جمهوری اسلامی * دبیر کل سازمان ملل می‌گوید: خوشحالم که در تهران پیام‌ها را منتقل کردم. بان کی مون، که برای شرکت در اجلاس جنبش عدم تعهد به تهران سفر کرده بود، هنگام ترک تهران در فرودگاه مهرآباد به خبرنگاران گفت: از طریق گفت‌وگو و دیپلماسی، ما انتظار داریم که ایران به صورت معناداری به ...

جمهوری اسلامی

* دبیر کل سازمان ملل می‌گوید: خوشحالم که در تهران پیام‌ها را منتقل کردم. بان کی مون، که برای شرکت در اجلاس جنبش عدم تعهد به تهران سفر کرده بود، هنگام ترک تهران در فرودگاه مهرآباد به خبرنگاران گفت: از طریق گفت‌وگو و دیپلماسی، ما انتظار داریم که ایران به صورت معناداری به برنامه‌های جهانی و منطقه‌ای و تثبیت صلح و امنیت جهانی توجه کند. به گزارش فارس، وی افزود: “به همین دلیل من به تهران آمدم و با چالشها آشنا شدم و همچنین خرسند از این هستم که پیامها را انتقال دادم و این پیامها صرفاً در این مقطع حساس می‌توانست انتقال داده شود.” دبیرکل سازمان ملل درباره جزئیات پیام‌هائی که به تهران منتقل کرده سخنی نگفت.

* نبیه بری، رئیس مجلس لبنان، تحمیل جنگ بر دولت سوریه را یک توطئه برای به فراموشی سپردن وظیفه اعراب در مقابله با خطر رژیم صهیونیستی دانست. وی که در مراسم سی و چهارمین سالگرد ربوده شدن امام موسی صدر سخن می‌گفت افزود: آنچه در سوریه جریان دارد یک “سایس پیکو”‌ی جدید است. به گزارش خبرگزاری اهل بیت، نبیه بری گفت: مخالفان سوریه تلاش می‌کنند درگیری عربی – اسرائیلی را به درگیری عربی – فارسی تبدیل کنند.

* یک هفته نامه فلسطینی با انتشار متن نامه پادشاه عربستان به “اوباما” از پیشنهاد وی برای تأمین هزینه‌های جنگ علیه سوریه خبر داد. المنار نوشت: شاه عبدالله در این نامه به رئیس‌جمهور آمریکا نوشته است: درصورت حمله به سوریه، عربستان تمامی هزینه‌های آن را پرداخت خواهد کرد. شاه عربستان در این نامه این قول را نیز به اوباما داده که عربستان مانع افزایش قیمت نفت در بازارهای جهانی شود.

* محمدباقر قالیباف – شهردار تهران – چند روز پیش عازم کشور ایتالیا شد. هر چند گفته شده این سفر برای شرکت در یک همایش صورت گرفته، اما هنوز هیچ خبری درباره این مأموریت کاری منتشر نشده است. وی، دبیران بخش شهری چند رسانه خاص را با خود به این سفر برده و همین امر موجب شده خبرنگاران شهری همان رسانه‌ها این اقدام را دارای اهداف تبلیغاتی و با انتخابات ریاست جمهوری آینده مرتبط بدانند.

وطن امروز

پس‌لرزه‌های بی‌توجهی بان‌کی‌مون به یک درخواست مضحک

مجتبی واحدی، سردبیر سابق روزنامه آفتاب یزد و مشاور خارج‌نشین یکی از سران فتنه، یادداشتی در وبلاگ شخصی خود پیرامون سفر بان‌کی‌مون، دبیرکل سازمان ملل متحد به تهران منتشر کرده است که در آن ضمن انتقاد از خبرسازی برخی مبنی بر دیدار بان‌کی‌مون با سران فتنه، عصبانیت خود را از نطق دبیرکل سازمان ملل بروز داده است. واحدی در بخشی از یادداشت خود با عنوان «یک ادعا درباره بان‌کی‌مون؛ کمک به جمهوری اسلامی یا فریب خود؟» بدون آنکه نامی از سایت‌های ضدانقلاب و بیگانه همچون بالاترین و سایت رژیم سلطنتی انگلیس(بی‌بی‌سی) که از دیدار بان‌کی‌مون با سران فتنه خبر داده بودند، ببرد، آنها را مخاطب قرار داده و نوشت: برخی سایت‌های خبری، بدون آنکه منبع مشخصی برای خبر خود عنوان کنند مدعی شدند «بان‌کی‌مون» خواستار دیدار با آقایان موسوی و کروبی شده است اما آیا خبر «درخواست ملاقات بان‌کی‌مون با خاتمی و موسوی» صحیح است و انتشار آن اقدامی خردمندانه؟ متأسفانه پاسخ من به این پرسش، منفی است. وی که با تاکید بر همراهی و همصدایی دبیرکل سازمان ملل با آمریکا و رژیم صهیونیستی از نطق وی در تهران خشمگین شده بود، نوشت: دبیرکل سازمان ملل در سخنرانی علنی خود در اجلاس جنبش عدم تعهد که میلیون‌ها نفر در سراسر جهان آن را به صورت مستقیم شنیدند تنها از همان نگرانی‌هایی سخن گفت که قبلاً از سوی مقامات اروپایی و آمریکایی اعلام شده است.

