اقتصاد مقاومتی، شاه کلید نجات اقتصاد کشور از انواع دسیسه‌های دشمنان این نظام است، مبادا فکر این که در دوران پساتحریم هستیم ما را از توجه و عمل به این سیاست‌ها غافل کند. به گزارش پیارم، چند سالی است اقتصاد مقاومتی به عنوان شاه کلید خروج از مشکلات اقتصادی توسط رهبر معظم انقلاب اسلامی مورد ...
اقتصاد مقاومتی، شاه کلید نجات اقتصاد کشور از انواع دسیسه‌های دشمنان این نظام است، مبادا فکر این که در دوران پساتحریم هستیم ما را از توجه و عمل به این سیاست‌ها غافل کند.
خبرگزاری فارس: مقاومتی از جنس اقتصاد/ مبادا پساتحریم ما را غافل‌ کند

به گزارش پیارم، چند سالی است اقتصاد مقاومتی به عنوان شاه کلید خروج از مشکلات اقتصادی توسط رهبر معظم انقلاب اسلامی مورد تاکید قرار دارد.

این واژه نخستین بار در دیدار کارآفرینان با رهبر معظم انقلاب در شهریورماه سال ۱۳۸۹ مطرح گردید.

در ارتباط با مفهوم اقتصاد مقاومتی تعاریف متفاوتی ارائه شده که هر کدام از جنبه‌ای به این موضوع نگاهی دارند. اما در این میان، تعریف جامع و کامل از اقتصاد مقاومتی را خود رهبر فرزانه انقلاب ارائه داده‌اند. ایشان در دیدار با دانشجویان فرمودند: « اقتصاد مقاومتی یعنی آن اقتصادی که در شرایط فشار، در شرایط تحریم، در شرایط دشمنی‌ها و خصومت‌های شدید می‌تواند تعیین کننده‌ رشد و شکوفایی کشور باشد.»

این نوع اقتصاد معمولا در رویارویی و تقابل با اقتصاد وابسته و مصرف کننده قرار می‌گیرد که منفعل نیست و در مقابل اهداف اقتصادی سلطه، ایستادگی نموده و سعی در تغییر ساختارهای اقتصادی موجود و بومی‌سازی آن بر اساس اهداف دارد.

* اقتصاد مقاومتی تلاشی برای خود اتکایی

اقتصاد مقاومتی کاهش وابستگی‌ها و تاکید روی مزیت‌های تولید داخل و تلاش برای خود اتکایی است.

از محورهای اساسی و مهم سیاست‌های اقتصاد مقاومتی می‌توان به حمایت از تولید ملی و کارآفرینی، توجه به نخبگان و استفاده از فناوری‌های نوین، محدودسازی اقتصاد دولتی، مردمی کردن اقتصاد، خلاصی از وابستگی به درآمد‌های نفتی، مهار فساد و استقلال اقتصادی اشاره کرد.

همان‌گونه که اشاره شد یکی از محورهای اصلی سیاست‌های اقتصاد مقاومتی حمایت از تولید ملی و کار و سرمایه ایرانی و استفاده از فناوری‌های نوین در غالب شرکت‌های دانش بنیان است، در همین راستا نهادهای انقلابی و مردمی برخاسته از دل نظام جمهوری اسلامی ایران به خوبی می‌توانند با برنامه‌ریزی به تحقق این سیاست‌های راه‌گشا کمک کرده و زمینه خودکفایی اقتصادی کشور را فراهم کنند.

از جمله این دستگاه‌ها می‌توان به بنیاد تعاون بسیج اشاره کرد که خوشبختانه در چند سال اخیر با پیگیری‌های لازم تلاش‌های زیادی در راستای تحقق سیاست‌های اقتصاد مقاومتی در غالب حمایت از کسب و کارهای کوچک و خانگی و اعطای تسهیلات به واحدهای نیمه صنعتی و نخبگان داشته است.

*بنیاد تعاون بسیج به دنبال کارآفرینی و اشتغال‌زایی است

در همین راستا مدیر کارآفرینی و توانمند سازی بنیاد تعاون بسیج استان در حاشیه بازدید جمعی از اصحاب رسانه و بسیجیان از طرح‌های اقتصاد مقاومتی استان با اشاره به اقدامات انجام شده در راستای حمایت از مشاغل کوچک و خانگی و اقشار مختلف اظهار کرد: با توجه با تاکیدات رهبر معظم انقلاب مبنی بر حمایت از شرکت‌های دانش بنیان و موضوع کارآفرینی تلاش می‌کنیم اقشار مختلف بسیج را با مجموعه‌های دانش بنیان بیشتر آشنا کنیم و در همین راستا اقدام به برگزاری اردوهای علمی آموزشی برای اقشار مختلف بسیج می‌کنیم.

وی ادامه داد: سعی داریم بسیجیان را با مفهوم کارآفرینی بیش از پیش آشنا کنیم تا بتوانند از فرصت‌ها استفاده کرده و ورود جدی‌تری به موضوع کارآفرینی داشته باشند و شرکت‌های دانش بنیان می‌توانند در این امر بسیار تاثیرگذار باشند.

امیر حشمت افزود: بسیاری از کشورهای صنعتی و فراصنعتی با برنامه‌ریزی منسجم در بحث شرکت‌های دانش بنیان درآمدی چندین برابر بیشتر از درآمدهای حاصل از فروش نفت در کشور ما  به دست می‌آورند و این‌گونه به کسب درآمد و خلق ثروت می‌پردازند که این موضوع گستردگی کار در شرکت‌های دانش بنیان را نشان می‌دهد.

