اخبار ویژه روزنامه ها ۱۶ تیر   روزنامه کیهان ** معاهده برای ایران توافق غیر الزام‌آور برای آمریکا! یک دیپلمات سابق آمریکایی تأکید کرد حتی اگر در مذاکرات هسته‌ای توافقی حاصل شود، بعید است کنگره آن را تأیید کند و بنابراین این توافق به معاهده الزام‌آور برای آمریکا تبدیل نخواهد شد. جیم جاتراس، دیپلمات سابق ...

اخبار ویژه روزنامه ها ۱۶ تیر

 thumbopen.php_

روزنامه کیهان **

معاهده برای ایران توافق غیر الزام‌آور برای آمریکا!

یک دیپلمات سابق آمریکایی تأکید کرد حتی اگر در مذاکرات هسته‌ای توافقی حاصل شود، بعید است کنگره آن را تأیید کند و بنابراین این توافق به معاهده الزام‌آور برای آمریکا تبدیل نخواهد شد.

جیم جاتراس، دیپلمات سابق آمریکایی، در گفت‌وگو با شبکه راشاتودی گفت: اسرائیلی‌ها نفوذ عظیمی از طریق کنگره آمریکادارند و از همین رو است که ما شاهد طرحی از سوی کنگره برای تأیید و به اجرا گذاشتن توافق نخواهیم بود؛ البته اگر فرض کنیم که چنین توافقی حاصل بشود. لذا این مسئله به قدرت اجرایی ویژه اوباما باز خواهد گشت و این دقیقاً همان چیزی است که ایرانیان در رابطه با آن ابراز نگرانی کرده‌اند، زیرا این توافق به معاهده‌ای الزام‌آور براساس قانون آمریکا تبدیل نخواهد شد زیرا تبدیل آن به معاهده، مستلزم تصویب کنگره آمریکا است.

جاتراس تأکید کرد: از آنجایی که، احتمال این که کنگره آمریکا بر اجرای این توافق، مهر تأیید بزند بسیار کم خواهد بود، اجرای آن، به اختیارات ریاست جمهوری آمریکا موکول خواهد شد که با تغییر رئیس جمهور آمریکا، ممکن است تغییر کند.

مقامات وزارت خارجه آمریکا پیش از این اعلام کرده بودند که این کشور دنبال توافقی غیر الزام‌آور با ایران است.

یادآور می‌شود دکتر ظریف وزیر امور خارجه در حاشیه مراسم شب قدر در مسجد امام علی(ع) شهر وین تأکید کرد: در مذاکرات هنوز هیچ چیز معلوم نیست، ما داریم تلاش می‌کنیم و برخی اختلافات همچنان باقی است.

به اعتبار مقاومت و ایستادگی  تیم ایران، جان‌کری از در تهدید  داخل  شده و مدعی شده است: پیشرفت‌های مهمی در مذاکرات به دست آمده اما هنوز چند مشکل دشوار وجود دارد که باید حل شود و آمریکا حاضر است در صورت لزوم مذاکرات هسته‌ای را ترک کند.

کری گفت: «ما در واقع به پیشرفت‌های زیادی دست پیدا کرده‌ایم. اما هنوز به دلیل چند مشکل سخت جایی که لازم است نیستیم.»

کری افزود: «اگر به توافق نرسیم و ناسازگاری مطلق و عدم تمایل به پیشرفت مسائل وجود داشته باشد، همان طور که رئیس جمهور اوباما همیشه گفته، حاضریم جمع مذاکره را ترک کنیم.»

کری می‌گوید: هنوز آن جایی که باید باشیم نیستیم. به گزارش خبرنگار شبکه الحدث از وین اکثر موضوعات باقیمانده در مذاکرات هسته‌ای ایران در وین پیچیدگی‌های مربوط به نحوه لغو تحریم‌ها است. در پیش‌نویس‌های موجود پرانتزهایی درباره موارد اختلافی وجود دارد که پر کردن آن به معاونان وزرای امور خارجه یا خود وزرا محول شده است. جدول زمانی لغو تحریم‌ها احتمالاً موضوعی است که بر سر آن توافق خواهد شد. ایران خواستار لغو فوری تحریم‌ها و طرف غربی خواستار لغو تدریجی آن در سه مرحله نزدیک به هم است. موضوع بعدی مربوط به مراکز حساس نظامی غیر هسته‌ای است که ایران با آن مخالفت می‌کند و معتقداست این مسئله به امور هسته‌ای و منع گسترش تسلیحات هسته‌ای ارتباطی ندارد. احتمالاً این مسئله با این توافق که بازرسی‌ها با اطلاع قبلی باشد حل و فصل خواهد شد به نحوی که بازرسی از تأسیسات نظامی غیر مترقبه نباشد. ایران ورود بازرسان هسته‌ای را به مواضع نظامی ممنوع می‌داند.

