مدیرعامل خبرگزاری فارس با اشاره به این مطب که برخی‌ عامدانه به حذف زبان فارسی می‌پردازند،‌گفت‌: مفاهیم و مضامین اشعار گذشتگان نظیر حافظ و سعدی باید با ادبیات جدید، بازتولید شود.     به گزارش  پیارم حاجی آباد به نقل از خبرنگار کتاب و ادبیات باشگاه خبری فارس «توانا»، پنجمین عصرانه ادبی فارس با عنوان ...

مدیرعامل خبرگزاری فارس با اشاره به این مطب که برخی‌ عامدانه به حذف زبان فارسی می‌پردازند،‌گفت‌: مفاهیم و مضامین اشعار گذشتگان نظیر حافظ و سعدی باید با ادبیات جدید، بازتولید شود.

خبرگزاری فارس: موسوی: برخی عامدانه به حذف زبان فارسی می‌پردازند/ روایت قزوه از خبر درگذشت «خوش عمل»


 

 

به گزارش  پیارم حاجی آباد به نقل از خبرنگار کتاب و ادبیات باشگاه خبری فارس «توانا»، پنجمین عصرانه ادبی فارس با عنوان پاسداشت شاعر، منتقد و روزنامه‌نگار انقلاب اسلامی «عباس خوش‌عمل کاشانی» دقایقی پیش با حضور سیدنظام‌الدین موسوی مدیر مسئول خبرگزاری فارس، علیرضا قزوه مدیر مرکز آفرینش‌های ادبی حوزه هنری، حسین اسرافیلی، رضا اسماعیلی، مصطفی محدثی خراسانی از شاعران پیشکسوت ادبیات انقلاب اسلامی، محمد عزیزی استاد زبان و ادبیات فارسی، حسین قرایی استاد زبان و ادبیات فارسی، عبدالرحیم سعیدی راد و جمعی از اهالی فرهنگ و ادب در سالن اجتماعات خبرگزاری فارس برگزار شد.

در این مراسم، علیرضا قزوه مدیر مرکز آفرینش‌های ادبی حوزه هنری بیان داشت: بنده وظیفه خود می‌دانم که از خبرگزاری فارس و مدیریت محترم آن و حسین قرایی که این برنامه پاسداشت از شاعران و نویسندگان پیشکسوت انقلاب اسلامی را تدارک دیده‌اند تشکر کنم.

 

* این خبرگزاری در خط درست انقلاب اسلامی و رهبری قدم بر می‌دارد

وی اضافه کرد: اگرچه حاضرم همین جا شهادت دهم که هر روز دو خبرگزاری را مشاهده و مطالعه می‌کنم که نخستین خبرگزاری، خبرگزاری فارس است؛ یعنی یک علاقه‌ای بین ما و این خبرگزاری وجود دارد که نتیجه تلاش صادقانه چند ساله این خبرگزاری است که در خط درست انقلاب اسلامی و رهبری قدم برمی‌دارد و به ادبیات نیز توجه می‌کند.

قزوه برگزاری مراسم پاسداشت یا بزرگداشت از شاعران و نویسندگان پیشکسوت را امری ضروری در جامعه دانست و گفت: جماعتی همانند آقای خوش‌عمل آدم را یاد بچه‌های بی‌ریایی می‌اندازد که در خط مقدم جنگ حضور داشته و روی مین می‌رفتند؛ خیلی از آدم‌هایی که بر روی مین می‌رفتند کسی نمی‌دید، اما در ادبیات کسانی که بر روی مین می‌روند زیاد هستند یعنی عاشقانه بر روی مین رفته و نامی نمی‌خواهند بلکه می‌روند و راهی را هموار می‌کنند.

وی افزود: اگر ما در شعر انقلاب حدود ۲۰۰۰ شاعر داشته باشیم شاید به جرأت بتوانم بگویم که بیش از ۲۰۰ نفر از آنها جزو کسانی هستند که در برهه‌ای شاگردی استاد خوش‌عمل را کرده‌اند و از راه مجله جوانان که سال‌ها چاپ می‌شد به ادبیات کشور معرفی شده‌اند.

* آقای خوش عمل همیشه در خط ولایت و انقلاب بوده‌ و هستند

مدیر مرکز آفرینش‌های ادبی حوزه هنری گفت: بنده افتخار این را داشتم که از سال ۶۹ به بعد که در روزنامه مؤسسه اطلاعات آمده‌ام همکار آقای عباس خوش‌عمل باشم، در آن سال‌ها صفحه بشنو از نی را اداره می‌کردند که بعدها چندین دوستان ادبی را با وساطت بنده و آقای خوش‌عمل به روزنامه اطلاعات آوردیم که آقای سهیل محمودی یکی از آن افراد به شمار می‌رفت.

وی اضافه کرد: آقای خوش‌عمل در طنز مکتوب و طنز شفاهی استوانه‌ای است. حال اینکه در ادبیات جدی هم حضور داشته‌اند و همیشه در خط ولایت و انقلاب بوده‌اند که قابل ارزش است. الان نیز این شاعر با وجود بیماری که دارند، در سایت‌ها جوانان شاعر را راهنمایی کرده و با گرفتن اشکالات اساسی از آنها به راهنمایی شاعران جوان می‌پردازد.

قزوه ادامه داد: عباس خوش‌عمل اشراف خوبی به زبان عربی، ادعیه و زبان و فرهنگ اسلامی دارند یا بهتر است بگویم ملاست که در این زمینه به خوبی کار کرده و درس خوانده است.

وی با بیان اینکه آقای خوش‌عمل جوانان بسیاری را طی ۳۰ سال گذشته هدایت و تربیت کرده است، بیان کرد: این شاعر افراد زیادی را در فضای مطبوعات، رسانه و مجازی هدایت و تربیت کرده است و جزو کسانی است که عمری در این زمینه گذاشته است.

* روایت علیرضا قزوه از خبر فوت «عباس خوش عمل»

مدیر مرکز آفرینش‌های ادبی حوزه هنری گفت: آقای عباس خوش‌عمل یکبار هم طعم مرگ را چشیده‌اند یعنی یادم است که صبح زودی به روزنامه اطلاعات آمدم که در آن زمان این روزنامه در خیابان خیام بود، در آن روز دیدم که آقای خوش‌عمل بسیار ناراحت بود و روزنامه تهران را در مقابل خود باز کرده و خبر فوت خود را می‌دید، دوستان نیز با او شوخی می‌کردند و می‌گفتند آقای خوش‌عمل در این سن جوانی فوت شده‌اند که در آن روز شعری نوشته‌ام:

کیهان خجسته فالی است، من قاصد اجل را

کشتند و زنده کردند عباس خوش‌عمل را

آنان که شعرهاشان حیثیت غزل بود

نزدیک شد بریزم حیثیت غزل را

عباس شعرهایش چون خمره عسل بود

آن خرس‌ها ربودند این خمره عسل را

وی اضافه کرد: بیش از ۲۰ سال است که آقای عباس خوش‌عمل را ندیده‌ام یعنی این همه سال‌ها این شاعر را با تلفن و فضای مجازی می‌دیدم، اما طی دو سه سال اخیر، آقای خوش‌عمل همه وقت خود را صرف سایت شاعران فارسی‌زبان می‌گذارند و تاکنون دست بسیاری از شاعران را گرفته و با این فضا مرتبط کرده‌اند.