واحدی به تحلیل برخی کارشناسان داخلی و خارجی مبنی بر اینکه بدون ایران هیچ مشکل و بحرانی در منطقه حل نمی‌شود و ایران بخش اصلی«راه‌حل»ها در منطقه است، اذعان و اعتراف کرده و می‌گوید:‌ بان‌کی‌مون برای التماس به جمهوری اسلامی برای همکاری در موضوع سوریه(!) به ایران آمده بود.

وی که از بی‌توجهی بان‌کی‌مون به دعوت چند زندانی امنیتی که وی آنها را زندانی سیاسی خواند، عصبانی شده بود، به همفکران اپوزیسیون خود حمله کرده و نوشته است: متأسفانه رفتار فعالان سیاسی و اپوزیسیون ایرانی به گونه‌ای نبوده که فشار کافی بر مقامات اروپایی و آمریکایی وارد و مجامع بین‌المللی را به برخورد فعال در برابر نقض حقوق بشر در ایران، وادار کند.

واحدی در بخش دیگری از یادداشت خود به اصلاح‌طلبانی که از سران فتنه اعلام برائت کرده‌اند، اشاره و تصریح کرده است: بخشی از این وضعیت متأثر از اراده «گروهی از اصلاح‌طلبان»‌ است که نمی‌خواهند از «‌نظام حاکم بر ایران» به صورت صد درصدی، «سلب مشروعیت» شود.

این مشاور یکی از سران فتنه در ادامه یادداشت خود مجدداً دبیرکل سازمان ملل را به باد انتقاد گرفته و نوشته است: باید بر سر دبیرکل سازمان ملل فریاد بر می‌آوردیم که «چرا در داخل ایران هم فقط به فکر امنیت اسرائیل، هولوکاست و احتمال ساختن بمب توسط جمهوری اسلامی برای نابودی اسرائیل بودی و در سخنرانی پرمخاطب خود، هیچ اشاره‌ای به درخواست هزاران ایرانی برای ملاقات با زندانیان سیاسی و در رأس آنها کروبی و موسوی، نکردی؟»سردبیر سابق روزنامه آفتاب یزد در جریان انتخابات سال ۸۸ از ایران گریخت و هم اکنون در آمریکا ساکن است

دنیای اقتصاد

واکنش جواد لاریجانی به نظرات متفاوت مرسی و بان کی مون درباره سوریه

خبرگزاری مهر نوشت: محمد جواد لاریجانی شامگاه پنج‌شنبه در برنامه تلویزیونی دیروز، امروز، فردا در خصوص سخنان رییس‌جمهور مصر در اجلاس نم با بیان اینکه ایران از بیان نظرات مخالف ابایی ندارد، گفت: ما اعتقاد نداریم که باید نظرات دیگران را حذف کرد.

در اجلاس تهران اظهارات مخالفی از سوی محمد مرسی و بان کی مون دبیرکل سازمان ملل مطرح شد؛ اما ما مخالف اظهار نظر نیستیم و اعتقاد داریم کسی نباید نظر خود را به دیگران تحمیل کند.دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضائیه با تاکید بر اینکه بیان نظرات مخالف از سوی محمد مرسی و بان کی مون در اجلاس تهران بزرگی و سعه صدر جمهوری اسلامی ایران را نشان می‌دهد، گفت: اجلاس امروز تهران نشان دهنده عظمت و مقام بالای جمهوری اسلامی ایران بود. وی با تاکید بر اینکه ممکن است در موضوع سوریه برخی سران مخالف موضع ایران باشند، گفت: اما مخالفت آنها با مداخله خارجی بسیار قابل‌توجه است و همین امر امروز از سوی آقای بان کی مون هم مطرح شد.

کیهان

دروغ هایی که شبکه عنکبوت در حاشیه اجلاس تهران منتشر کرد

عناصر فتنه گر فراری پس از چند روز فضاسازی و دروغ پردازی به تدریج اذعان می کنند که تحرکات جبهه اپوزیسیون برای حاشیه سازی علیه نشست بین المللی تهران به شکست انجامیده و صرفاً خودفریبی مخالفان بوده است.

در این زمینه پایگاه اینترنتی موسوم به ندای سبز آزادی که یکی از چند سایت دعوت کننده به حاشیه سازی بود، در مطلبی با امضای مستعار نوشت: فراخوان تکبیر که در ادامه فراخوان های ناموفق سال گذشته، بار دیگر مورد توجه اصلاح طلبان و برخی از فعالان فضای مجازی قرار گرفت، آنقدر بی رونق و بی اثر بود که حتی یکی از سایت هایی که هنوز اخبار مربوط به دعوت به بانگ الله اکبر را بر پیشانی خود دارد، نتوانسته یک خط خبر در این خصوص ارائه دهد. این مسأله می تواند نشان از عدم شناخت دقیق از آنچه در کشور می گذرد باشد.