خبرنگار الحدث در بخش دیگری گفت: متن توافقنامه نهایی ۲۰ صفحه است و چهار پیوست دارد که جمعاً ۶۰ صفحه است. اکثر پیچیدگی‌ها مربوط به نحوه لغو تحریم‌ها است زیرا برخی تحریم‌ها مربوط به اروپا و برخی مربوط به آمریکا است و شامل امور بانکی و بازرگانی و نفت و هواپیمایی است برخی تحریم‌ها نیز مربوط به سازمان ملل و شامل هفت قطعنامه است که در سال‌های ۲۰۰۶ تا ۲۰۱۰ تصویب شده‌اند. ایران خواستار آن است که نخست تحریم‌های سازمان ملل لغو شود و اولویتی برای لغو تحریم‌های آمریکا و اروپا قائل نیست و این خود یکی از مسائل مورد اختلاف است.

روزنامه واشنگتن پست با اشاره به سخنان جان‌کری نوشت: کری پس از سومین دور گفتگوهایش با وزیر خارجه ایران، خوش‌بینی‌های فزاینده مبنی بر قریب‌الوقوع بودن توافق هسته‌ای با ایران را تضعیف کرد و در حالی که ضرب‌الاجل روز سه‌شنبه برای حصول توافق هسته‌ای نزدیک می‌شود، گفت که هر احتمالی در مذاکرات وجود دارد. او می‌گوید هنوز بسیاری از موضوعات مهم، حل و فصل نشده‌اند.

با وجود حل نشدن مسائل اساسی، سخنگوی سازمان انرژی اتمی کشورمان از سفر هیئت ۵نفره آژانس در ادامه سفر آمانو و بررسی جزئیات مربوط به «کلیات توافق شده» خبر داد.

با وجود اهمیت موضوع، هنوز هم حتی یک سطر خبر درباره کلیات توافق مذکور با آژانس منتشر نشده و این در حالی است که رهبر معظم انقلاب با تأکید بر بی‌اعتمادی به آژانس (به خاطر عدم استقلال و عدم رعایت عدالت)، اعلام کردند جمهوری اسلامی ایران بازرسی از مراکز نظامی و مصاحبه با دانشمندان را نمی‌پذیرد. ایشان همچنین با متوقف کردن اجرای توافق احتمالی به گزارش آژانس مخالفت کردند.

 حال فعلی شما در کارگزاران به مراتب بدتر از احمدی‌نژاد است

سخنگوی حزب کارگزاران ضمن دعوت افراطیون مدعی اصلاحات به حضور در نظام، درباره احمدی‌نژاد و حلقه حامیان او می‌گوید نظام باکسی شوخی ندارد و برای نظام، میزان حال فعلی افراد است!

حسین مرعشی از بازداشتی‌های فتنه ۸۸ در مصاحبه با سایت خبر آن‌لاین می‌گوید: اصلاح‌طلبان در حوادث سال ۸۸ مقصر نبودند… اشتباهی که ما اصلاح‌طلبان کردیم این بود که فرصت دادیم نیروهای تندرو و افراطی سرمایه بزرگی مثل رهبری را به نفع خودشان مصادره کنند. این خطای استراتژیک اصلاح‌طلبان بود. امروز من می‌گویم ما اصلاح‌طلبان با هر سرمایه محدودی که در اختیارمان باشد مهم‌ترین استراتژی‌مان در انتخابات این است که برگردیم و این پیوندها را بازسازی کنیم. ما رهبری را متعلق به عده‌ای خاص نمی‌دانیم. این را باید در انتخابات آینده نشان دهیم. استراتژی ما حرکت فعال در انتخابات با رعایت دغدغه‌های نظام و رهبری است و همینطور ادامه رقابت‌های سیاسی حتی در محدودترین زمینی که نظام تعیین کند.

وی در ادامه با بیان اینکه احمدی‌نژاد جریانی ندارد می‌گوید: من از همان ابتدا که احمدی‌نژاد آمد برداشتم این بود که او در موقعیتی است که اگر نظام از آقای هاشمی گذشت کند از آقای خاتمی گذشت کند از آقای موسوی و کروبی هم بگذرد از آقای احمدی‌نژاد نمی‌گذرد. کاری که آقای احمدی‌نژاد می‌خواست در جغرافیای سیاسی ایران انجام دهد و نتوانست این بود که می‌خواست نفر اول شود و نگاهش به جایگاه رهبری بود.

مرعشی که برخی تحرکات لیبرال و ساختارشکنانه‌اش در جذب عناصر افراطی به کارگزاران موجب استعفای محمد هاشمی شد، در پاسخ این سؤال که «اصلاً فکر می‌کنید احمدی‌نژاد فرصت رقابت پیدا می‌کنند؟ یعنی بتوانند از فیلتر شورای نگهبان عبور کنند؟» می‌گوید: نظام با کسی شوخی ندارد. نظام سه اصل دارد. اول اینکه میزان حال فعلی افراد است و حال فعلی را هم خودش تشخیص می‌دهد. دوم اینکه نظام با کسی عقد اخوت نبسته و سوم اینکه حفظ نظام از اوجب واجبات است. بنابراین نظام به امثال احمدی‌نژاد دیگر چنین فرصتی نخواهد داد.