قزوه ادامه داد: امروز ما به همراه آقایان رضا اسماعیلی، سعیدی‌راد و خوش‌عمل و تعداد بسیار دیگری از شاعران که حدود ۱۷ نفر هستند، ۲۴۰۰ شاعر فارسی‌زبان را در این سایت تحت پوشش قرار می‌دهیم که تاکنون عضو شده‌اند، اما باید گفت تعداد کسانی که می‌خواستند در این سایت عضو شوند بسیار بیشتر از این تعداد بوده است، اما اینها جزو کسانی هستند که شایستگی این کار را داشته و شعرشان مورد تأیید مدیران قرار گرفته است.

 

* سایت شاعران فارسی زبان، دلی اداره می‌شود نه با بودجه‌های دولتی

وی افزود: در سایت شاعران فارسی‌زبان، شاعرانی از کشور افغانستان و حتی شاعرانی از سراسر اروپا، استرالیا، تاجیکستان، هند و روسیه و حتی بسیاری از کشورها هم‌اکنون با این سایت مرتبط هستند، حتی شاعران پیشکسوت همانند مصطفی محدثی خراسانی، حسین اسرافیلی و بسیاری دیگر از شاعران پیشکسوت در این سایت عضو هستند.

قزوه عنوان کرد: بدانید که این تشکیلات ۱۷ نفره در طول یک سال هیچ بودجه‌ای نداشتند، همه بچه‌ها نیز در خط درست و در خط رهبری و در فضای امروز جامعه قرار دارند. این افراد برای حتی ۵ نفر سربازی که ربوده شده‌اند شعر گفته‌اند و از اشعار دیگر آنها نیز می‌توان به حفاظت حرم حضرت زینب سلام‌الله علیه و فضای فلسطین اشاره کرد که به صورت جدی در این حوزه‌ها کار می‌کنند.

وی افزود: در این فضا، این دوستان کار دلی را شروع کرده‌اند که حتی برخی اوقات از جیب‌شان خرج می‌کنند و ادبیات این مملکت را نگهداری می‌کنند. حتی در فضای تحریم و دشواری‌های اقتصادی در صورتی که آقایان سعیدی‌راد، اسماعیلی و خوش‌عمل می‌توانند در جاهای مختلف با حقوق‌های آنچنانی مشغول کار شوند بدون احتساب مسائل مالی در حال انجام کار دلی در راستای اهداف انقلاب هستند البته در این راه گام‌های مؤثری برداشته اند.

مدیر مرکز آفرینش‌های ادبی حوزه هنری گفت: در ماجرای بزرگداشت مرحوم خلیل عمرانی ورود پیدا کردیم، و سخنانی گفتیم دوستان به بنده گفتند چرا این موارد را عنوان کردید؟ بنده هم گفتم به امثال آقای خوش‌عمل با مشقاتی که در زندگی‌شان روزمره دارند و حتی فاقد بیمه تأمین اجتماعی هستند انگ شاعر دولتی می زنند اگر شاعر دولتی بدین معنی است که روزی بیش از ۸ ساعت از وقت خود را با اینترنت مجانی صرف اهداف انقلاب اسلامی می‌کنیم.از اینکه به ما بگویند شاعران دولتی، ناراحت نمی‌شویم.

* برخی‌ها در فیس‌بوکشان به انقلاب و حضرت امام (ره) توهین می‌کنند!!

وی اضافه کرد: این نسل، نسل شاعرانی هستند که شعر انقلاب را تاکنون حفظ کرده‌اند و این نسل، نسل شاعرانی است که در سایت‌هایشان وابسته به جایی نیستند و در فیس‌بوک‌هایشان توهینی به انقلاب نمی‌کنند و پرچم انقلاب و جمهوری اسلامی ایران را توهین نمی‌کنند و مجسمه حضرت امام(ره) را نصف نمی‌کنند و شعر توهین‌آمیز درباره ایشان بنویسند. ما اگر اعتراض می‌کنیم، اعتراض می‌کنیم به برخی از افراد برای این است که می‌گوییم اگر بودجه دولتی را دریافت می‌کنید، اینگونه بچه‌ها را پرورش ندهید یا اگر پول انقلاب را می‌گیرد حداقل شاعر انقلاب و شعر انقلاب را پرورش دهید و به داد بچه‌ها برسید.

قزوه ادامه داد: لااقل اگر آنها برای احمد عزیزی کاری انجام نمی‌دهند، پیگیری کارهای او را انجام دهند و حال او را بپرسند و ببینند که بچه‌ها در چه وضعیتی قرار دارند؛ یعنی اگر کسی مسئولیت پدری را قبول می‌کند و می‌گوید من پدر هستم، اگر شده سخت‌ترین کارها را انجام دهد باید بتواند تأمین‌کننده خانواده و فرزندانش باشد. در اینجا باید گفت اگر شماها مسئولیت جایی را قبول می‌کنید و آن نام را تیتر می‌کنید، برای شاعران نیز باید کار کنید.

* وضعیت شعر امروز، وضعیت بسیار خوبی است

وی افزود: وضعیت شعر امروز، وضعیت بسیار خوبی است، آن هم از جهت تولیدات و از جهت اینکه شعر انقلاب به ایجاد یک سبک پرداخته است و اکنون به جای بسیار خوبی رسیده است، اما وضعیت شاعران انقلاب از لحاظ مادی و معیشتی دشواری‌های بسیاری دارد که کسی باید متولی آن باشد.

این شاعر گفت: بنده روزها و شب‌هایی نشسته اندیشیده‌ام که باید چه کاری برای شاعران انقلاب انجام دهیم؟ یعنی باید چکار کنیم که بار شاعران انقلاب را کم کنیم؟ به گونه‌ای که دیگر بیمه هنرمندان دغدغه ما نباشد یا بیمه فردی همانند احمد عزیزی دغدغه جامعه ما نباشد، مگر ما چند نفر امثال احمد عزیزی داریم نهایتاً شاید یک نفر مثل این شاعر باشد که هزینه درمان سالیانه او ۵۰ میلیون تومان شود، اما سوال این است که چرا نباید از هزینه درمانی این شاعر انقلابی بربیاییم.

