دبیر دوازدهمین جشنواره بین‌المللی فرهنگی هنری امام رضا(ع) با اشاره به جلوه‌هایی از شور رضوی در گوشه و کنار کشور گفت: از کوچکترین مدرسه جهان با دو دانش‌آموز در ارتفاعات تالش دلنوشته‌ای به امام رضا(ع) ارسال شد و آن‌ها به آرزویشان رسیدند.  نشست خبری دوازدهمین جشنواره بین‌المللی فرهنگی هنری امام رضا(ع) با حضور سیدجواد جعفری ...
دبیر دوازدهمین جشنواره بین‌المللی فرهنگی هنری امام رضا(ع) با اشاره به جلوه‌هایی از شور رضوی در گوشه و کنار کشور گفت: از کوچکترین مدرسه جهان با دو دانش‌آموز در ارتفاعات تالش دلنوشته‌ای به امام رضا(ع) ارسال شد و آن‌ها به آرزویشان رسیدند.
خبرگزاری فارس: ماجرای دلنوشته دانش‌آموزان کوچکترین مدرسه جهان/ تولید ۲۱۶ هزار اثر با موضوع ثامن‌الحجج/ آغاز به کار خبرگزاری فرهنگ رضوی از شب میلاد امام رضا(ع)
 نشست خبری دوازدهمین جشنواره بین‌المللی فرهنگی هنری امام رضا(ع) با حضور سیدجواد جعفری دبیر جشنواره، ابوذر ابراهیمی ترکمان رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و محمود واعظی مشاور سازمان، ظهر امروز (سه‌شنبه چهارم شهریور) در حسنیه الزهرا(س) سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی برگزار شد.

* جشنواره امام رضا(ع) از سال هفتم بین‌المللی شد

ابراهیمی ترکمان در ابتدای این نشست درباره جشنواره امام رضا(ع) گفت: این کار پربرکت بیش از ۱۲ سال است که پایه‌ریزی شده و ۶ سال است که جنبه بین‌المللی پیدا کرده و سازمان فرهنگ و ارتباطات با مشارکت برخی نهادهای بین‌المللی عهده‌دار بخش بین‌الملل جشنواره است.

وی افزود: یکی از اهداف ما این است که جشنواره به صورت بومی در جهان برگزار شود و خوشبختانه امروز در ۲۰۰ نقطه در ۷۵ کشور دنیا برگزار می‌شود.

معاون وزیر ارشاد درباره اقلام فرهنگی و متبرک که به کشورهای هدف ارسال شده است، گفت: ۲۰۰ بسته فرهنگی حاوی تابلوهای مختلف و اقلام متبرک حرم مطهر رضوی به گرو‌ه‌های مختلف ارسال شده و بیش از ۱۵۰۰ تابلوعکس از حرم رضوی به جامعه‌المصطفی اهدا کردیم تا در نمایشگاه‌ها در معرض دید قرار گیرد، همچنین ۸۸۰ تابلو نیز در اختیار رایزنی‌ها قرار گرفته است.

وی افزود: ۲۰۰ فیلم مستند و کوتاه رضوی با زیرنویس انگلیسی، به همراه سریال ولایت عشق به زبان انگلیسی در اختیار رایزنی‌ها قرار گرفته است. مجموعه نرم‌افزاری «مهر هشتم» شامل کتب امام رضا(ع) نیز در اختیار رایزنی‌ها قرار گرفته است.

رایزن سابق ایران در مسکو اظهار داشت: زمانی که در رایزنی‌های خارج کشور که بودم می‌دیدم ایرانیان و شیعیان تا چه حد به دنبال اقلام متبرک حرم امام رضا (ع) بودند.

ابراهیمی‌ترکمان خاطرنشان کرد: تعدادی قرآن کریم نیز در اختیار سوری‌ها قرار داده‌ایم تا به آوارگان فلسطینی اهدا شود. اعزام سخنرانان، شاعران، قاریان قرآن و… نیز به کشورهای هدف از جمله برنامه‌های فرهنگی خارج کشور است، برپایی کارگاه‌های هنری، معرق، تذهیب، میناکاری و… نیز از جمله برنامه‌های هنری در خارج کشور است. امیدواریم بتوانیم در این مسیر توفیق خدمتگزاری داشته باشیم.

وی گفت: امسال خوشبختانه از هشت کشور سوئیس، گرجستان، پاکستان، لبنان، نیجریه، ماداگاسکار، اوگاندا و اسپانیا میزبان خادمان نمونه فرهنگ رضوی هستیم. «سهیل اسعد» طلبه آرژانتینی-لبنانی حوزه علمیه که در ۲۵ کشور اسپانیولی‌زبان به تبلیغ می‌پردازد، از جمله این افراد است. همچنین آقای سیروس مقدم نیز جزو خادمان نمونه داخل کشور هستند.

* تولید ۲۱۶ هزار اثر در جشنواره امام رضا

به گزارش فارس، جعفری نیز در ابتدای سخنان خود هفته دولت را هفته همکاری متقابل دولت و مردم دانست و این رخداد را تبریک گفت.

وی سپس به بیان ویژگی‌های دهه کرامت پرداخت و گفت: دهه کرامت شکرانه میلاد دو بوستان کاظمی(ع) و دهه بزرگداشت شعائر الهی و شناساندن آموزه‌های رضوی است.

دبیر جشنواره بین‌المللی امام رضا (ع) ضمن اشاره به شورای سیاستگذاری جشنواره امام رضا(ع) به ریاست وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: این جشنواره رسالت خود می‌داند که در شناسایی و تجلیل از پدیدآورندگان آثار با موضوع امام رضا (ع) بکوشد، همچنین گسترش فرهنگ رضوی و انتشار آثار مرتبط با این موضوع دیگر رسالت جشنواره امام رضا (ع) است.