آقای مرعشی البته به این واقعیت اشاره نکرده که نظام با هیچ کس شوخی ندارد؛ همان گونه که در انتخابات سال ۹۲، شورای نگهبان قانون اساسی هاشمی رفسنجانی و اسفندیار رحیم مشایی را با هم رد صلاحیت کرد و امروز هم نظام فتنه را خط قرمز می‌داند و پای آن ایستاده است. بنابراین فتنه‌گران افراطی و مدعی اصلاحات نیز در زمره خط قرمز نظام جای می‌گیرند و اگر عملکرد بعدی احمدی‌نژاد به عنوان یک فرد مورد سرزنش و اعتراض است به طریق اولی روند رفتاری جریان ساختارشکن فتنه‌گر مورد اعتراض و مؤاخذه و برخورد است.

آقای روحانی! صلح امام حسن(ع) را یاران خائن تحمیل کردند

«کم‌لطفی است که شیخ حسن بدون توجه به موقعیت‌های تاریخی، به ناصواب در موقعیت امام حسن(ع) بنشیند و واقعیت‌ها را مبتلا به این همانی کند».

داریوش سجادی مشاور سابق کروبی و از همکاران نشریات اصلاح‌طلب در یادداشتی نوشت: «رئیس جمهور در نشست اخیر خود با استانداران اظهار داشتند تصمیم‌گیری برای صلح در مواردی سخت‌تر از جنگ است. امام حسن علیه‌السلام صلح را انتخاب کردند و ما نیز باید راه همان امام همام را پیش بگیریم. امام حسن علیه‌السلام به ما یاد دادند که باید به «مصلحت ملت» و «خواست مردم» توجه کرد و به نفع امت و جامعه اسلامی تصمیم گرفت»!

سجادی درباره این سخنان خاطرنشان می‌کند: اظهارات فوق را بعد از کشف شغل جدید و عجیب «پزر عروس» اینک و به تأسی از برنامه «ماه عسل» می‌توان به نوعی تلاش رئیس جمهور جهت نشستن یا نشان دادن خود در «پوزیشن» امام حسن(ع) و به منظور معرفی «پزر بودن» خود در چنان جایگاه و بزنگاهی معنایابی کرد! با این تفاوت که راه طی شده «از امام حسن تا شیخ حسن» برخوردار از یک گسست معرفت‌شناختی است. چنین اظهاراتی از جانب رئیس جمهور را در خوشبینانه‌ترین حالت تنها می‌توان به بی‌التفاتی و عدم شناخت ایشان از مبانی ملکداری در هرم معرفتی اسلام تلقی کرد.

وی می‌افزاید: نشستن بر مقام تمجید صلح امام حسن و القای این‌همانی بین فضای آن صلح با فضای فعلی ایران در مذاکرات اتمی نیز حجتی دیگر از همان بی‌التفاتی مسبوق‌الذکر است. ظاهراً جناب روحانی بدین معانی بی‌توجه‌اند که؛ اولاً مطابق اظهارات قابل وثوق سال ۶۶ آیت‌الله خامنه‌ای در کسوت ریاست جمهوری ذیل سخنرانی در سازمان ملل متحد، صلح متاعی است گرانقدر اما عدالت از آن مهم‌تر است. بدین معنا فرمایش آقای روحانی مسموع نیست و اینجا محل مناقشه بین اولویت یا ارجحیت جنگ و صلح نیست و محل دعوا مطالبه «عدالت» حال چه از طریق جنگ و چه از طریق صلح است. ثانیاً ایجاد رابطه این‌همانی بین صلح امام حسن(ع) با موقعیت فعلی ایران در مذاکرات اتمی اگر جاهلانه نباشد؛ قطعاً غافلانه است.

سجادی می‌نویسد: اهتمام امام حسن در صلح با معاویه حفظ حداقل‌ها از سر معذوریت‌ها بود. به تعبیر رسای آن حضرت؛ «من به این علت حکومت و زمامداری را به معاویه واگذار کردم که اعوان و یارانی برای جنگ با وی نداشتم. اگر یارانی داشتم شبانه روز با او می‌جنگیدم تا کار یکسره شود. من کوفیان را خوب می‌شناسم و بارها آنها را امتحان کرده‌ام. آنها مردمان فاسدی هستند که اصلاح نخواهند شد، نه وفادارند، نه به تعهدات و پیمان‌های خود پایبندند و نه دو نفر با هم موافقند. برحسب ظاهر به ما اظهار اطاعت و علاقه می‌کنند، ولی عملاً با دشمنان ما همراهند.»

بدین معنا این کمال کم‌لطفی است که آقای روحانی بدون توجه به موقعیت تاریخی، واقعیت‌های فعلی را با نشستن ناصواب در «پوزیشن امام حسن» مبتلا به «این‌همانی» می‌کنند!

مردم نه برای توافق جشن می‌گیرند و نه برای شکست مذاکرات عزا

یک شبه روشنفکر دم دمی مزاج که خواستار آماده شدن مردم برای جشن هسته‌ای شده بود، به فاصله ۴۸ ساعت شکست مذاکرات را پیش‌بینی کرد و به واکنش مردم در این زمینه پرداخت!

صادق زیباکلام پیش از این در روزنامه آفتاب یزد مدعی شده بود که تمام موضوعات مورد اختلاف در مذاکرات از سر راه برداشته شده و مردم از همین حالا آماده جشن هسته‌ای در عید فطر باشند!