وی اضافه کرد: جواب سؤال‌هایم را پیدا کرده و طرح‌هایم را در این راستا ریختم، یعنی حدود ۳۰۰ شاعر را عضو خانه شعر فارسی کردیم که این تعداد از ۶ کشور بودند به گونه‌ای که علاوه بر ایران از فارسی‌زبانان ۶ کشور دیگر نیز برگه ثبت‌نام پر کردیم. این کارها صورت گرفته است و نیازمند این مهم نیستیم که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و مجلس شورای اسلامی و سازمان بودجه به ما کمک کند.

* لزوم تصویب لایحه‌ای برای راه‌اندازی صندوق حمایت از شاعران و نویسندگان فارسی زبان

قزوه ادامه داد: طرح ما این است که در کشور به کتاب‌های تألیفی ما حق‌التألیف تعلق می‌گیرد که این حق‌التألیف از ۱۰ درصد به ۲۰ درصد پشت جلد آغاز می‌شود، اما باید گفت تعداد بسیاری از کتاب‌ها، هر ساله چاپ می‌شود که حدود ۵۰ درصد از این آثار برای کسانی است که فوت شده‌اند که از آنها می‌توان به سعدی، حافظ، مولانا، تاریخ بیهقی و بسیاری از کتاب‌هایی که ناشر برای حق‌التألیفان هیچ وجهی را پرداخت نمی‌کند.

وی افزود: در اینجا این سؤال مطرح است که آیا جز بر این است که امثال آقای احمد عزیزی‌ها و عباس خوش‌عمل‌ها درگیر درمان و هزینه درمان بیماری خود هستند و بیمه‌ای هم ندارند و فرزندان معنوی حافظ و مولانا هستند، نمی‌توانند حق‌التألیف آنها را در کمترین قیمت‌ها در یک صندوقی ریخته و دریافت کنند، یعنی لایحه‌ای تنظیم شده و از سوی وزارت ارشاد به مجلس ارائه شود تا پس از تصویب، این صندوق شکل بگیرد اما با توجه به اینکه با کمیسیون فرهنگی مجلس هم صحبت کردم، تاکنون هیچ رسانه‌ای نتوانسته این صحبت بنده را به خوبی منعکس کند.

مدیر مرکز آفرینش‌های ادبی حوزه هنری گفت: اگر این لایحه از سوی وزارت ارشاد به مجلس ارائه و تصویب شود که کتاب‌هایی که حق‌التألیف به آنها تعلق نمی‌گیرد حدود ۵ درصد از پشت جلد در صندوقی جمع شود، همه نویسندگان، شاعران و کسانی که مشکل خواهند داشت، این صندوق می‌تواند پاسخگوی آنها باشد.

وی اضافه کرد: طی بررسی‌های بنده این صندوق می‌تواند دست‌کم بالای یک میلیارد تومان سرمایه داشته باشد چرا که دیوان حافظ با قیمت‌هایی بسیار بالا نظیر ۵۰۰ هزار تومان منتشر می‌شود که اگر حق‌التألیف آنها در آن صندوق مربوطه ریخته شود قطعاً ۵۰ میلیون هزینه احمد عزیزی پولی نخواهد بود که نگران پرداخت آن باشیم.

قزوه ادامه داد: با تصویب این لایحه می‌توان برنامه‌ای را تدوین کرد که همه شاعران و نویسندگان پیشکسوت انقلاب اسلامی و فارسی‌زبان را تحت پوشش قرار داد اما متأسفانه در جامعه امروز می‌بینم که حتی به چهره‌های بزرگ فرهنگی توهین می‌کنند به گونه‌ای که هر روز فرهنگ مهجورتر می‌شود که در اینجا این سؤال مطرح است که چرا نویسندگان و شاعران ما که بیمه ندارند و در دولت قبلی حق بیمه دریافت می‌کردند الان باید حق بیمه آنها قطع شود.

* مشاوران رئیس جمهوری باید از بین فرهنگی‌ترین چهره‌ها انتخاب شوند

وی افزود: معتقدم باید فرهنگی‌ترین چهره‌ها مشاوران رئیس‌جمهور باشند و لااقل برای ما افراد نام‌های نام‌آشنا باشند. چرا باید نام‌های غریب مشاوره شوند؟ چندی پیش دیدم که شخصی آقای حاتمی‌کیا را تهدید می‌کرد که نباید در کشور اینگونه باشد.

مدیر مرکز آفرینش‌های ادبی حوزه هنری گفت: در اینجا این سؤال مطرح است که چرا باید بنده امروز در دادگاه حضور یابم در صورتی که هیچ‌گاه پایم به دادگاه نرسیده است بلکه ۲۰ سال گذشته قاضی بوده‌ام و مدرک قضاوتم را دریافت کرده‌ام اما امروز می‌بینم که ما را به دادگاه‌ها می‌کشانند، نه تنها بنده بلکه امثال حسین‌قدیانی‌ها را نیز به دادگاه می‌کشانند آن هم به دلیل انتقاد از فضای موجود روز است.

وی اضافه کرد: بنده معتقدم که دولت قبلی دولت فرهنگی‌تری بود یا لااقل در فتنه سال ۸۸ آنها بدترین رفتار را با ما کردند، اما ما آنها را به دادگاه نبردیم و ایستاده و از آنها حمایت کردیم، آنهایی که امروز بنده را به دادگاه دعوت کرده و شکایت کرده‌اند کسانی هستند که می‌خواستند از آنها شکایت کرده و دستگیرشان کنند اما امثال ماها نگذاشتیم این کار صورت گیرد، اما امروز می‌بینیم که بسیار بی‌پروا امثال آقای حسین قدیانی و بنده را به دادگاه می‌کشانند و این دادگاه رفتن‌ها جز به خاطر دلسوزی برای نظام نیست.

قزوه افزود: امروز دارم می‌بینم که عضو علی‌البدل یکی از جاهایی که فرهنگی که تنها نام فرهنگی را یدک می‌کشد به مقام اول مملکت توهین می‌کند و حتی به جمهوری اسلامی ایران و نماز جمعه نیز توهین می‌کند و می‌گوید این جماعت خواب رفته و مرده و با این الفاظ از آنها نام می‌برند که همه فیس بوک‌های آنها وجود داشته و در جایی ذخیره شده‌اند.