وی اظهار داشت: تاکنون شش مرحله را شامل مهندسی برنامه‌های موضوعی، تدوین برنامه‌ها در عرصه ملی، تدوین برنامه‌های بین‌المللی زیر نظر آقای دکتر ابراهیمی ترکمان، پذیرش آثار و داوری و انتخاب، انتخاب خادمان نمونه فرهنگ رضوی و برگزاری یادمان ورود امام رضا(ع) به ایران در مرز شلمچه، پشت‌سر گذاشته‌ایم.

جعفری میزان آثار رسیده به جشنواره تا هفته گذشته را بالغ بر ۲۱۶ هزار اثر عنوان کرد و افزود: ۱۲۶۸ نفر به عنوان برگزیدگان شناخته شده‌اند و از آنها طی مراسم ویژه در سراسر کشور تجلیل می‌شود.

مدیرعامل بنیاد بین‌المللی امام رضا(ع) ادامه داد: مرحله افتتاحیه جشنواره در سالروز میلاد کریمه اهل بیت در قم در ساعت۷:۳۰ دقیقه صبح روز ششم شهریور با حضور یکی از مراجع عظام تقلید آغاز می‌شود. اجرای ۸۵ عنوان برنامه در سراسر کشور در دهه کرامت دنبال می‌شود و اختتامیه جشنواره در جوار بارگاه امام رضا (ع)‌در ساعت ۱۹:۳۰ روز پانزدهم شهریور برگزار می‌شود و معرفی خادمان نمونه فرهنگ رضوی نیز در این مراسم خواهد بود.

* جلوه‌هایی از شور رضوی در گوشه‌ و کنار کشور

دبیر دوازدهمین جشنواره بین‌المللی فرهنگی هنری امام رضا(ع) در بخش پایانی سخنان خود به جلوه‌هایی از شور رضوی در گوشه و کنار کشور اشاره کرد و گفت: از کوچکترین مدرسه جهان با دو دانش‌آموز در ارتفاعات تالش در استان گیلان دلنوشته‌ای به امام رضا (ع) ارسال شد و آن‌ها آرزوی زیارت داشتند. خوشبختانه با کمک جمعیت هلال احمر و خیران این دانش‌آموزان به همراه خانواده به پابوس امام رضا(ع) مشرف شدند.

وی ادامه داد: پدیده جالب دیگر اعلام آمادگی یک روستا با ۴ هزار نفر جمعیت اعلام آمادگی کردند هر کدام ۴۰ حدیث از امام رضا (ع) را حفظ کنند. همچنین یک هنرمند هم در ۱۰ تابلوی نفیس زندگی امام رضا (ع) از ولایت تا شهادت را تصویر کند.

جعفری در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه خروجی تولیدات امام رضا(ع) در کجا نمود دارد، اظهار داشت: طراحی هفته‌های فرهنگ رضوی در استان‌ها و نیز ارسال آثار منتخب به خارج کشور از جمله جاهایی است که خروجی‌های جشنواره در معرض دید علاقه‌مندان قرار می‌‌گیرد.

وی خاطرنشان کرد: در مراسم اختتامیه جشنواره قرار است خبرگزاری فرهنگ رضوی رونمایی شود و به جمع خبرگزاری‌ها بپیوندد. همچنین کتاب «غزال غزل» گزیده‌ای از آثار متقدمان و متأخران همراه با آثار استاد فرشچیان در چاپ نفیسی منتشر شده که رونمای می‌شود.

* اقدامات صورت گرفته در سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی

در بخش دیگری از این نشست، رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی به تشریح برنامه‌های انجام‌گرفته در این سازمان پرداخت و افزود: امسال برای نخستین بار مسابقه خاطره‌نویسی و شعر با موضوع امام رضا(ع) را برگزار کردیم و از کشورهای مالزی، استرالیا و لبنان برگزیدگان شعر را داشتیم و در بخش خاطره‌نویسی از چین، مالزی و روسیه سه برگزیده داشتیم.

ابراهیمی ترکمان با تأکید بر اینکه دولت اعتدال و تدبیر کارهای فرهگی را در اولویت قرار داده است، اظهار داشت: سازمان این توفیق را داشت که به چند کار جدید بپردازد نخست بسترسازی فرهنگی بین‌ ایران و کشورهای مختلف است که ۶ سند و تفاهم‌نامه فرهنگی به امضا رساندیم و کار مهمی است، چون آغاز روابط کشورها با تفاهم‌نامه‌های فرهنگی است. نکته دوم جهان علیه خشونت است که توسط دکتر روحانی در سازمان ملل مطرح شد و بیش از ۲۰ برنامه و نشست را برگزار کردیم.

وی افزود: در زبان آموزی و ترجمه نیز اقدامات بسیاری صورت گرفت که گردآوری ۷ هزار کتاب و برگزاری دوره را برای برای ۲۰۰ استاد از جمله آنهاست. اخیراً نیز تفاهم‌نامه‌ای با رئیس سازمان‌ میراث فرهنگی امضا کردیم که رایزنان در ۸۰ نقطه علاوه بر کار خوزستان، وظایف میراث فرهنگی را هم به دوش بکشند، در وزارت علوم نیز تفاهم‌نامه همین صورت است.

– See more at: http://farsnews.com/newstext.php?nn=13930604001114#sthash.N1McwcMb.dpuf

لینک کوتاه :http://www.piyarom.ir/?p=14937

به نکات زیر توجه کنید

  • نظرات شما پس از بررسی و تایید نمایش داده می شود.
  • لطفا نظرات خود را فقط در مورد مطلب بالا ارسال کنید.