نویسنده می افزاید: از سوی دیگر حضور دبیر کل در اجلاس تهران که در راستای فعالیت های بان کی مون، یک عمل عادی و در چارچوب وظایف تعریف شده وی بود، می توانست فرصت مناسبی باشد برای نشان دادن کنش های مدنی مناسب با سفر یک دبیرکل. ارسال نامه همزمان با حضور دبیرکل در تهران و مانورهای تبلیغاتی بر آن نه تنها بر اعتبار و ارزش و تأثیرگذاری چنین نامه ای نمی افزاید بلکه این سؤال را در برابر افکار عمومی مطرح می کند که چرا در سایت منتسب به دبیرکل سازمان ملل، اشاره ای به این نامه نشده است و چرا دبیر کل و سخنگوی او تاکنون هیچ اشاره ای به نامه های دریافت شده نکرده اند.

ندای سبز که از خارج کشور به روزرسانی می شود، نوشت: بدون شک، خوش خیالی است اگر گمان کنیم دبیر کل سازمان ملل در فرصتی که برای مذاکره با مقامات ایرانی در اختیارش قرار گرفته در راستای خواسته های ما حرکت خواهد کرد و زبان گویای ما می شود. بان کی مون در این مذاکرات و سخنرانی در اجلاس سران نشان داد، آنچه برای او بیش از آزادی زندانیان سیاسی مهم است، اسرائیل است. نویسنده خاطرنشان کرد: اگر قرار باشد فعالان جنبش سبز بدون داشتن هیچ ابتکار عملی همچنان به تکرار رفتارهای سیاسی که طی سه سال گذشته نتوانسته است، بازتاب و نتیجه مشخصی داشته باشد ادامه دهند نتیجه منطقی آن بی اعتمادی بیشتر جامعه و افکار عمومی به فعالان و رسانه های منتسب به آنهاست. در عرصه سیاسی همیشه کنشگر و فعال بودن، عمل و رفتار سیاسی محسوب نمی شود، گاهی ناظر و ساکت بودن است که می تواند تأثیرات خود را داشته باشد. سکوت هم می تواند یک عمل سیاسی باشد اگر با هدف و برنامه ریزی باشد. شاید به امتحان کردنش بیارزد.

در پایان این مطلب آمده است: چرا به جای درگیر شدن در روزمرگی ها و امواجی که اقتداگرایان می آفرینند، برمبنای استراتژی جنبش برای مقابله با اقتدارگراها و فرهنگ استبدادی اجازه نمی دهیم که «ارتش سبز» به رسالت خود که گسترش بذرآگاهی در همه اقشار ملت است بپردازد و این ارتش را گاه به مأموریت های جانبی و فرسایشی می فرستیم؟

در همین حال مجتبی واحدی سردبیر فراری و سرخورده روزنامه زنجیره ای آفتاب یزد در اعتراف مشابهی تصریح کرد گزارش رسانه های اپوزیسیون درباره حضور بان کی مون در تهران «خودفریبی» بوده است. وی در گویانیوز نوشت: برخی سایت های خبری، بدون آنکه منبع مشخصی برای خبر خود ذکر کنند مدعی شدند «بان کی مون» خواستار دیدار با آقایان موسوی و کروبی شده است. البته این خبر، برخی دوستان را خوشحال و گروهی را امیدوار می کند زیرا آنها در روزهای گذشته تلاش گسترده ای کردند که هدف آن درخواست از بان کی مون برای دیدار با پیشتازان زندانی بود. اما آیا خبر «درخواست ملاقات بان کی مون با خاتمی و موسوی» صحیح است و انتشار آن اقدامی خردمندانه؟ متأسفانه پاسخ این پرسش، منفی است. از آن بالاتر، گمان می کنم اینگونه خبررسانی ها، کمک به جمهوری اسلامی است.

وی اضافه کرد: بان کی مون در سخنرانی علنی خود در اجلاس جنبش عدم تعهد که میلیون ها نفر در سراسر جهان آن را به صورت مستقیم شنیدند تنها از همان نگرانی هایی سخن گفت که قبلاً از سوی مقامات اروپایی و آمریکایی اعلام شده است؛ مخالفت با زیر سؤال بردن «هولوکاست» و محو اسرائیل، نگرانی از برنامه هسته ای ایران و نهایتاً التماس به جمهوری اسلامی برای همکاری در سوریه! در حالی که او می توانست به موضوع زندانی نمودن دهها فعال سیاسی و «حبس موسوی، کروبی و خانم رهنورد» اشاره و آن را محکوم نماید.

مشاور مستعفی کروبی با بیان اینکه متأسفانه رفتار فعالان سیاسی و اپوزیسیون به گونه ای نبود که فشار کافی به مجامع بین المللی و مقامات آمریکایی و اروپایی وارد کند، نوشت: سفر بان کی مون به ایران و موضع گیری های علنی او، یکی از عرصه هایی بود که «بی تدبیری بخشی از اپوزیسیون» را به نمایش گذاشت. در این موضوع، بایستی بر سر دبیر کل سازمان ملل فریاد برمی آوردیم که «چرا در داخل ایران هم فقط به فکر امنیت اسرائیل، هولوکاست و احتمال ساختن بمب توسط جمهوری اسلامی برای نابودی اسرائیل بودی و در سخنرانی پرمخاطب خود، هیچ اشاره ای به درخواست ملاقات با زندانیان سیاسی و در رأس آنها کروبی و موسوی، نکردی؟ با کمال تأسف، به جای این کار برخی تریبون داران سبز ترجیح دادند به بزرگ نمایی خبر تأیید نشده ای بپردازند که موضوع آن «درخواست ملاقات بان کی مون با موسوی و خاتمی» بود در حالی که برای این خبر، هیچ منبع مشخص و موثقی وجود ندارد. کسانی که این خبر را با آب و تاب نقل کردند به صورت ناخودآگاه، فشار را از روی دبیر کل سازمان ملل برداشتند و او را از اتهام یک «کم کاری» مسلم، تبرئه نمودند.