* رئیس‌جمهور مملکت، باید جزو فرهنگی‌ترین چهره‌ها باشد

مدیر مرکز آفرینش‌های ادبی حوزه هنری گفت: اگر روزی بنا بر شکایت کردن باشد آنها قطعاً محکوم خواهند شد چرا که آنها نمی‌توانند کاری انجام دهند اما ما در این فضا داریم گذشت می‌کنیم. بنده این فضا را فضای خوبی نمی‌دانم و واقعاً احساس می‌کنم که باید فضا، فضای فرهنگی شود و این فضا باید زیربنای جامعه ما باشد به گونه‌ای که سیاست و اقتصاد باید بر مبنای فرهنگ پایه‌گذاری شود.

وی اضافه کرد: کسی که رئیس‌جمهور مملکت است باید جزو فرهنگی‌ترین چهره‌ها باشد و باید به فرهنگ بیشترین اهمیت را دهد اما چرا باید اینگونه فضاها وجود داشته باشد و بنده تنها به خاطر دفاع از آرمان‌های انقلاب که الحمدلله هیچ مشکلی هم در این راستا نیست، باید در دادگاه‌ها حضور یابم.

قزوه بیان کرد: آدم‌هایی بودند که با یک سیلی بر گوش خود و فرزندانشان راهشان از انقلاب جدا شد اما اگر ما خیلی از این سیلی‌ها هم بخوریم و به زندان هم برویم اینها را یک امتحان دانسته و از انقلاب جدا نمی‌شویم چرا که این مهم برای ما یک امتحان خواهد بود.

 

* خوش عمل: مراکز فرهنگی، از هنرمند و شاعر استفاده ابزاری نکرده و برای آنها تاریخ مصرف نگذارند

در این مراسم عباس خوش عمل، شاعر، منتقد و روزنامه‌نگار، بیان داشت: ما نسلی بودیم که ضایع‌مان کردند یعنی دولت‌های مختلف اعم از دولت مهرورزی و چه دولت تدبیر و امید ما را ضایع کردند گرچه رهبری معظم انقلاب حامی هنر و هنرمند و به خصوص شعرا و شعر بوده است.

وی اضافه کرد: بنده به علیرضا قزوه بیان کردم که مرفبهی‌ام از خوشی نیست بلکه از ناخوشی است. الان چند سالی است که به مریضی ام‌اس مبتلا شده‌ام.

خوش‌عمل ادامه داد: بنده از دوستانی که در مراکز فرهنگی فعالیت می‌کنند تقاضا دارم دو مسئله را درنظر بگیرند، در وهله نخست؛ این که از هنرمند و به ویژه شاعر استفاده ابزاری نکنند و دیگر اینکه برای هنرمندان و شاعران تاریخ مصرف نگذارند.

وی افزود: برای بنده تاریخ مصرف گذاشتند یعنی اگر نمی‌گذاشتند الان در جایی بی‌نام و نشان زندگی نمی‌کردم، اما درنهایت آقای قزوه در فضای مجازی کاری را ایجاد کرد که باعث اطلاع من از آنها و بالعکس شد.

این شاعر انقلابی گفت: زمانی که در کاشان زندگی می‌کردیم در انجمن‌های ادبی شعر سنتی عضو بودم که در آن انجمن‌ها استعدادهای شاعران را می‌کشتند و هیچ پرورشی برای شاعران صورت نمی‌گرفت اما ما خود را از آن شهر و انجمن‌هایش نجات داده و به تهران آمدیم، انجمن‌هایی که سهراب سپهری را استهزا می‌کردند.

وی اضافه کرد: در آن زمان سهراب سپهری را طوری در ذهنمان گنجانده بودند که او فرد دیوانه‌ای است و شعر نو را مورد بی‌توجهی و توهین قرار می‌دادند و از استعدادهای جوانان شاعر سوءاستفاده می‌کردند.

* تنها رفیق و یار گرمابه و گلستان، احمد عزیزی بود

خوش عمل بیان کرد: از کاشان که به تهران آمدم در روزنامه اطلاعات، استخدام شدم و چون شم روزنامه‌نگاری داشتم حکم بنده با عنوان خبرنگار ارش، صادر شد به همین منظور پله‌های ترقی را پیموده و مواقعی حتی سرمقاله‌ها و یادداشت روز روزنامه اطلاعات را می‌نوشتم.

وی افزود: اوایلی که به تهران آمده بودم، تنها رفیق و یار گرمابه و گلستان من، آقای احمد عزیزی بود، آقای عزیزی هفته‌ای یکی دوبار به دفتر مجله جوانان می‌آمد و چند روزی من را پای درس احمد فردی می‌برد اما به دلیل اینکه از فلسفه سر در نمی‌آوردم، من را به حلقه درس علامه جعفری برد که این جلسه با جلسه قبلی دنیای تفاوت بود.

در این مراسم عباس خوش عمل از مجموعه اشعار کتاب «تلخک» به قرائت شعری با عنوان «آدم زیادی» پرداخت که در ذیل از خاطرتان می‌گذرد:

ای فاقد شم اقتصادی

در جامعه، آدم زیادی

محکوم به سرنوشت محتوم

در کسوت کارمند محروم

سی سال، شبانه‌روز، کندی

جان، تا که به ریش خود نخندی!

مانند شکر، در آب، تحلیل

رفتی، پسر تو کرد تحصیل

مو، گشت سپید، بر سر تو

از بهر جهیز دختر تو

یک عمر، مواجب اداره

دادی همه بابت اجاره

نه کفش و نه جامه نوت بود

گر بود، دوچرخه خودروت بود

نه سکه، نه اسکناس داری

یک دست فقط لباس داری

آنی که نخورده میوه فصل

یک وعده سیر نسل در نسل

گاهی که غذای سیر خوردی

نان جو بی‌پنیر خوردی

روزی که غذا عدس پلو بود

ریشت به هزار جا گرو بود

تفریح تو در جهان فانی

بوده‌ست فقط کتابخوانی

سودی که تو را کتاب آورد

این بود که چشمت آب آورد!

در دوسیه سوابق تو

یک حکم نبود لایق تو

آورد زمانه در ستوهت

نفزود به پایه و گروهت

آقای شریف کارفرما

یک دفعه نگفت: هان! بفرما:

این کیسه برنج توی انبار

منهای حقوق، مال سرکار

پاداش خلوص و صدق و صافی

کی داد تو را حقوق کافی؟

تا آن که برای روز پیری

هنگام کهولت و اسیری

در چنته خود کنی پس‌انداز

تا خود نشوی به فقر دمساز

هر چند به دوره تقاعد

فقر است هماره در تصاعد

از کار تو روزگار بی پیر

بنگر که چگونه کرد تقدیر

پا بست و دهان، گشاد دستت

دفترچه بیمه داد دستت

با تیر بلا نشانه‌ات کرد

راهی به مریض‌خانه‌ات کرد

افزود تو را به جمع آفات

با پوکی استخوان، پروستات

همراه فشار خون، رسیده

در خون، نمکت به آب دیده

توی شکم تو کرده بلوا

با سنگ مثانه سنگ صفرا

با قند و کلسترول که داری

کی پلک به روی هم گذاری

یک گوشه دلت، هزار زخم است

سرتاسر چهره تو اخم است

عمر تو رسیده فوق پنجاه

ایام حیات گشته جانکاه

از فرط فشار و نادرستی

هر عضو شده دچار سستی

مفلس شده‌ای در این زمانه

نه خرج عمل(!) نه خرج خانه

آنی که ز فرط بد بیاری

خود هم شده‌ای ز خود فراری

ای بوده هماره یار «شاطر»