او اما اکنون در روزنامه اعتماد می‌نویسد: مردم اگر تیم مذاکره‌کننده با همه دوندگی‌ها به ماحصل دلخواه نرسد، باز هم محال است از حمایت از تیم مذاکره‌کننده عقب بکشند. این حمایت و همبستگی ملی را حتی با وجود شکست، بارها و بارها دیده‌ایم.

زیباکلام با مثال زدن باخت تیم ملی فوتبال در مقابل آرژانتین می‌نویسد: حالا حمایت و پشتیبانی مردم از تیم مذاکره‌کننده ظریف هم به همین شکل است. شکست در مذاکرات هسته‌ای اگرچه برای مردم ایران تلخ و سنگین خواهد بود، اما با اعتمادی که به تیم مذاکره‌کننده دارند، همچنان به حمایت و پشتیبانی‌ها ادامه می‌دهند.

همین اعتقاد مردم باعث می‌شود، حتی اگر توافق با شکست مواجه شود، مردم آن را به پای تیم مذاکره‌کننده ننویسند. تمام مدتی که مردان هسته‌ای ما با مرارت و پایمردی پشت میز مذاکره نشستند، مردم ایران با خوشبینی اخبار را دنبال می‌کردند و به پایان خوش آن امیدوار بودند.

وی سپس طبق معمول خود به تیم مذاکره‌کننده سابق حمله کرد و نوشت: حتی مردم خوب می‌دانند اگر این تلاش و ممارستی که تیم ظریف در راه مذاکرات هسته‌ای انجام داد، تیم قبلی انجام داده بود شاید در همان دوران ما به نتیجه دلخواه رسیده بودیم. مردم نقش‌های قهرمان‌مابانه‌ای که تیم قبلی بازی می‌کردند را با هوشیاری می‌دیدند؛ نقش‌هایی که با وجود کم‌کاری‌ها و ضعف‌هایی که در عملکرد مذاکرات داشتند، اما در مصاحبه‌های مطبوعاتی با ژست قهرمانانه‌ای ظاهر می‌شدند که ما مقابل غربی‌ها ایستاده‌ایم.

آقای زیباکلام ظاهراً با زرنگی و نبوغ خاصی خواسته در نوشته اخیر، گاف قبلی درباره جشن گرفتن را بپوشاند اما به جای عذرخواهی به خاطر اینکه چیزی از مسائل هسته‌ای و مذاکرات نمی‌داند و با این وجود اظهارنظر می‌کند و جشن می‌گیرد و هورا می‌کشد، روش پر رو بازی و حمله به تیم سابق مذاکره را برگزیده است. اما در عین حال توضیح نمی‌دهد که همه تیم‌های مذاکره پای منافع ملی ایستاده بودند و این طرف آمریکایی و غربی بود که به خاطر بدذاتی خود در طول این ۱۲ سال حاضر نشده حداقل حقوق ملت ایران را به رسمیت بشناسد.

اما درباره پیش‌بینی واکنش مردم باید گفت ملت ما عاقل‌تر و فهیم‌تر از آن هستند که نسبت به موفقیت یا ناکامی مذاکرات واکنش‌های هیجانی بی‌خردانه از جنس واکنش‌های آقای زیباکلام نشان بدهند. همان طور که اکثریت قاطع همین مردم برای بیانیه کذایی لوزان – با وجود فضاسازی‌های رسانه‌ای- جشن نگرفتند و به اندازه بازی استرالیا یا حتی آرژانتین به خیابان نیامدند. بنابراین باید به آقای زیباکلام توصیه کرد که به جای ارشاد مردم برای جشن توأم با ذوق‌زدگی یا دعوت خویشتنداری به خاطر شکست مذاکرات! زمام زبان و قلم خود را داشته باشد و درباره موضوعی که سر در نمی‌آورد و خطاب به ملت حکم صادر نکند.

از طرف دیگر باید گفت بن‌بست مذاکرات به خاطر کارشکنی و زیاده‌خواهی غرب، شکست ایران نیست آن گونه که برخی محافل غرب‌زده القا می‌کنند.

و بالاخره باید به نشریات زنجیره‌ای متذکر شد آبروی خود را بر دست برخی شبه روشنفکران دم دمی مزاج و کم‌سواد و بی‌اطلاع به حراج نگذارند؛ هر چند که گویا مأموریت بزک کردن چهره آمریکا برای این نشریات، یک وظیفه اجباری است.

سردبیر روزنامه آفتاب یزد – روزنامه‌ای که خواستار جشن پیشاپیش شده بود- هم اینک متواری است و در آمریکا پناهندگی گرفته است.

*************************************

روزنامه قدس ***

توضیحات سپاه درباره یک خبر

خانه ملت: محمدرضا یزدی، معاون حقوقی و امور مجلس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با تأکید بر اینکه تشریفات اخذ مجوز برای ساخت و ساز در میدان سپاه رعایت شده است، گفت: مسؤولان قضایی تنها می‌توانند دستور توقف ساخت و ساز این میدان را به ستاد کل نیروهای مسلح ارایه دهند.

اختلاس هزار و ۸۰۰ میلیاردی!