وی تصریح کرده است: توصیه من به برخی همراهان دیروز و امروز خودم آن است که قدری بیندیشیم و ببینیم با این گونه کارها، خود را می فریبیم یا نهایتاً به سران جمهوری اسلامی کمک می کنیم تا در مذاکرات با دبیر کل سازمان ملل و سران کشورها موضوعات داخلی را به حاشیه برانند یا حتی به طور کامل از دستور خارج نمایند؟

قدرت نرم ایران آمریکا و متحدانش را خلع سلاح می کند

یک مقام سابق وزارت خارجه و شورای امنیت ملی آمریکا، ایران را قدرت نرم جهانی توصیف کرد.

هیلاری من لورت در گفت وگو با سی ان ان اظهار داشت: ایران با برگزاری نشست سران جنبش عدم تعهد این پیام را فرستاد که حکومت جمهوری اسلامی اکنون یک قدرت نرم در جهان است.

به گزارش عصر ایران وی اضافه کرد: «ما همیشه مدعی بودیم ایران یک دیکتاتوری نظامی است، اما پیام ایرانی ها روشن است. آنها یک انتخابات آزاد برای تمامی مردم منطقه خاورمیانه از جمله مصر، عراق، افغانستان و سوریه می خواهند.»

این مقام سابق آمریکایی در ادامه با اشاره به نبرد قدرت جاری برای تفوق بر خاورمیانه میان ایران و عربستان گفت: در عربستان سعودی انتخابات معنایی ندارد و برای همین ریاض به هیچ وجه مایل نیست که در کشور خود و دیگر کشورهای خاورمیانه انتخابات آزاد برگزار شود.

وی افزود: پیام ایران روشن است اگر در هر کشوری در خاورمیانه انتخابات آزاد برگزار شود نتیجه آن به قدرت رسیدن دولتی مستقل خواهد بود که به دنبال منافع ملی خود خواهد بود و دنباله روی سیاست های کشورهای دیگر از جمله آمریکا نخواهد بود و همین مساله برای ایران کافی است.

وی این نکته را کلیدی ترین مشخصه قدرت نرم ایران در مقایسه با عربستان خواند و افزود: در سوریه نیز ایران مایل است انتخابات آزاد برگزار شود و هر مقامی که با انتخابات آزاد در این کشور بر سر کار آید به ایران بسیار بیشتر از عربستان نزدیک خواهد بود.

وی افزود: عربستان می خواهد تنها شخص در راس هرم قدرت در دمشق را تغییر دهد و این شخص حتما سیاست های ضد ایرانی را دنبال کند.

هیلاری من لورت گفت: عربستان یکی از مهم ترین حامیان مالی و تسلیحاتی گروه های افراطی همچون القاعده است که دیدگاهی به شدت ضد شیعی دارند و دست به عملیات های تروریستی می زنند.

حمله به لیبی تفریحی بود آمریکا سوریه را باتلاق مرگ می داند

آمریکا می داند که سوریه، لیبی نیست. مداخله نظامی ناتو در لیبی فقط یک تفریح بود.

روزنامه القدس العربی در تحلیل علت ناتوانی غرب در مقابل دولت سوریه نوشت: اظهارات رئیس ستاد ارتش آمریکا مبنی بر اینکه بزرگترین نتیجه احتمالی در سوریه بروز آشوب و بی ثباتی است، ضربه ای به کشورهای عربی و بیشتر گروه های مخالف سوریه است که همچنان به دخالت نظامی در سوریه برای تغییر نظام تکیه کرده اند.

عبدالباری عطوان سردبیر القدس العربی افزود: گزارش ها در خصوص افزایش نفوذ گروه های افراطی مسلح به خاک سوریه و ناتوانی در کنترل آنها، این روزها دولت آمریکا را بیش از قبل نگران کرده است.

آشکار است که فشارهای دولت ترکیه و ناتو به آمریکا برای ایجاد منطقه حائل داخل سوریه به هدف سازماندهی ده ها هزار آواره سوری هنوز به جایی نرسیده است، چرا که ایجاد چنین منطقه ای بسیار سخت است.

سردبیر القدس العربی ادامه داد: ژنرال دمپسی در پیامی آشکار به دولت ترکیه تأکید کرد که کاخ سفید تمایلی برای اعلام منطقه پرواز ممنوع در سوریه ندارد؛ دمپسی با مقایسه اوضاع سوریه و لیبی، تأکید کرد که در لیبی اعلام منطقه پرواز ممنوع با قطعنامه سازمان ملل متحد صورت گرفت. مواضع مرد قدرتمند دستگاه نظامی آمریکا و مسائل مشابه دیگر می تواند توضیحی منطقی برای کاهش شدت مواضع علنی اردوغان علیه سوریه باشد.