چون او به زمانه بار خاطر

در زندگی‌ای چنین اسفبار

خود را زچه کرده‌ای بدهکار

در شرع اگر چه فرض، قرض است

اما نه برای چون تو فرض است

این گونه که زیر بار وامی

معلوم بود که بی دوامی

گیرم به سلامتی چو مُردی

تشریف از این دیار بردی

غیر از بدهی که می‌گذاری

میراث گرانبها چه داری؟

القصه در این اواخر کار

در وادی قرض، گام مگذار

بر بند دو دیده طلب را

بنشین، بشمار روز و شب را

آنگونه بزی که در خورند است

شایسته فرد کارمند است

اینجا که به ارزنی نیرزی

نگذار به گور خود بلرزی!

 

* اسرافیلی: نقش شاعران و اهالی قلم در عمق و غنا بخشیدن به ادب فارسی

در این مراسم حسین اسرافیلی، شاعر پیشکسوت انقلاب اسلامی با تشکر از خبرگزاری فارس به دلیل برپایی چنین بزرگداشت‌هایی برای شاعران انقلاب، بیان داشت: مرحوم سیدابراهیم ستوده، رئیس شورای شعر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بعد از فوت مرحوم مهرداد اوستا می‌گفت؛ اسرافیلی ای کاش این همه گلی که بر سر مزار مرحوم اوستا گذاشته شده است، یک دسته از آنها زمانی که این شخصیت در قید حیات بود، به دست‌ او می‌دادند.

وی اضافه کرد: شاعران و اهالی قلم در عمق و غنا بخشیدن به ادب فارسی نقش بسزایی دارند، و همیشه سعی کرده‌اند که به این زبان، عمق بیشتری ببخشند و هر کدام از ماها نیز به اندازه وسع‌مان قدم برداشته‌ایم.

اسرافیلی ادامه داد: زبان فارسی برای عمق بخشیدن به خودش و غنای آن و بی‌کرانگی‌اش، از ظرفیت بالایی برخوردار است در عین حال شاعران به اندازه وسع‌شان در این عرصه، گام برداشته‌اند اما معتقدم این زبان باید به‌روز شود یعنی متناسب با تجربیات و اندیشه‌های روز و علوم جدیدی که اضافه می‌شود، باید به روز شود.

* زبان فارسی باید متناسب با تجربیات و اندیشه‌های روز، به‌روز شود

این شاعر پیشکسوت انقلاب اسلامی گفت: با علوم و دانش روز، به خصوص در حوزه علوم انسانی، باید با ترکیب‌سازی و جمله‌بندی‌هایمان و با ایجاد نوع دیگری از گفتمان‌های ادبی بتوانیم به این زبان غنا ببخشیم و به این زبان کمک کنیم و وظیفه شاعر هم جز این نیست که این زبان را غنی کند.

وی افزود: به عنوان مثال می‌توان از مرحوم «علی حاتمی» شخصیتی که در عرصه هنر فعال بود نه در عرصه قلم و شعر، نام برد، چراکه دیالوگ‌های‌ فیلم‌هایش چقدر شاعرانه و عمق دار، است که همه اینها نشانگر ان است که کسانی که با عرصه ادب کار می‌کنند به این نکته توجه و تلاش دارند که این زبان را منزه کنند.

* لزوم تعریف یک ساحت مقدس و منزه برای ادبیات کشورمان

اسرافیلی ادامه داد: یکی از کارهایی که ما شاعران باید انجام دهیم، این است که زبان را منزه کنیم یعنی یک ساحت مقدس و منزهی برای ادبیات کشورمان تعریف کنیم و در این ساحت منزه گام برداریم.

به گفته این شاعر انقلابی، قطعاً بیش از ۸۰ درصد شعر گذشته ما، شعر عاشقانه است اما به قدری زیبا و منزه، معشوق توصیف می‌شود که آدم فکر می‌کند آن معشوق همانی است که دیگر مثل این معشوق با این صفات، ارزش‌ها و ارجمندی‌ها پیدا نمی‌شود و آن معشوق‌ها و توصیف‌ها ما را کمی از زمین بلندتر و به طرف آسمان نزدیک‌تر می‌کند.

* «عباس خوش عمل» در غنا بخشیدن به ادبیات نقش بسزایی را ایفا کرده است

وی درباره عباس خوش عمل، گفت: این شاعر یکی از عزیزانی است که در غنا بخشیدن به ادبیات ما و حتی توصیف و تعریف ساحت منزهی برای ادبیات، نقش بسیار خوبی داشتند و انشاءالله که جوانان هم قدر این نوع فعالیت‌ها را بدانند.

اسرافیلی ادامه داد: زیاد محضر آقای خوش عمل را درک کرده‌ام. یک بار شلوغی در مطبوعات راه انداختند و درباره شعر «علی ای همای رحمت» موجی ایجاد شد و بالاخره موافق و مخالف درباره این شعر صحبت‌های بسیاری کردند، می‌خواهم بگویم که این عزیزان در کنار هدف‌هایشان با همین ایجاد موج هم یک نوع خدمت می‌کردند و هم از مردم برای پژوهش، تحقیق و بررسی آن موضوعات و رجوع به تاریخ و منابع و مأخذ، دعوت می‌کردند.

این شاعر در پایان گفت: «عباس خوش عمل» از شاعران فرهیخته و بزرگوار این جامعه و انقلاب هستند که باید قدر و ارزش این شاعران را به خوبی گرامی داشت.

 

* اسماعیلی: لزوم تقویت سنت حسنه صله رحم فرهنگی در کشور

در ادامه این مراسم رضا اسماعیلی، شاعر پیشکسوت انقلاب اسلامی، بیان داشت: از دغدغه ارزشمندی که عزیزان و خوبانی همانند حسین قرایی و خبرگزاری فارس در فضای ادبی امروز به شاعران و نویسندگان دارند، تشکر می‌کنم.

