روستای سرچاهان که یکی از بزرگترین روستاهای شهرستان حاجی آباد، (استان هرمزگان)به شمارمی آید که در فاصله ۳۵کیلومتری شهرستان حاجی آباد و ۱۲۵کیلومتر تامرکز استان هرمزگان فاصله دارد این روستا در دو طرف اتوبان بندرعباس-سیرجان واقع شده ودرمیان روستاهای همجوار از موقعیت استراتیژیکی بهتری برخورداراست وشغل بیشترمردم کشاورزی و دامداری است… روستای سرچاهان دارای دشت ...

روستای سرچاهان که یکی از بزرگترین روستاهای شهرستان حاجی آباد، (استان هرمزگان)به شمارمی آید که در فاصله ۳۵کیلومتری شهرستان حاجی آباد و ۱۲۵کیلومتر تامرکز استان هرمزگان فاصله دارد این روستا در دو طرف اتوبان بندرعباس-سیرجان واقع شده ودرمیان روستاهای همجوار از موقعیت استراتیژیکی بهتری برخورداراست وشغل بیشترمردم کشاورزی و دامداری است…

637158_STimwbSH
روستای سرچاهان دارای دشت حاصلخیزو آب شیرین می باشد که به سه قسمت تقسیم شده است سرچاهان زیرجاده (رفیع آباد)سرچاهان مرکزی وسرچاهان بالا(معروف به بن گود)ودارای .۲۰۰۰هزارخانواراست و ۴۰۰۰ هزارنفرجمعیت می باشد و هفت مدرسه بنام های ۱– دبستان پسرانه شهید افروتن شمسائی ۲- دبستان پسرانه سیدجمال الدین اسدآبادی۳-دبستان دخترانه ۱۷شهریور ۴- مدرسه راهنمایی دخترانه خدیجه کبری ۵- مدرسهراهنمایی شهید همت ا… شمسائی ۶- دبیرستان دخترانه اندیشه ۷- دبیرستان شهید چنگیزدهقانی و دارای چهار مسجد بنامهای: الزهراء ، امام حسن مجتبی (ع) ، امام حسین (ع)، امیرالمومنین (ع) و یک امام زاده بنام سیدعماد الدین سلیمان فرزند سیف اله قتال که در قرن ششم هجری که به علت اختلاف با حاکمین وقت عراق به ایران مهاجرت ودر لارستان ساکن میگردد.سه تن از فرزندان قتال در دشت تارم زمین مدفون می باشند.

۱-سید نورالدین جودر در روستای سید جوذر که به نام ایشان نامگذاری شده است.

۲-بی بی عایشه در مجاورت هاشم آباد.

۳-سید عماد الدین سلیمان صغیر،معروف به ابراهیم که چون مرقدش در محلی به نام پلنگان قرار دارد به سید پلنگان مشهور شد ودر سن ۶سالگی در گذشته است.

وازقدمت تاریخی برخوردار است این روستا درقدیم به ( صد چاهان) معروف بود وعلت نام گذاری آن به دلیل وجود صد رشته چاه یا قنات دراین منطقه بوده که بعد ها به مرور زمان واژه (صدچاهان) دچارتغییروتحول گردیده ودر نتیجه به ( سرچاهان) معروف شده است . وجود دو خمره گلی که دردل خاکهای شمال کوه (تله بر) مدفون است. (درغرب روستا) ازیک طرف جوی های ساروجی که یک شاخه ان از کوه های پرعابدین وشاخه ی دیگر از کوه های باغان سرچشمه می گرفتند ودشت های(لاشتر) و(زنجبیلی) سرچاهان راآبیاری وحاصلخیز می نمودند وقلعه سرچاهان (متاسفانه آثاری از آن باقی نمانده است ) وقلعه (گبرها) (معروف به قلعه گوری که اکنون اثارناچیزی ازآن وجود دارد )قدمت وتاریخ این منطقه را به خوبی نمایان می سازد.

637158_FLTzWTEm

637158_gk5nxDgz

لینک کوتاه :http://www.piyarom.ir/?p=26555
۲ نظر ارسال شده
زاده محمد گفت:

سلام خسته نباشید خدمت مدیر محترم پایگاه اطلاع رسانی پیارم بنده حقیر به شخصه بهتون خدا قوت و خسته نباشیدعرض می کنم بابت معرفی شهرستان حاجی آباد و روستاهای توابع آن شهرستان انجام می دهید. شادکام ، پیروز ، سربلند باشید.

برخورداری گفت:

سلام تلفن ها عوض شده است هم کد سازی صورت گرفته است و مشخصات یکسری از اماکن درج نشده است. اطلاعات کامل جامع نیست سرچاهان دارای باربری شبانه روزی است. شرکت تولید بذر گندم است. خودروی آتش نشانی دارد و غیره… انشاءا… تلاش کنید به روز شوید باتشکر

به نکات زیر توجه کنید

  • نظرات شما پس از بررسی و تایید نمایش داده می شود.
  • لطفا نظرات خود را فقط در مورد مطلب بالا ارسال کنید.