تابناک: محمدرضا پورابراهیمی، نماینده کرمان در پاسخ به اینکه پیگیری پرونده تخلف مس کرمان به کجا رسید و از سرنوشت مدیر مرتبط با این تخلف خبردارید؟ گفت: برخی ها که تابعیت ایتالیا را داشتند، بازداشت شده‌اند. می‌توان گفت، نزدیکان (ن- پ) و کسانی که در این اختلاسها با او همکاری می‌کردند، همگی بازداشت شده‌اند.  وی در پاسخ به اینکه بجز «ن – پ»، افراد دیگری را در این موضوع پیدا کرده‌اید؟ یا اختلاسهای دیگر در شرکت ملی مس گفت: خیر؛ موضوع همان هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان است.

ادعای عجیب اردن

العام: یک منبع اردنی مدعی شد دستگاه‌های امنیتی این کشور بتازگی نقشه یک فرد با تابعیت دوگانه عراقی ـ اردنی مرتبط با ایران را برای اجرای عملیات تروریستی در این کشور کشف و خنثی کردند. این منبع در گفت‌وگو با سایت الرای ادعا کرد: دستگاه‌های امنیتی نقشه این فرد وابسته به یگانهای «بیت المقدس» ایران را خنثی کردند.

دولت بنای برگزاری هیچ جشنی ندارد

ایسنا: حسینعلی امیری، سخنگوی وزارت کشور با اشاره به نزدیک شدن به مهلت پایانی تعیین شده برای توافق جامع هسته‌ای گفت: دولت بنای برگزاری هیچ جشنی(برای توافق جامع احتمالی) ندارد.

علت سفررسایی به اروپا

قدس آنلاین: حمید رسایی، نماینده مجلس برای تبلیغ دین اسلام به اروپا سفر کرد.  وی بامداد ۱۴تیر، راهی استانبول شد و بلافاصله با پرواز بعدی به هلسینکی رفت. رسایی پیشتر چندین بار به دعوت نهادهای عمومی مانند سازمان تبلیغات اسلامی به آلمان رفته است.

شناسایی هویت یکی از ۱۷۵ شهید غواص

قدس آنلاین: هویت پیکر مطهر یکی از شهیدان غواص و خط شکن که در عملیات کربلای چهار به شهادت رسیده‌اند، شناسایی شد. شهید سید جلیل میری ورکی، فرزند سید قاسم یکی از خط شکنان عملیات کربلای چهار بود که در منطقه ام الرصاص به شهادت رسیده است. وی متولد ششم فروردین ماه سال ۱۳۳۸ از شهرستان تنکابن در استان مازندران است.

************************************

روزنامه جمهوری اسلامی ****

* یک پاکستانی با لباس زنانه در نزدیکی مسجدی در کویت دستگیر شد. خبرگزاری رسمی کویت گزارش داد: وزارت کشور کویت در بیانیه‌ای اعلام کرد نیروهای امنیتی این کشور یک پاکستانی را که لباس زنانه به تن داشته و با چهره‌ای پوشیده در نزدیکی مسجد «الشیوخ» واقع در منطقه جلیب الشیوخ با تلفن صحبت می‌کرد بازداشت کردند. با توجه به انفجار هفته گذشته مسجد شیعیان کویت که ده‌ها کشته و صدها زخمی برجای گذاشت، احتمال می‌رود این فرد نیز درصدد پدید آوردن حادثه‌ای مشابه بوده است.

* پس از ورود انواع خودروهای لوکس – از پورشه گرفته تا مازراتی – که قیمت‌های آنها به چندین میلیارد تومان هم می‌رسد، موتورسیکلت‌های لوکس و غربی هم به صورت قابل توجه وارد تهران شده‌اند تا آنهایی که خرید خودروهای لوکس عطششان را فروکش نمی‌کند، این بار پولهای خود را خرج خرید این مدل وسیله نقلیه کنند. به گزارش تابناک، بررسی‌های سایت صبحانه از برخی فروشگاه‌های عرضه کننده موتورسیکلت‌ها نشان می‌دهد گران‌ترین مصداقی که فعلاً برای فروش موتورسیکلت‌های لوکس وجود دارد، یک BMW تولید شده در سال ۱۳۹۳ است که مدل آن «S 1000PR» اعلام شده و کاملاً صفر کیلومتر است. موتورسیکلت دیگری که در این سطح قیمت وجود دارد Suzuki 1400 GSX است که اگرچه مدل آن مربوط به سال ۱۳۸۷ است و کمی از آن استفاده شده، اما قیمت آن جهت فروش ۱۳۰ میلیون تومان در نظر گرفته شده است. اگرچه محدودیت‌های قانونی و نظارت‌های دقیق نیروی انتظامی درخصوص استفاده از موتورسیکلت‌ها،‌ کار را برای دارندگان یا علاقمندان مرفه این وسیله نقلیه سخت کرده است، اما هنوز هم گاهی می‌توان صدای غرش این موتورها را در سواحل و خیابان‌های خلوت یا پیست‌های مسابقه شنید تا مشخص شود پولدارها با هر چیز لوکس، به فخرفروشی می‌پردازند.