وی اضافه کرد: معتقدم باید سنت حسنه، صله رحم فرهنگی را تقویت کنیم و آن هم به دلیل آن است که الان بنده دوستان شاعر بسیاری را می‌شناسم که به دلیل کهولت سن و مشکلات جسمی که دارند، نمی‌توانند در محافل و مجامع ادبی شرکت کنند و متأسفانه چون حضور فیزیکی در مراسم‌ها ندارند گاهی به فراموشی سپرده می‌شوند اما همین پاسداشت‌ها و برپایی بزرگداشت‌های خانگی، بسیار کار ارزشمند و پسندیده‌ای است.

اسماعیلی ادامه داد: استاد خوش عمل به دلیل کسالت و مشکلات جسمانی که دارند، کمتر توفیق این مهم را پیدا می‌کنند که در محافل و مجامع ادبی شرکت و حضور یابند، که معتقدم نباید این افراد را به فراموشی سپرد و به بهانه‌ها و انگیزه‌های مختلف در طول سال، برنامه‌هایی را به صورت آبرومند و فاخر تدارک ببینیم تا این عزیزان دیده شوند، تا آن خدمات و زحماتی که برای ارتقای زبان و ادبیات فارسی کشیده‌اند، قدردانی شود.

وی افزود: بنده با استاد خوش عمل عزیز از سال‌ها که مسئولیت صفحه شعر مجله جوانان را داشتند و در روزنامه اطلاعات بودند، توفیق آشنایی با این بزرگان را پیدا کردم، همچنین این شاعر هم در حوزه شعر جدی و هم در حوزه شعر طنز در واقع آثار فاخر و ارزشمندی تولید کرده‌اند، هر چند به سبک نوکلاسیک و سنتی شعر می‌گویند ولی در زبان سنتی بسیار دارای اشعار منسجم و محکمی هستند.

* تعداد شاعرانی که در علم و ارکان عروض، تصرف و اشراف دارند، اندک است

این شاعر انقلابی گفت: یکی از ویژگی‌ها و برجستگی‌های شخصیت ادبی استاد خوش عمل، دانش و بینش ادبی این شاعر در حوزه علم عروض است که بنده به جرأت می‌توانم بگویم که برخی از بزرگوارانی همانند زنده یاد اخوان ثالث و شاعر و پژوهشگر عزیز معاصر استاد حسین آهی و استاد خوش عمل در علم عروض هم ردیف هم هستند به گونه‌ای که دقایق و ظرایفی که استاد خوش عمل در علم عروض روی آن دست می‌گذارند، ناشی از تعصب مثبت و سازنده او‌ است.

وی اضافه کرد: ما نظیر خوبانی همانند حسین آهی و استاد خوش عمل را در جامعه امروز کم داریم؛ کسانی که تصرف و اشراف خوبی به علم و ارکان عروضی دارند.

اسماعیلی با بیان اینکه جوانان امروز ما تشنه علم عروض هستند، ادامه داد: چندی پیش به انتشارات روزنامه اطلاعات رفته بودم که اگر زمینه فراهم شود کتاب استاد حسین آهی درباره عروض را به چاپ برسانیم، که خود ناشر می‌گفت مراجعه کنندگان بسیاری هستند که نیاز به این نوع کتاب‌ها دارند، اما دست ما خالی است.

وی افزود: معتقدم باید زمینه‌ای فراهم شود تا این آموخته‌ها و دانش ادبی به نسل امروز منتقل شود حال با چه ساز و کاری و به چه شکلی می‌شود؟، تدابیری می‌طلبد که باید اندیشیده شود.

اسماعیلی با اشاره به خاطره‌ای از عباس خوش عمل، عنوان کرد: گاهی اوقات استاد خوش عمل یک شعر ضعیف در سایت شاعران فارسی زبان می‌بیند، به دلیل تعصبی که به علم عروض و وزن و موسیقی شعر دارند، واقعاً گاهی اوقات می‌ترسم که این شاعر از عصبانیت سکته کنند و آن هم به دلیل این است که بار علمی و دانش علمی بالایی دارند که بر شاگردانشان سخت می‌گیرند و این سخت‌گیری را در سیدحسن حسینی و قیصر امین‌پور دیده‌ام.

* تأکید حسین قرایی به توجه مسئولان فرهنگی به شاعران و نویسندگان پیشکسوت انقلابی

حسین قرایی، برخی از اشعار آقای خوش عمل یاد نسیم شمال را در ذهن ما زنده می‌کند و همین لطافت طبع، و زیرکی است که باعث می‌شود مرحوم کیومرث صابری (گل آقا) از سروده‌های او در نشریه‌اش بهره‌مند شود.

وی با اشاره به این مطلب که افرادی همانند آقای خوش عمل، جزو سرمایه‌های ملی ما به شمار می‌روند پس باید این عزیزان را بزرگ داشت، خواستار توجه مسئولان فرهنگی به این طیف شد.

 

* سعیدی‌راد: بعد از این همه سال شاعران انقلاب باید بیایند و از خودشان دفاع کنند

در این مراسم عبدالرحیم سعیدی‌راد، نویسنده و شاعر بیان داشت: اکثر شاعران و نویسندگان انقلاب اسلامی، گمنام مانده‌اند در صورتی که باید در کل کشور شهره باشند.

وی اضافه کرد: وقتی بعد از این همه سال شاعران انقلاب باید بیایند و از خودشان دفاع کنند همانند علیرضا قزوه و باید از این شخصیت‌ها نیز دفاع کرد، جای تأسف دارد.

سعیدی‌راد ادامه داد: در اینجا این سوال مطرح است که آیا در جمهوری اسلامی ایران بعد از این همه سال، تمدید کردن یک دفترچه بیمه باید آنقدر برای احمد عزیزی مشکل باشد؟ این همه درباره دفترچه بیمه آقای عزیزی صحبت شده است، آقای جعفریان دیگر باید با چه کسانی صحبت کند، این شاعر چندین بار طی مصاحبه‌ اعلام کرده است که دفترچه بیمه آقای عزیزی باید تمدید شود اما تاکنون هیچ کسی از مسئولان فرهنگی این اخبار را نخوانده و یا به آن بی‌توجه هستند.

* لزوم راه‌اندازی خانه شعر برای حمایت از شاعران انقلابی

وی افزود: واقعاً بعد از گذشت این همه سال‌، حال و روز شاعران انقلاب باید این باشد!! جای تأسف حتی برای خود ما دارد. آیا ما نباید یک تشکیلات درست و حسابی و خانه شعر درستی داشته باشیم که شعرا را زیر چتر خودمان بگیریم؛ دیگران وقتی به فکر ما نیستند لااقل ما دست بر سر خودمان بگذاریم.