القدس العربی تأکید کرد: موضوع سوریه با لیبی کاملاً متفاوت است؛ در لیبی ورود ناتو فقط یک «تفریح» بی خطر بود، زیرا ارتش لیبی ضعیف بود و در واقع چیزی به عنوان ارتش در لیبی وجود نداشت، چرا که قذافی ارتش را منحل کرده و آن را به گردان های امنیتی به فرماندهی فرزندانش تبدیل کرد.

تحلیلگر القدس العربی خاطرنشان کرد: ارتش سوریه همچنان قوی است و طبق برآورد کشورهای غربی توانایی های دفاعی عظیمی دارد و می تواند با سامانه های پیشرفته موشکی با هرگونه حمله هوایی ناتو مقابله کند.

عطوان ادامه داد: مسئولان غربی از اتخاذ مواضع جدی برای حمایت از مخالفان سوریه فرار می کنند، البته نه به خاطر دلایل اعلام شده مانند ضعف مخالفان و اختلافات آنها، بلکه به دلیل ترس از سقوط در باتلاق خونباری که خروج از آن به سادگی ممکن نخواهد بود.

در همین حال هفته نامه فرانسوی لوپوئن در گزارشی نوشت: اینکه با وجود سپری شدن ۱۷ ماه از آغاز درگیری ها در سوریه، مداخله نظامی، حاکی از دشواری مسئله است و تصور نمی رود در آینده نزدیک نیز چنین اتفاقی روی دهد. ایجاد منطقه پرواز ممنوع بر فراز سوریه تنها در تئوری ممکن است اما در سوریه نمی توان همانند لیبی از تجهیزات نظامی برای ایجاد چنین منطقه ای استفاده کرد. هر چند که روسیه سرانجام موشک قوی زمین به هوای «اس۳۰۰» را به سوریه نفروخت اما ارتش سوریه از سیستم های موشکی چون «اس. آر۲۲» چندین دستگاه توپ ۳۰میلی متری و موشک های ضدهوایی برخوردار است. این کشور همچنین دارای موشک اندازهای قوی است.

این گزارش حاکی است: «ژان پاتریک گاویار» فرمانده سابق دفاع و عملیات نیروی هوایی فرانسه سامانه جدید ضدهوایی روسیه را یک «مرض» واقعی خواند. این سیستم اهداف را بطور واضح مشخص نمی کند و می تواند در صورت حمله بصورت شبکه ای با رادارهای دیگر عمل کند. هدف قرار گرفتن هواپیمای فانتوم ترک-«۴» توسط ارتش سوریه مبین برخورداری این کشور از تجهیزات پیچیده و کارآمد است. به این ترتیب ارتش سوریه توانایی آن را دارد که پیش از تخریب عامل حمله را شناسایی کند و به سوی آن آتش بگشاید.

این هفته نامه فرانسوی افزود: در هر صورت به نظر نمی رسد که کشورهای اروپایی در وضعیتی باشند که بتوانند در عملیات احتمالی نظامی هوایی و بلندمدت علیه سوریه نقش پررنگی را ایفا کنند.

شرکت ۱۲۰ کشور در نشست تهران ابراز اطمینان به سیاست خارجی ایران است

شرکت بیش از یکصد کشور جهان در اجلاس تهران آشکار کرد فشار آمریکا و اسرائیل اثری نداشته است. جامعه بین الملل هفته گذشته در تهران بود.

نشریه آلمانی یونگه ولت در گزارشی با عنوان «ایران در انزوا نیست» به نشست جنبش عدم تعهد در تهران پرداخت و نوشت: ۱۲۰ کشور در نشست تهران شرکت کردند. برای ایران برگزاری اجلاس سران جنبش عدم تعهد موفقیت بزرگی در سیاست خارجی است، زیرا این گردهمایی آشکارا دروغ تبلیغاتی غرب را در مورد «انزوای» ایران در جامعه بین المللی نشان می دهد. بدون این هم البته این «انزوا» فقط نتیجه قرنطینه اجباری است که دولت آمریکا و یاران اروپاییش می کوشند به تمام جهان تحمیل کنند. اما واقعیت ها نشان می دهد که این کار حتی با زورگیری های اقتصادی و فشار شدید سیاسی انجام پذیر نیست. اینکه ایران برای سه سال آینده ریاست جنبش را برعهده گرفت از خود برگزاری اجلاس کم اهمیت تر نیست.

یونگه ولت خاطرنشان کرد: موفقیت ایران از این جهت بزرگتر است که قبل از برگزاری اجلاس آمریکا و اسرائیل کوشیدند نه تنها در پشت پرده بلکه با صراحت کامل اخلال ایجاد کنند. اقدام جالب توجه و نامعمول به دلیل بی شرمی به کار گرفته شده، تلفن بنیامین نتانیاهو بود که کوشید دبیر کل سازمان ملل بان کی مون را از شرکت در این اجلاس باز دارد. نتانیاهو نه تنها به بان کی مون تندی زیادی کرد و گفت «جای شما در تهران نیست»! بلکه این تهدید را به رسانه ها داد تا به عنوان خبر منتشر کنند. البته بیهوده بود. پیش از اسرائیل، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا گفته بود ایران شایسته میزبانی اعضای جنبش عدم تعهد نیست.