* سایت جبهه جهانی مستضعفین نوشت: گروهک تروریستی داعش، لیستی از مشخصات نیروهای خود تهیه کرده و آن را در اختیار دختران انگلیسی برای انتخاب همسر دلخواهشان قرار داده است. سایت خبری «فرانس ۲۴» گزارش داد، دو دختر انگلیسی پس از آگاهی از این مشخصات به سوریه مسافرت و با دو تن از نیروهای داعش ازدواج کردند. آقای «تسنیم اکونجی» وکیل خانوادگی این دو دختر انگلیسی در گفت و گویی با روزنامه «گاردین» ضمن تایید این خبر گفت: کادیزا سلطانه (۱۶ ساله)، شمیمه بیگم (۱۵ ساله) و امیره عباس (۱۵ ساله) سه دختر انگلیسی هستند که در زمستان گذشته از طریق ترکیه وارد سوریه شده و تاکنون دو نفر از آنان با انتخاب همسر خود از این لیست ازدواج کرده‌اند. خانواده‌های این سه دختر ضمن ابراز ناراحتی از فرار و ازدواج دخترانشان،‌ از بی‌عملی پلیس انگلیس در مقابله با پدیده پیوستن دختران انگلیسی به داعش به شدت انتقاد کردند. شکست‌های پی در پی، کمبود نیرو، بازداشت و هلاکت اعضای داعش در مناطق مختلف، این گروهک را بر آن داشته است تا از هر طریقی برای گسترش عقاید انحرافی خود و جذب نیروهای بیشتر تلاش کند و برای محقق شدن این هدف به استفاده از زنان روی آورده است.

*************************************

روزنامه خراسان ***

تابناک خبرداد

نشریه “ساوث چاینا مورنینگ پست” با انتشار گزارشی درباره موضع اخیر دولت پکن در جریان مذاکرات هسته ای نوشت: اخیرا یکی از دیپلمات های پیشین فرانسوی این پیشنهاد را مطرح کرده بود که چین می تواند با ایفای نقش عمده تر در بازرسی آژانس از تأسیسات نظامی ایران نقش مثبت تری ایفا کند، چرا که با ایران روابط خوبی دارد و می تواند آن کشور را متقاعد کند.این نشریه اشاره می کند که زمزمه هایی از موافقت مقام های نظامی چینی برای بازدید از تأسیسات نظامی ایران به عمل آمده اما هنوز نام این افراد فاش نشده است. این نشریه اشاره می کند به احتمال زیاد آمریکا نیز از ایفای چنین نقشی از سوی چین استقبال خواهد کرد.

عصر ایران مدعی شد

حمید رسایی باز هم برای تبلیغ به اروپا رفت! او ساعت ۵:۱۵ دقیقه بامداد ۱۴ تیر ، با پرواز شماره ۸۷۳ هواپیمایی ترکیش ایر، راهی استانبول شد و بلافاصله با پرواز بعدی به هلسینکی رفت. او اینک در پایتخت فنلاند حضور دارد.

فرارو نوشت

محسن کوهکن گفت: اینکه چه کسانی به احمدی نژاد فشار می آورند را خودش باید پاسخ دهد اما به اعتقاد من کیفیت فشارها از کمیت آن بیشتر اهمیت دارد. وی افزود: ممکن است که تعداد زیادی فشار آورند که احمدی نژاد بازگردد و گاهی ممکن است که چند نفر از مشاورانش خیلی فشار آورند لذا کیفیت آن از کمیت آن بسیار مهم تر است. وی گفت: به نظر من مسئله بازگشتن یا نگشتن احمدی نژاد به اندازه ای بزرگ نیست که خیلی به آن بپردازیم. بازگشت او هم چندان معادلات سیاسی کنونی را به هم نخواهد زد.

سایت رسا خبرداد

آیت ا… مکارم شیرازی با ابراز خرسندی از تصویب قانون امر به معروف و نهی از منکر توسط مجلس شورای اسلامی و تأیید شورای نگهبان گفت: در مقام اجرا بعضی از مسئولان اما و اگرهایی دارند؛ امیدوارم اگر مشکلی دارند حل کنند و قانون امر به معروف و نهی از منکر را در جمهوری اسلامی اجرا کنند.

درخواست کابینه از مجلس درباره مجازات استفاده غیرمجاز از آب و برق

با توجه به اختیارات اعلام شده برای دولت در ماده ۱۰۴ آیین نامه داخلی مجلس مبنی بر درخواست تسریع در رسیدگی به طرح ها و لوایحى که داراى اولویت باشند، یک مسئول ارشد اجرایی در ابلاغیه ای به مجلس شورای اسلامی، اعلام کرده است که حسب نظر کابینه، لوایحی چون «نحوه برخورد با استفاده کنندگان غیرمجاز از آب، برق، تلفن، فاضلاب و گاز»، «اجاره و استملاک اتباع و دولت های خارجی و سازمان های بین المللی در ایران» و مدیریت حوادث غیرمترقبه کشور در اولویت رسیدگی مجلس قرار گیرد.

