خواب خرگوشی مسئولان و سورچرانی دلالان؛
شهرستان حاجی آباد با وجود شرایط آب و هوای مناسب تنها منطقه تولید خرمای صادراتی جهان می باشد که متاسفانه بازای خرمای آن در اختیار دلان است و کشاورز هیچ سهمی در قیمت گذاری این خرما ندارد. به گزارش پیارم حاجی آباد، با توجه به اینکه در حال حاضر خرمای منطقه حاجی آباد برخی از ارقام ...

شهرستان حاجی آباد با وجود شرایط آب و هوای مناسب تنها منطقه تولید خرمای صادراتی جهان می باشد که متاسفانه بازای خرمای آن در اختیار دلان است و کشاورز هیچ سهمی در قیمت گذاری این خرما ندارد.
به گزارش پیارم حاجی آباد، با توجه به اینکه در حال حاضر خرمای منطقه حاجی آباد برخی از ارقام خرمای در حال برداشت می باشد و دلالان خرمای پیارم به بهانه تحریم و صادر نشدن خرما در روستاها بیانه خرما به کشاورزان با قیمت خیلی پایین می دهند.

دلالان کشاورزان را از صادر نشدن خرما با توجه به تحریمهای می ترسانند و خرمای درجه یک جهان را به قیمت خیلی پایین از کشاورز پیش خرید می کنند و کشاورزی که یک سال چشم انتظار برداشت خرما و کسب درامدی برای خانواده خود بود نا امید حتی پول پاجوش و کود سم هم گیرش نمی آید.

سازمان جهاد کشاورزی  به ساماندهی بازار خرما توجه نمی‌کند، خرمای پیارم سال گذشته  از کشاورزان کیلویی ۷۰۰ تومان تا ۱۷ هزار تومان خریداری شد در حالی که دلالان آن را در بازار کیلویی ۳۰۰۰ تا بیش از ۳۰ هزار تومان می‌فروشند و حتی در شهرهای بزرگ خرمای پیاروم ۷۰ هزار تومانی هم در بازار وجود دارد.

متاسفانه چند دلال هرساله در حاجی آباد بازار خرما را به دست گرفته اند و خرمای نخلداران را با نصف قیمت وارد باز جهان می کنند و گاها به گوش می رسد در نرخ گذاری خرما نیز دخیل هستند.

امسال با وجود گرانی و تورم و افزایش قیمت کود و سم باید قیمت خرما نیز افزایش پیدا کند، ما در حال حاضر گیلاس و پسته که تولید خود کشور ما است در بازار افزایش قیمت داشته است چطور خرما که کود و سمش از خارج از کشور وارد می شود و قیمتش خیلی نسبت به سال گذشته بالا رفته نباید افزایش قیمت داشته باشد.

درخواست کشاورزان از مسئولینی که در نرخ گذاری خرمای پیارم دخیل هستند این است که امسال حداقل خرمای درجه یک پیارم با قیمت ۲۵ هزار تومان از کشاورز خریداری بشود چرا همیشه  باید نرخ گذاری دست یک عده دلال باشد پس بحث حمایت از کشاورز چه می شود.

طی سال‌های گذشته آنقدر بی‌توجهی به بازار خرما شده است که بازار خرما در اختیار چند دلال بوده که برای تولید کنندگان و مردم تصمیم‌گیری می‌کنند.

از آنجا که تولید خرما بیشتر از مصرف آن است و عوامل و واسطه‌هایی به میدان آمده و سال به سال قوی‌تر می‌شوند و نبض بازار را در دست گرفته‌اند، چرا که آنها در ابتدای فصل برداشت این محصول را از نخلداران با حداقل قیمت خریداری می‌کنند و پس از دپو کردن آن در زمانی که بازار تشنه است به هر قیمتی که می‌خواهند می‌فروشند.

سودجویی دلالان به حدی رسیده که قیمت خرید خرما از نخلداران حتی پاسخگوی دخل و خرج‌شان هم نمی‌شود همه کسانی که بازار خرما را در دست‌شان گرفته‌اند به ۱۰۰ نفر هم نمی‌رسند، در حالی که این دلالان آنقدر قدرت گرفته‌اند که برای سه میلیون نفر نخلدار تصمیم‌گیری می‌کنند و در این میان تصمیم‌گیران وزارت جهاد کشاورزی هم برای ساماندهی این بازار تدبیری نمی‌اندیشند.

گله مندی کشاورزان از قیمت پایین خرمای پیارم

الماس ابسالان یکی نخلداران منطقه تزرج در گفتگو با خبرنگار پیارم حاجی آباد اظهار کرد: با توجه به افزایش روزانه قیمت کود و سم و سایر ادوات کشاورزی ولی نرخ خرمای صادراتی حاجی آباد در سالهای اخیر افزایش  نداشته و حتی هزینه کارکرد کشاورز هم تامین نمی شود.

ابسالان با بیان اینکه مسئولین جهاد کشاورزی از کشاورز حمایت نمی کنند افزود: ما از مسئولین انتظار داریم همان طور که برای گندم خرید تضمینی با قیمت مناسب در نظر گرفته شده است برای خرمای پیارم که یک رقم صادراتی است نیز تضمین وجود داشته باشد تا دست دلالان از بازار خرما کوتاه شود.

وی بیان داشت: با توجه به اینکه خرمای پیام یک خرمای صادراتی درجه یک می باشد ولی بیمه آن مثل سایر ارقام می باشد و کشاورز در بحث بیمه محصولات و خودش با مشکل مواجهه است.

نخلدار حاجی آبادی گفت: ما در زمینه فروش محصول خود با مشکل مواجهه هستیم و دلالان هنوز خرما بدست نیامده به سراغ ما امدند و بازار خرما را خراب می کنند و خرمای نخلداران را می خرند و پول را به صورت اقساطی به کشاورز پرداخت می کنند.

غلامشاه یوسفی یکی دیگر از نخداران گفت: در روستا همه خانوادگی با هم برای رسیدگی به نخل هایشان کار می کنند اگر یک کشاورز بخواهد از دفترچه کشاورزی خود استفاده کند و پسرش که در کنار خودش کار می کند بیمه کند دولت اجاز نمی دهد و می گوید افراد درجه یک است و نمی شود.

وی افزود: قیمت خرما در منطقه دلالان تعین می کنند و هرسال جهاد کشاورزی نرخ تعین می کند ولی هیچ گاه خرما به نرخی که جهاد تعین کرده به فروش نمی رسد.

 

برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

لینک کوتاه :http://www.piyarom.ir/?p=68427

به نکات زیر توجه کنید

  • نظرات شما پس از بررسی و تایید نمایش داده می شود.
  • لطفا نظرات خود را فقط در مورد مطلب بالا ارسال کنید.