روزنامه صهیونیستی جروزالم پست نیز در تحلیل مشابهی نوشت: کنفرانس «نم» در تهران ثابت کرد، دولتی که منزوی است اسرائیل است و نه ایران. رهبر عالی ایران در این نشست اسرائیل را به شدت کوبید و گرگ خونخوار خواند ولی هیچ کس در سالن اجلاس از جایش تکان نخورد و اعتراض نکرد.

این روزنامه می نویسد: «سکوت جهان در برابر چنین رفتاری، برای اسرائیل دلسردکننده است و این اقدام کشورها باعث شجاع تر شدن ایران می شود. سران ایران به صورت زهرآگین صحبت کردند و نمایندگان دنیا در حالی که آرام بر روی صندلی شان نشسته بودند، ترجمه صحبت ها را با احترام گوش می کردند. هیچ کس بیرون نرفت، هیچ کس صحبت ها را قطع نکرد، هیچ کس اعتراض نکرد. مسلماً کسی از بنگلادش، کوبا و آفریقای جنوبی انتظار چنین کاری را ندارد. اما درباره کشورهایی همچون هند، کلمبیا و تایلند که با اسرائیل پیمانی محکم دارند چطور؟ چرا آنها آرام نشستند؟ این چه معنایی می تواند داشته باشد؟»

این روزنامه با انتقاد از حضور «بان کی مون» نوشت: «نماینده سازمان ملل هم فقط به این جمله اکتفا کرد که تهدید کشورهای عضو سازمان برای نابود کردن یکدیگر را رد می کند؛ ولی حضور او در این اجلاس حرف هایش را بی اثر کرد.»

این روزنامه صهیونیستی افزود: «به صورت مشخص می توان گفت، حضور ۱۲۰ کشور در ایران به معنای تأیید و اطمینان کشورها از سیاست خارجی ایران است و حضور این کشورها در این برهه از زمان در این کشور، ایران را شجاع تر از گذشته می کند. حضور ۱۲۰ کشور در ایران باعث می شود از ایران به عنوان کشوری که در بین سایر کشورها دارای احترام و نفوذ است یاد شود و نه کشور منفور و منزوی.»

جروزالم پست در پایان با لحنی حسرت بار نوشته است: اگر حداقل بعضی از کشورها شرکت نمی کردند و دبیر کل سازمان ملل هم این اجلاس را تحریم می کرد و می گفت که «در این زمان جای من در ایران نیست»، آنگاه اسرائیل می توانست نتیجه بگیرد که ایران منزوی شده است. اما امروز چه؟ امروز که سران و شخصیت های مهم کشورهای مختلف به سمت ایران حرکت کرده اند، دیگر استدلال های اسرائیل علیه ایران رنگی نخواهد داشت و کار دشوارتر خواهد شد.

از سوی دیگر، پایگاه صهیونیستی «دبکا» در تحلیلی، سفر محمد مرسی به تهران را «یک فاجعه تاریخی برای اسرائیل» خواند و نوشت: «محمد مرسی، رئیس جمهور مصر در اجلاس غیرمتعهدها سخنان آیت الله خامنه ای درباره تغییر ساختار سازمان ملل و حق وتو را تکرار کرد. مرسی از حقوق فلسطینیان دفاع کرد، از اسرائیل انتقاد کرد و احمدی نژاد را بوسید و در آغوش کشید.»

یدیعوت آحارونوت روزنامه صهیونیستی نیز، بیانات رهبر معظم انقلاب درباره اسرائیل را «پایان آبروی اسرائیل» در جهان ارزیابی کرده است.

اسرائیل: آمریکا ما را مقابل ایران بی اعتبار می کند

اختلافات آمریکا و رژیم صهیونیستی رو به شدت گذاشت.

آمریکا برای چندمین بار رزمایش نظامی مشترک با اسرائیل را به تاخیر انداخت و اعلام کرد با یک سوم نفرات پیش بینی شده قبلی در این رزمایش شرکت می کند. در عین حال رئیس ستاد مشترک آمریکا در موضعی صریح و کم سابقه اعلام کرد مایل نیست در اقدام نظامی علیه ایران همدست اسرائیل شود.

مجله تایم در گزارشی اعلام کرد مانور نظامی مشترک واشنگتن و تل آویو که ۷ ماه پیش به تاخیر افتاده و به ماه سپتامبر (شهریور) و سپس اکتبر (مهر) موکول شده بود مجددا به تعویق افتاده و این بار به بعد از انتخابات آمریکا در ماه نوامبر (آبان) موکول شده است. در عین حال بنابر گزارش تایم منابع مطلع در آمریکا و اسرائیل اعلام کرده اند که واشنگتن به طور ملموسی از حجم مشارکت آمریکا در این مانور مشترک نظامی کاسته و حدود دوسوم نیروهای خود را که بنا بود برای مانور به اسرائیل بروند کاهش داده است. همچنین سطح مشارکت سیستم های موشکی آمریکا در این مانور نیز پایین تر آمده است.