************************************

روزنامه ایران******

نظر سنجی هسته ای از ایرانی ها و امریکایی ها 

نتایج یک نظرسنجی جدید از مردم ایران نشان می‌دهد در صورت به نتیجه نرسیدن مذاکرات هسته‌ای ، ایرانی ها گروه ۱+۵ را مسئول آن می‌دانند نه مذاکره‌کنندگان کشورشان را. به گزارش « ایسنا»، به نوشته روزنامه «هافینگتن پست»،‌ دانشگاه «مریلند» امریکا با همکاری دانشگاه تهران بتازگی یک نظرسنجی را در میان مردم ایران انجام داده است که نتایج آن نشان می‌دهد ایرانی ها قویاً از حصول یک توافق هسته‌ای با قدرت های جهانی حمایت می‌کنند. بر اساس این نظرسنجی که در مدت زمان بین ۱۲ تا ۲۸ ماه مه انجام شده است، ۵۷ درصد از مردم ایران از توافق هسته‌ای با گروه ۱+۵ حمایت می‌کنند. این نظرسنجی همچنین نشان می‌دهد که اغلب مردم ایران امیدوارند لغو تحریم ها منجر به افزایش سرمایه گذاری و ارتقای زندگی مردم شود. علاوه بر این ۵۱ درصد از ایرانی ها به شرطی توافق را خواهند پذیرفت که لغو همزمان تمام تحریم‌ها علیه تهران را در پی داشته باشد. به نوشته «هافینگتن پست»، مطالعات اخیر دانشگاه «مریلند» و مؤسسه طرح مشاوره عمومی نشان می‌دهد که ۶۱ درصد از امریکایی‌ها نیز از توافق هسته‌ای با ایران حمایت می‌کنند و تنها ۳۶ درصد از مردم این کشور خواهان توقف مذاکرات کنونی و افزایش تحریم ها برای پایان دادن به غنی سازی اورانیوم در ایران هستند. بر اساس این نظرسنجی اکثریت مردم ایران معتقدند لغو فوری و همزمان تحریم های ظالمانه علیه ایران باید به عنوان اساسی ترین شرط هر توافقی مورد تاکید قرار گیرد و مذاکره کنندگان ایرانی نباید هیچ توافقی را که شامل لغو کلیه تحریم ها شامل تحریم های سازمان ملل، اتحادیه اروپایی و تمام یا اکثر تحریم های اصلی امریکا نشود، بپذیرند.

 

ادعای «ساندی تایمز» درباره سفر اوباما به تهران

«ساندی تایمز» مدعی شد باراک اوباما قصد دارد در سال ۲۰۱۶ به تهران سفر کند. این روزنامه انگلیسی نوشت که «باراک اوباما رئیس جمهوری امریکا قصد دارد در سال ۲۰۱۶ به تهران سفر کند. او قصد دارد در این سفر ازسرگیری روابط دیپلماتیک را با ایران اعلام کند». روابط سیاسی ایران و امریکا از سال ۱۳۵۹ قطع شد و همچنان دو کشور رابطه دیپلماتیک ندارند. دو طرف، در حال حاضر  برای دستیابی به توافق بر سر برنامه اتمی تهران، تماس‌های مستقیم دارند. هم اکنون در تهران، سفارت سوئیس و در واشنگتن سفارت پاکستان حافظ منافع امریکا و ایران هستند.

 

نامه اعتراضی وکلا به روحانی

کانون وکلای دادگستری مرکز در نامه‌ای به حسن روحانی، رئیس‌جمهوری ایران به تبصره ماده ۴۸ قانون آیین دادرسی کیفری که در آن حق انتخاب وکیل برای متهمان در جرایم امنیتی و جرایم سازمان‌یافته محدود و بر اساس انتخاب رئیس قوه قضائیه شده است، اعتراض کردند.

برخی اعضای حزب «یکتا»پرونده تخلفات مالی دارند

 عضو «فراکسیون رهروان ولایت »مجلس شورای اسلامی گفت:«به بعضی افرادی که می‌خواهند در حزب یکتا عضو شوند توصیه می‌کنم با تأمل و صبر عضو این حزب شوند زیرا برخی افراد حزب یکتا هنوز پرونده‌های مالی و تخلفات مالی دارند که باید بررسی شوند و در دست رسیدگی است و ما در حال تحقیق و تفحص از پرونده‌های آنها هستیم.».

به گزارش «نامه نیوز»، غلامعلی جعفرزاده افزود: «توصیه به برخی افراد خوشنام می‌کنم که با احتیاط بیشتری برای عضویت در این حزب گام بردارند ممکن است این حزب پا نگیرد». نماینده رشت تأکید کرد: «تحقیق و تفحص از برخی مسئولان و وزیران دولت قبل در حال اتمام است که باید به قوه قضائیه ارسال شود و بعد ازاین تحقیق و تفحص این اسامی مشخص می‌شود و افرادی که خواستار عضویت در این حزب هستند کمی صبر کنند بعد تصمیم بگیرند».

************************************

روزنامه جام جم**

لاریجانی: حامیان تروریسم گذشته‌شان را اصلاح کنند

رئیس مجلس شورای اسلامی شرایط امروز کشورهای اسلامی را داغ و پرمساله دانست و گفت: امروز بسیاری از کشورهای اسلامی درگیر پدیده شوم تروریسم هستند و نیرو و توانی که امت اسلامی باید در موضوع فلسطین و پشتیبانی از مردم آن صرف کند، صرف اختلافات درونی شده است.