سعیدی‌راد بیان کرد: حدود ۲۰ سال پیش استاد خوش عمل را دیده بودم؛ ما در محیط مجازی در بخش گفت‌وگو شاعران فارسی زبان که تنها مدیران سایت می‌توانند آن را ببینند، با آقای خوش عمل گفت‌وگو کردم و بارها از طریق همین بخش با برخی از شاعران به سرودن شعرهای مشترک می‌پردازیم که باید گفت شعرهای مشترک بسیاری پشت سایت شاعران فارسی زبان وجود دارد که همه آنها در جایی به یادگار نگهداری می‌شود.

* محدثی خراسانی: نام عباس خوش عمل، نام پر طنینی در ادبیات معاصر و ادبیات انقلاب است

در این مراسم مصطفی محدثی خراسانی شاعر پیشکسوت انقلاب اسلامی، بیان داشت: آقای خوش عمل می‌گفتند که حدود ۲۵ سال است که علیرضا قزوه را ندیده‌اند که برای بنده بسیار باعث حیرت بود اما این بدین معنا نیست که این شاعر در عرصه شعر انقلاب، خانه نشین شده باشند.

وی اضافه کرد: نام عباس خوش عمل، نام پر طنینی در ادبیات معاصر و ادبیات انقلاب است همانند نام‌هایی در سال‌های اول پیروزی انقلاب اسلامی نظیر سیدحسن حسینی، قیصر امین‌پور، حسین اسرافیلی و قادر طهماسبی پرطنین بود با آن طنین نام این فرد در ذهنم ثبت و ضبط بوده است.

محدثی خراسانی ادامه داد: بزرگواری‌های آقای خوش عمل بر همه آشکار است و دوستان در دور و نزدیک بر آن اذعان دارند، یکی از ویژگی‌های برجسته آقای خوش عمل، را در این می‌بینم که علی رغم تلاش فراوان و حضور مستدام در صحنه، باز هم در حوزه شعر پای کار هستند و از طریق سایت فارسی زبانان نیز در جریان تلاش و خلاقیت این شاعر هستیم.

وی افزود: آقای عباس خوش عمل، علی رغم پرکاری و توجه به نسل جوان و تشویق و آموزش آنها و معرفی این شاعران در مجلات و انجمن‌ها و محافل، این کارشان موجب این موضوع نشده که سیر و سلوک اشعارشان دچار وقفه‌ای شود و آن مسیر رو به رشد و تعالی و تعمیق و ژرفایی که شعر خودشان می‌بایست داشته باشد، علی رغم همه تلاش‌هایشان، داشته است.

این شاعر انقلابی گفت: برخی از دوستان هستند که تمام انرژی خودشان را صرف شعر و رشد و تعالی خودشان می‌کنند و زیاد نگران دیگران نیستند اما بعضی دیگر از دوستان هستند که اینقدر مشغول دیگران می‌شوند که خودشان را فراموش می‌کنند اما این جمع بین این دو و این حرکت و مدار تعادلی که بسیار هم دشوار است، ایجاد کرده که این مهم یکی از هنرهای عباس خوش عمل است که هم به دیگران خوب پرداخته و هم به اشعار خود توجه داشته‌‌است.

وی در پایان، بیان کرد: امیدوارم این جوانمردی و عشق‌ و علاقه به شاعران و نویسندگان انقلابی، بیشتر بهانه‌هایی شود تا همیشه از احوال این دوستان مطلع باشیم تا نگذاریم دوستان احساس غربت و تنهایی بکنند.

در ادامه این مراسم مصطفی محدثی خراسانی به قرائت شعری پرداخت که در ذیل آن را می خوانید:

شام است، به صبح محشر اندازیمش

در حال و هوای دیگر اندازیمش

آن طرح نوی که در سر حافظ بود

ما آمده ایم تا در اندازیمش

 

* عزیزی: تنهایی محور شعرهای «عباس خوش عمل» است

محمد عزیزی، نویسنده و استاد زبان و ادبیات فارسی گفت: من جزو آدم‌هایی هستم که همیشه گوشه‌نشینی را در جمع بودن ترجیح می‌دهم و از دوستانم دور می‌افتم و گاهی سال‌ها، یعنی متأسفانه الان دوران، دوران تنهایی انسان‌ها است.

وی اضافه کرد: شانه به شانه هم هستیم ولی واقعاً از هم بی‌خبریم این تنهایی محور شعرهای آقای عباس خوش عمل و همه دوستان ما است.

عزیزی به قرائت شعری پرداخت که در ذیل آن را می خوانید:

سراغ هم نمی‌گیریم دیگر

برای هم نمی‌میریم دیگر

چرا باغ دل ما بو گرفته است

به بی برگ و بری‌ها خو گرفته است

همه سهراب کش، سودابه خواهیم

مسیر تیغ زهرآلود و چائیم

نشان از چشمه و حیدر نداریم

دما دم لب بر آتش می‌گذاریم

این استاد زبان و ادبیات فارسی گفت: اشعار عباس خوش عمل بیشتر «رباعی» است و به نظر می‌آید در این قالب، کارهای این شاعر دارای وزن بیشتری است.

 

* موسوی: مظلومیت فرهنگ در سرزمین فرهنگی ایران!!

در این مراسم سیدنظام‌الدین موسوی، مدیر عامل خبرگزاری فارس گفت: این افتخار نصیب بنده و خبرگزاری فارس شده است که میزبان شعرا، بزرگان و اهالی ادب و فرهنگ این سرزمین باشیم تا کمترین قدم را در مسیر گسترش فرهنگ و بزرگداشت عزیزانی که در حوزه انقلاب اسلامی شعر می‌گویند و قلم می‌زنند، داشته باشیم.

وی اضافه کرد: معتقدیم اگر تعداد پاسداشت‌ها و بزرگداشت‌های شاعران و نویسندگان به ده‌ها نفر هم برسد، کار خاصی انجام نداده‌ایم چراکه همانطور که مقام معظم رهبری بارها اشاره کردند، فرهنگ در این سرزمین فظلوم است و آن طور که شاید و باید به جزء مقام معظم رهبری و بعضاً مسئولان مملکتی که کمابیش یک عنایتی به این مجموعه‌ها دارند، حوزه فرهنگی مظلوم واقع شده است.

موسوی ادامه داد: اهالی ادب و شعر و سایر حوزه‌های فرهنگی و هنری حق بسیار زیادی بر این مردم و کشور دارند و آن طور که باید و شاید حق آنها ادا نشده است و این حق هم لزوماً حق مادی نیست، بلکه معنوی است.

وی افزود: امثال بنده در جوانی و نوجوانی با شعرهای شاعرانی نظیر حسین اسرافیلی بزرگ شده‌ایم؛ یعنی در سنین نوجوانی و نوجوانی، اشعار این شاعران انقلابی را خوانده و به وجد می‌آمدیم که این مهم شاید از هزار مقاله، یادداشت، سخنرانی و منبر، هیجان‌ برانگیزتر بود؛ البته ناگفته نماند ایجاد وجد در بین جوان انقلابی، مذهبی و متعلق به این نظام و سرزمین، با شیوه عقلایی کار کمی نیست.