تایم به نقل از یک مقام نظامی عالی اسرائیلی در این زمینه گزارش داد: به طور بنیادین آنچه آمریکایی ها به ما می گویند این است که به شما اطمینان نداریم.کاهش مشارکت آمریکا در این مانور بسیار چشمگیر است. به جای حضور ۵ هزار نیروی آمریکایی که در مراحل اولیه تصمیم گیری برای برگزاری این مانور در مورد آن توافق شده بود، پنتاگون ۱۵۰۰ نیرو را برای شرکت در این مانور روانه اسرائیل می کند.

گزارش تایم حاکی است «دلیل کاهش جدی در ابعاد رزمایش، رساندن این پیام به اسرائیل است که آمریکا با حمله به تاسیسات هسته ای ایران مخالف است و رزمایش را نباید آمادگی آمریکا در حمایت از اسرائیل در چنین جنگی تعبیر کند.»

رسانه های اسرائیل اقدام آمریکا را «تسویه حساب اوباما با اسرائیل» تفسیر کرده اند.رزمایش چالش بزرگ ۱۲ قرار است در صحرای نقب برگزار شود.

همزمان با این اتفاق، مصاحبه ژنرال مارتین دمپسی رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا با روزنامه گاردین منتشر شد. دمپسی گفته است: آمریکا نمی خواهد در درگیری نظامی با ایران همدست اسرائیل محسوب شود. چنین حمله ای باعث نابودی برنامه هسته ای ایران نخواهد شد اما باعث می شود ائتلاف بین المللی برای تحریم اقتصادی ایران از هم بپاشد.

وی افزود: ما و اسرائیل اطلاعات خود را با یکدیگر می سنجیم اما قبول دارم که هر کدام ما اختلاف هایی داریم. برخلاف ما اسرائیل در یک نگرانی دایم به سر می برد.

موشه یعلون معاون نخست وزیر اسرائیل روز جمعه به رویتر گفت: ایران به دلیل پیام های متناقض قدرت های جهانی از جمله آمریکا باور نمی کند در معرض یک تهدید نظامی واقعی از طرف جهان خارج قرار دارد. ایران به همین خاطر تهدیدها را جدی نمی گیرد و موضع خود را تغییر نمی دهد.

وی اظهار داشت: «ما با دیگران و از جمله دوستانمان در آمریکا- که آنها را در بی اعتبار شدن تهدیدات علیه ایران شریک می دانیم- تبادل نظر داریم.»

از سوی دیگر پایگاه صهیونیستی دبکا فایل در گزارشی نوشت: اوباما با اعلام تعویق رزمایش مشترک و کاهش نفرات شرکت کننده در آن، اسرائیل را تنها گذاشت.

دبکا فایل پیام دولت اوباما به رژیم تل آویو را چنین ارزیابی کرده است: «به خودتان مربوط است! ببینید چگونه می توانید بدون سلاح های ویژه آمریکا و پشتیبانی نظامی آن از جمله سپر موشکی در برابر ضد حمله های ایران، سرکشی کرده و تصمیم به عملیات نظامی علیه ایران بگیرید.»

منابع نظامی دبکا فایل می گویند دولت اوباما اسرائیل را در یک حالت هشدار سخت قرار داده، مبنی بر اینکه در صورت حمله به تاسیسات هسته ای ایران با هدف انقطاع این برنامه یا به تاخیر افکندن آن، از حمایت موشکی ایالات متحده برخوردار نخواهد بود و نتانیاهو خود باید به تنهایی مسئولیت این حمله را بپذیرد.

روزنامه صهیونیستی یدیعوت آحارونوت نیز در این باره نوشت: مذاکره تندی میان دانیل شاپیرو سفیر آمریکا در تل آویو و بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل در پی انتقاد نتانیاهو از باراک اوباما رئیس جمهوری آمریکا آغاز شد و مدتی ادامه یافت.

نتانیاهو در دیدار هفته گذشته اش با مایکل روجرز رئیس کمیسیون اطلاعات کنگره آمریکا در حضور شاپیرو گفته است که اوباما و مشاورانش به جای این که ایران را زیر فشار شدید بگذارند، ما را زیر فشار می گذارند.

این روزنامه اسرائیلی گفت: شاپیرو در واکنش به سخنان نتانیاهو گفته است که نتانیاهو دیدگاه اوباما را مخدوش می کند و بد جلوه می دهد.

خراسان

نسیم خبرداد

‘یاسر علی’، سخنگوی دفتر ریاست جمهوری مصر از دستور محمد مرسی، رئیس‌جمهور این کشور برای ‘آغاز فعالیت‌های صلح‌آمیز هسته‌ای’ قاهره خبر داد.

تابناک نوشت

نخست وزیر هند درباره دیدارش با رهبر انقلاب به«هندو تایمز » گفته است : که تصدیق می کنم که بسیار متعجب شدم زمانی که تسلط و علاقه رهبر انقلاب اسلامی ایران نسبت به مسائل هند را شنیدم .نخست وزیر هند همچنین ادامه می دهد که خیلی مشتاق شدم وقتی ایشان درباره تنوع زیاد قومی و دینی در هند سخن گفت و اینگونه ابراز کرد که هند با استفاده از چنین ظرفیتی می تواند در دستیابی به اهداف ملی خود موفق باشد ، البته رهبر انقلاب اسلامی اضافه کردند : این کشور لازم است که تساهل و تحمل بیشتری نسبت به دیگر ادیان و اقوام داشته باشد.