وی اضافه کرد: در راستای فرمایشات رهبر فرزانه انقلاب مبنی تقویت شرکت‌های دانش بنیان، به دنبال این اهداف هستیم تا بتوانیم این گونه فرصت‌ها را شناسایی و یا خلق فرصت کرده و از آنها حمایت کنیم.

این مشاور و مدرس کارآفرینی افزود: اقتصاد مقاومتی منحصر به یک عرصه نیست، سیاست‌های اقتصاد مقاومتی در بخش‌هایی همچون کارآفرینی، شرکت‌های دانش بنیان و مردمی کردن اقتصاد و… حرف‌های زیادی برای گفتن دارد و امیدواریم بتوانیم در تمامی این زمینه‌ها فعال باشیم.

وی بیان کرد: بنیاد تعاون بسیج اهتمام ویژه‌ای به مباحث اقتصاد مقاومتی دارد و خوشبختانه تاکنون نیز در کمک به اجرای این سیاست‌ها موفق بوده است و در همین راستا تسهیلات زیادی جهت راه‌اندازی مشاغل خانگی و کارگاه‌های کوچک و نیمه صنعتی پرداخت شده است.

*کمک علم نانو به تحقق سیاست‌های اقتصاد مقاومتی

یک فعال صنعتی در علم نانو نیز در حاشیه این بازدید در جمع خبرنگاران اظهار کرد: نانو امروز یکی از مهم‌ترین علوم در سطح دنیا است و مورد توجه بسیاری از کشورها قرار دارد.

وی تصریح کرد: کشور ما نیز از جمله کشورهایی است که توجه ویژه‌ای به علم نانو دارد، اطلاعات بسیار خوبی از علم نانو در کشور وجود دارد اما متاسفانه در ارتباط با تجاری سازی در علم نانو ضعیف هستیم و با بسیاری از کشورها فاصله داریم در صورتی که این علم می‌تواند به تحقق سیاست‌های اقتصاد مقاومتی کمک زیادی داشته باشد.

مجید حاجی‌رسولی‌ها بیان کرد: نانو در تمامی صنایع کاربرد دارد، در پزشکی و صنایع لوازم خانگی به خوبی از علم نانو استفاده می‌شود، ما نیز تجاری سازی علم نانو در بخش کشاورزی را دنبال می‌کنیم، اما هنوز کاربرد  نانو در بخش کشاورزی بکر بوده و کمتر کسی به سمت استفاده از نانو در کشاورزی رفته است.

وی گفت: نانو در بخش کشاورزی در دو قسمت قبل از برداشت و بعد از برداشت کاربرد دارد، البته کشاورزی بسیار وسیع بوده و زمینه فعالیت در آن بسیار زیاد است.

این فعال در صنایع دانش بنیان افزود: امیدواریم بتوانیم با فعالیت‌های خود کاری انجام دهیم که از واردات برنج، گندم و جو بی ‌نیاز شویم و بتوانیم با استفاده از علم نانو بسیاری از نیازهای کشور را برطرف کنیم، البته در این راه نیاز به حمایت‌های بیشتری از طرف دولت و نهادهای مربوطه داریم.

* هم‌دلی و هم‌زبانی مردم و مسئولان کمک به تحقق سیاست‌های اقتصاد مقاومتی

تأکید رهبر فرزانه انقلاب اسلامی بر ضرورت تداوم تولید ملی، حمایت از کار و سرمایه ایرانی، مبین وظایفی برای دولت، دست‌اندرکاران تولید و مردم می‌باشد، سه حلقه‌ای که نحوه تعامل آنها در تحقق اهداف سیاست‌های اقتصاد مقاومتی بسیار موثر است، به طور قطع اگر هم‌دلی و هم‌زبانی بین آحاد جامعه و مسئولان ایجاد شود بسیار زود شاهد تحقق کامل سیاست‌های ابلاغی ولی امر مسلمین در مباحث اقتصادی خواهیم بود.

از طرفی میدان دادن به نخبگان در عرصه صنعت، تجارت و کشاورزی، از ویژگی‌های اقتصاد مقاومتی است، پس باید شرایط به گونه ای باشد که نخبگان بدون مانع کارهای خود را پیش برند.

آنچه جای نگرانی است، تحریم خارجی نیست بلکه نگرانی در خصوص موانع تولید و تجارت در داخل کشور است که گاهی شدیدتر از تحریم‌ها عمل می‌کند مانعی بر سر راه نخبگان و کارآفرینان است.

در هر حال صحبت پیرامون سیاست‌های اقتصاد مقاومتی بسیار است، این سیاست‌ها می‌توانند در شرایط فعلی تنها راه نجات اقتصادی کشور باشند، خوشبختانه مسئولان در سطح استان اصفهان همزمان با سراسر کشور پیگیر اجرایی ساختن این سیاست‌ها هستند هرچند نواقص زیادی بر سر این راه وجود دارد که باید برطرف شود.

انشاالله به زودی روزی فرا خواهد رسید که سیاست‌های اقتصاد مقاومتی به طور کامل اجرایی شوند تا علاوه بر بیمه کردن اقتصاد کشور شاهد ناامیدی دشمنان این آب و خاک در آسیب زدن به این مرز و بوم باشیم.

و کلام آخر؛ مبادا اقتصاد مقاومتی را در دوران پساتحریم فراموش کنیم…

*******************

گزارش از: احمدرضا منزه

*******************

انتهای پیام/۶۳۰۲۸/صا۴۰/ خبرگزاری فارس از اصفهان

 

لینک کوتاه :http://www.piyarom.ir/?p=45718

به نکات زیر توجه کنید

  • نظرات شما پس از بررسی و تایید نمایش داده می شود.
  • لطفا نظرات خود را فقط در مورد مطلب بالا ارسال کنید.