* مفاهیم و مضامین اشعار گذشتگان نظیر حافظ و سعدی باید با ادبیات جدید، بازتولید شود

مدیرعامل خبرگزاری فارس گفت: معتقدم برپایی چنین بزرگداشت‌هایی، کمترین کار ی است که برای شاعران و نویسندگان تأثیرگذار انقلاب اسلامی صورت می‌گیرد چراکه باید این بزرگداشت‌ها، وسیع‌تر، باشکوه‌تر و گسترده‌تر برگزار شود.

وی اضافه کرد: عنصر فرهیختگی جامعه ما، همین مجموعه‌ها است یعنی آن چیزی که هویت و فرهنگ ما را مشخص می‌کند، کاری است که این شعرا و نویسندگان بر دوش کشیده و آن را دنبال می‌کنند.

موسوی ادامه داد: زمانی برای بنده این سوال بود که اشعار گذشتگان نظیر حافظ، سعدی و مولوی چون برای مخاطبان و نسل‌های جدید قابل فهم خواهد بود به گونه‌ای که این اشعار با توجه به روان بودن، شیوایی و هویتی که درونشان وجود دارد، اما به مرور زمان ممکن است، برخی از آنها برای نسل‌های جدید قابل فهم نباشد به همین منظور باید گفت، لازم است همان مفاهیم و مضامین با ادبیات جدید توسط افرادی بازتولید شود.

به گفته وی، وقتی اشعار آقای خوش عمل را مشاهده می‌کردم، متوجه شدم که علاوه بر استفاده از مفاهیم و مضامین امروزی، از اصطلاحات جدید بسیار زیبا نیز برای مخاطبان خود استفاده کرده‌اند، البته سایر بزرگان ما که مفاهیم جدید را آورده‌ و به نحوی بیان می‌کنند که برای نسل جدید هم قابل فهم است و علاوه بر آن هم از شیرینی ادبیات قدیم نیز برخوردار است.

 

* برخی‌ها عامدانه به حذف زبان فارسی می‌پردازند

موسوی با اشاره به این مطلب که همه باید به گسترش این مفاهیم و گسترش ادبیات و بزرگداشت ادیبان و بزرگان توجه داشته باشیم، بیان کرد: در گذشته به کشور هندوستان سفر کرده و در برپایی جشن ۲۲ بهمن با آقای قزوه در این کشور ملاقات کردم، در آنجا احساس کردم زبان فارسی را عامدانه حذف و از بین می‌برند به گونه‌ای که نمی‌خواهند زبان فارسی خیلی بروز و ظهور داشته باشد.

مدیرعامل خبرگزاری فارس گفت: چندی پیش به کشور افغانستان سفر کردم و در آنجا مشاهده کردم که زبان فارسی چقدر طالب دارد و انسان احساس قربت نمی‌کند؛ به همین منظور معتقدم نباید این موارد را از دست بدهیم یعنی ادبیات و فرهنگ متعلق به زبان فارسی است، که اگر متولی داشته باشد آن هم متولیانی نه از جنس متولیان رسمی، بلکه متولیانی از جنس غیر رسمی و مردمی و فرهنگی و فرهیخته، قطعاً در آینده در تعاملاتمان با مشکل مواجه نخواهیم شد.

وی اضافه کرد: اهالی فرهنگ و ادب باید، خبرگزاری فارس را محملی برای کمک به کار فرهنگی بزرگ و عظیمی که شما عزیزان انجام می‌دهید،به همین منظور از همه دوستان درخواست می‌کنم که در این امور که شما پیشکسوت و پیش قدم هستید، کمک کرده تا از این ظرفیت و بستر رسانه نیز استفاده شود.

موسوی ادامه داد: معتقدم خبرگزاری فارس و دیگر رسانه‌هایی که الحمدلله در مسیر نظام و انقلاب هستند، باید کمک کرده تا همه در مسیر فرهنگ و ادب انقلاب اسلامی و بحث زبان فارسی که به نوعی همنشین این مقوله هم است، گام‌های مؤثر بردارند و اجازه ندهند این مهم رو به افول برود.

وی افزود: ما در خبرگزاری فارس، به عنوان خدمتگزار ملت ایران و به خصوص اهالی فرهنگ و ادب هستیم و چیزی که از دستمان بر بیاید، قطعاً انجام می‌دهیم اما در نهایت بار اصلی بر دوش شما عزیزان و بزرگواران است.

مدیرعامل خبرگزاری فارس گفت: این نشست متعلق به استاد خوش عمل به عنوان یکی از چهره‌های برجسته در حوزه شعر، ادب و طنز است که باید گفت، اشعار این شاعر همیشه مورد تقدیر قرار گرفته است و مردم از اشعار او استفاده کرده‌اند.

وی اضافه کرد: معتقدم، می‌توان زمینه رسانه‌ای را مثل ده‌های گذشته که خود عزیزان متولی بودند و حضور داشتند، مجدداً این مهم را از طریق رسانه‌ها عمومی کنیم و اشعار کسانی همانند آقای خوش عمل، استاد اسرافیلی، علیرضا قزوه و بسیاری دیگر از شاعران انقلاب اسلامی را عمومی کرد یعنی باید تلویزیون، رسانه‌، بسترها و امکاناتی که می‌توانند زمینه‌ای را برای عمومی‌تر شدن این اشعار، فرهنگ و ادبیات، ایجاد کنند، باید پای کار بیایند تا با هم‌افزایی، مجدداً ما شاهد شکوفایی و رونق بیش از پیش شعر و ادبیات در کشور و به ویژه شعر و ادبیان انقلاب و دفاع مقدس باشیم.

 

* تجلیل مدیرعامل خبرگزاری فارس از استاد «عباس خوش عمل»

در پایان این مراسم سیدنظام الدین موسوی مدیرعامل خبرگزاری فارس، عبدالرحیم سعیدی‌راد از سایت شاعران فارسی زبان، آقای حسنی از سازمان هنری رسانه‌ای اوج، علیرضا قزوه مدیر مرکز آفرینش‌های ادبی حوزه هنری، سردار گلعلی بابایی و جمعی از اهالی فرهنگ و ادب به پاس حضور فعالانه «عباس خوش عمل» در جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی و سرودن اشعاری تأثیرگذار تجلیل به عمل آوردند.

برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

لینک کوتاه :http://www.piyarom.ir/?p=11158

به نکات زیر توجه کنید

  • نظرات شما پس از بررسی و تایید نمایش داده می شود.
  • لطفا نظرات خود را فقط در مورد مطلب بالا ارسال کنید.