عصر ایران نوشت

وزارت امور خارجه مصر اشاره محمد مرسی رییس جمهوری این کشور در نشست سران جنبش عدم تعهد در تهران به بحرین را تکذیب کرد. “عمرو رشدی” سخنگوی وزارت خارجه مصر با اشاره به اینکه مرسی در سخنرانی خود هیچ اشاره ای به بحرین نکرده است بحرین را کشور «برادر» خطاب کرد.

رجا نوشت

پایگاه صهیونیستی «دبکا» در تحلیلی، سفر محمد مرسی به تهران را «یک فاجعه تاریخی برای اسرائیل» خواند و نوشت: «محمد مرسی، رئیس‌جمهور مصر در اجلاس غیر متعهد‌ها سخنان آیت‌ا… خامنه‌ای درباره تغییر ساختار سازمان ملل و حق وتو را تکرار کرد. مرسی از حقوق فلسطینیان دفاع کرد، از اسرائیل انتقاد کرد و احمدی‌نژاد را بوسید و در آغوش کشید.»

جام‌جم

این روزنامه در گزارشی کوتاه به مسئله ریزگرد‌ها در حاشیه اجلاس نم پرداخته و نوشته است که ۳۳ بند از سند هفتصد بندی اجلاس تهران به مسئله محیط زیست اختصاص دارد. در این باره، مستوره برادران نصیری نوشته است، باید اجلاس عدم تعهد را برای حل مشکل ریزگردهایی که از سمت غرب وارد ایران می‌شود، به فال نیک گرفت؛ آن هم با مذاکراتی که مسئولان ایرانی با همتایان عراقی خود داشته‌اند.

هفت صبح

این روزنامه به بررسی کتاب یکی از کماندوهایی پرداخته که در حمله به مخفیگاه بن لادن مشارکت داشته است. «مات بیسونت» در این کتاب نوشته است: نزدیک پنج پله مانده به آخرین طبقه عمارت بودیم که صدای گلوله‌ها را شنیدیم. بن لادن پیش از رسیدن سرباز آمریکایی، خودکشی کرده بود؛ خون و مغز متلاشی شده‌اش در کنار شقیقه‌اش پیدا و بدنش هنوز متشنج بود. در کتاب وی که ۱۱ سپتامبر منتشر خواهد شد، آمده است که بن لادن مانند هیتلر خودکشی کرد. وی همچنین ادامه داده است، هنگامی که وی و یکی دیگر از کماندو‌ها به اتاق بن لادن رسیدند، چند گلوله دیگر هم به سینه وی شلیک کردند.

رادیو آلمان

در الجزایر مسجد بزرگی ساخته می‌شود که مناره‌ آن ۲۶۵ متر ارتفاع دارد. این بلندترین مناره در کل کشورهای اسلامی است. هزینه ساختن این مسجد بیش از یک میلیارد یورو برآورد می‌شود و قرار است کار ساختمان آن در اواسط سال ۲۰۱۵ به پایان رسد.

رادیو آمریکا

نخستین نیروگاه برق اتمی ایران، که جمهوری اسلامی آن را مظهر صلح آمیز بودن برنامه اتمی اش توصیف می کند، بنا به اطلاعیه ای که شرکت دولتی روس اتم منتشر کرد، وارد مرحله کامل ظرفیت عملیاتی خود شده است.

«یدیعوت آحارونوت»

نشست میان بنیامین نتانیاهو با «مایک راجر»، سناتور جمهوریخواه آمریکایی و «دانیل شاپیرو»، سفیر آمریکا در تل‌آویو با درگیری شدید بر سر مسئله هسته‌ای ایران پایان یافت. به گفته مقاماتی که در این نشست حضور داشتند، نتانیاهو به شدت از باراک اوباما، رئیس جمهور آمریکا به خاطر تلاش ناکافی برای ممانعت از برنامه هسته‌ای ایران انتقاد کرد و گفت: اوباما و دولت او به جای اعمال فشار موثر بر ایران، بر ما فشار وارد می‌کند تا به تاسیسات هسته‌ای این کشور حمله نکنیم.تایم نیز گزارش داد: آمریکا به دلیل تنش با اسرائیل بر سر بحث حمله به ایران، میزان حضور خود در رزمایش مشترک پیش رو با اسرائیل را کاهش داده است.

رویترز

به دنبال تأکید آژانس بین‌المللی انرژی اتمی بر «دو برابر شدن» سانتریفیوژهای تأسیسات هسته‌ای فردو، آمریکا به جمهوری اسلامی هشدار داد که فرصت تهران برای حل مسئله هسته‌ای از طریق مذاکره محدود است.

برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

لینک کوتاه :http://www.piyarom.ir/?p=1593

به نکات زیر توجه کنید

  • نظرات شما پس از بررسی و تایید نمایش داده می شود.
  • لطفا نظرات خود را فقط در مورد مطلب بالا ارسال کنید.