بندرعباس- مدیر زراعت سازمان جهادکشاورزی هرمزگان گفت: در راستای توسعه کشاورزی مکانیزه، امسال ۲۱۴ میلیون عدد نشاء تولیدی بین کشاورزان این استان توزیع شد. کوروش صادقی ، نشاء ها را شامل بادمجان، گوجه فرنگی و فلفل دلمه ای ذکر کرد. وی اظهارکرد: ۷۰ درصد از این نشاء ها در شهرستانهای حاجی آباد، رودان، کهورستان بندرخمیر، ...

بندرعباس- مدیر زراعت سازمان جهادکشاورزی هرمزگان گفت: در راستای توسعه کشاورزی مکانیزه، امسال ۲۱۴ میلیون عدد نشاء تولیدی بین کشاورزان این استان توزیع شد.

کوروش صادقی ، نشاء ها را شامل بادمجان، گوجه فرنگی و فلفل دلمه ای ذکر کرد.

وی اظهارکرد: ۷۰ درصد از این نشاء ها در شهرستانهای حاجی آباد، رودان، کهورستان بندرخمیر، بستک و پارسیان از توابع این استان تولید شده است.

به گفته وی تعداد نشاء های تولید و توزیع شده امسال در این استان نسبت به سال گذشته زراعی ۱۴ میلیون عدد افزایش یافته است.

وسعت مزارع خارج از فصل بادمجان هرمزگان ۱۱هزار هکتار، فلفل دلمه ای سه هزارو ۶۰۰ هکتار و گوجه فرنگی نیز ۱۴ هزار هکتار ذکر شده است.

این مقام مسئول از جمله مزایای استفاده ازنشاء مکانیزه به کاهش هزینه های تولید، کیفیت عالی محصول و بازارپسندی آن، سطح سبز یکنواخت، کاهش مصرف آب، افزایش راندمان آب و دیگر نهاده ها و صرفه جویی ارزی نام برد.

مدیر زراعت سازمان جهادکشاورزی هرمزگان میزان نیاز این استان به نشاء مکانیزه را ۴۲۰میلیون عدد عنوان و ابرازداشت:

با توجه به برنامه ریزی های صورت گرفته این مقدار تا قبل از پایان برنامه پنجم توسعه عملی می شود.

صادقی خاطرنشان ساخت: در سال اول اجرای این طرح ( ۸۶و ۸۷ خورشیدی) بابت تولید و تحویل هرعدد نشاء مکانیزه بین ۱۰۰تا۲۰۰ ریال یارانه با عنوان حمایت از ترویج و توسعه به تولید کنندگان پرداخت می شد که با پی بردن بهره برداران به مزایای آن و افزایش تولید دیگر پرداخت نمی شود.

به گفته وی هم اکنون حدود ۷۵ شغل مستقیم در بخش تولید نشاء مکانیزه این استان ایجاد شده که با توجه به توسعه طرح برای رسیدن به تولید سالانه ۴۲۰ میلیون عدد نشاء، پیش بینی می شود که تعداد شغل های فراهم شده دراین بخش به بیش از ۳۰۰ نفر برسد.

این مقام مسئول در سازمان جهادکشاورزی هرمزگان از پرداخت تسهیلات بانکی ارزان قیمت بعنوان تنها حمایت دولت از تولید کنندگان نشاء مکانیزه نام برد و افزود: این درحالی است که برای دو برابر افراد شاغل دراین بخش به صورت غیر مستقیم شغل ایجاد شده است.

تا قبل از این، نشاء مورد نیاز با استفاده از بذرهای معمولی و غیر استاندارد توسط خود بهره برداران به روش سنتی تولید و برای کشت به زمین اصلی انتقال داده می شد.

در روش جدید ضمن انتخاب بهترین زمین و تهیه مرغوب ترین بذرهای اصلاح شده (بامشاوره مهندسین کشاورزی ناظر) و استفاده از بهترین نوع خاک و بکارگیری گلدانهای مشبک(شانه تخم مرغی) نشاء در فضای گلخانه ای تولید و با استفاده از خودروهای مخصوص به زمین اصلی حمل می شود.

مدیر زراعت سازمان جهادکشاورزی هرمزگان بیان داشت: این استان با تولید سالانه افزون بر یک میلیون و۴۰۰هزارتن محصول جالیزی خارج از فصل تاثیر بسزایی در تنظیم بازار این محصولات دارد.

وسعت زمینهای کشاورزی این استان ۱۵۴هزار هکتار با تولید سالانه دو میلیون و ۴۰۰ هزارتن محصول باغی و زراعی اعلام شده است.

برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

لینک کوتاه :http://www.piyarom.ir/?p=2524

به نکات زیر توجه کنید

  • نظرات شما پس از بررسی و تایید نمایش داده می شود.
  • لطفا نظرات خود را فقط در مورد مطلب بالا ارسال کنید.