علی لاریجانی در نشست مشترک با سفرای کشورهای اسلامی در تهران، با اشاره به این‌که ایجاد جریان‌های تروریستی و درگیر کردن کشورهای اسلامی پشت صحنه‌های خطرناکی دارد، افزود: برخی کشورهای قدرتمند در ایجاد گروه‌های تروریستی نقش دارند و این کشورها در سوریه، عراق و یمن دست به بحران‌سازی می‌زنند که این موضوع جای تاسف دارد که در شرایط امروز، گرفتار چنین بلایی در امت اسلامی شدیم که نمی‌گذارد کشورهای اسلامی نیروی خود را ذخیره کند تا از آن برای مقابله با رژیم صهیونیستی استفاده شود. رئیس مجلس شورای اسلامی مبارزه با پدیده تروریسم را موضوعی مهم و سرنوشت‌ساز خواند و ادامه داد: امیدواریم کشورهایی که مسیر اشتباه را انتخاب کرده بودند و به تروریست‌ها کمک کردند، با رفتار و عملکرد خود رویه‌های قبل را اصلاح کنند.

تشکیل کمیته‌ای برای بررسی پرونده ۲۲۰ بورسیه

رئیس کمیسیون اصل نود مجلس از تشکیل کمیته‌ای برای بررسی حدود ۲۲۰ پرونده بورسیه‌هایی که دچار برخی مشکلات بودند خبر داد.

محمد پورمختار در گفت‌وگو با تسنیم با اشاره به جلسه‌ای که دیروز در شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار شد گفت: قرار شد کمیته‌ای با حضور نماینده‌ای از وزارت بهداشت، نماینده رئیس نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها، نماینده دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی و بنده و دکتر فرهادی وزیر علوم پرونده بورسیه‌ها را بررسی کنند.

وی افزود: این کمیته پرونده حدود ۲۲۰ بورسیه‌ای را که مشکلات دیگری دارند ظرف مدت یک ماه بررسی خواهد کرد.

رئیس کمیسیون اصل نود درباره وضعیت دیگر بورسیه شدگان نیز گفت: بورسیه‌هایی مانند مربیان باید مجوز لازم را از هیات امنای خود کسب کنند و بورسیه شدگان دیگر مشکلی ندارند و باید مراحل و فرایند اداری خود را طی کنند.

وی در پاسخ به این پرسش که با توجه به سخنان رهبر معظم انقلاب در جمع استادان دانشگاه‌های کشور درباره بورسیه‌ها، تکلیف این دانشجویان بورسیه چه خواهد شد، گفت: کمیسیون اصل ۹۰ مجلس در جلسه‌ای با وزارت علوم به توافق‌هایی رسید و مقرر شد وزارت علوم موضوع بورسیه‌ها را دنبال کند و با توجه به همان نظری که کمیسیون اصل ۹۰ مجلس دارد، مشکلات دانشجویان بورسیه حل شود.

پیگیری‌های ایران برای پایان جنایات عربستان در یمن

دبیر ستاد حقوق بشر کشورمان در نامه‌های جداگانه به دبیرکل سازمان ملل متحد و کمیسر عالی حقوق بشر این سازمان، نسبت به شرایط فوق‌العاده وخیم و خطرناک مردم یمن ابراز نگرانی کرد و خواستار تحرک جدی برای پایان دادن به اقدامات تجاوزکارانه شد.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی ستاد حقوق بشر، محمدجواد لاریجانی در این نامه‌ها از بان‌کی‌مون، دبیرکل سازمان ملل متحد و زید رعد الحسین کمیسر عالی حقوق بشر این سازمان، خواسته است به مسئولیت خود در کمک به مردم مظلوم یمن و پایان دادن فوری به اقدامات تجاوزکارانه نیروهای نظامی خارجی اقدام کنند.

لاریجانی در این نامه‌ها با اشاره به این‌که تاکنون بیش از ۳۰۰۰ نفر شامل ۷۰۰ زن و کودک کشته و بیش از ۱۰ هزار نفر غیرنظامی بی‌گناه نیز براثر حملات نظامی عربستان سعودی مجروح شده‌اند، آمده است: همان‌طور که ماده ۲۳ کنوانسیون چهارم ژنو مقرر می‌دارد، هر دولت متعاهد باید به تمامی محموله‌های دارویی و هرگونه مواد غذایی ارسالی، آزادی عبور بدهد. حقوق بشردوستانه در ارتباط با بهره‌مندی انسان‌ها از حق غذا و آب حتی در طول درگیری مسلحانه نیز جاری است.

ایراد دوباره شورای نگهبان به طرح اصلاح آیین‌نامه داخلی مجلس

طرح اصلاح موادی از قانون آیین‌نامه داخلی مجلس شورای اسلامی که با اصلاحاتی در جلسه دوم تیر به تصویب مجلس شورای اسلامی رسیده است در جلسه اخیر شورای نگهبان مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

به گزارش روابط عمومی شورای نگهبان، این شورا اعلام کرد با وجود اصلاحات به عمل آمده، سه مورد از ایرادات بند ۲ قبلی این شورا همچنان به قوت خود باقی است.

لینک کوتاه :http://www.piyarom.ir/?p=40009

به نکات زیر توجه کنید

  • نظرات شما پس از بررسی و تایید نمایش داده می شود.
  • لطفا نظرات خود را فقط در مورد مطلب بالا ارسال کنید.