«آردگیز گردانی» (الک گردانی) یکی از سنت‌های به جا مانده از قدیم در میناب است که هر ساله همزمان با میلاد دوازدهمین امام شیعیان مردم میناب به استقبال آن می‌روند. به گزارش خبرگزاری فارس از میناب، این شهرستان‌ یکی از شهرستان‌هایی است که مردم آن در ایام و مناسبت‌های گوناگون دارای آداب و رسوم مختلفی هستند. ...

«آردگیز گردانی» (الک گردانی) یکی از سنت‌های به جا مانده از قدیم در میناب است که هر ساله همزمان با میلاد دوازدهمین امام شیعیان مردم میناب به استقبال آن می‌روند.

به گزارش خبرگزاری فارس از میناب، این شهرستان‌ یکی از شهرستان‌هایی است که مردم آن در ایام و مناسبت‌های گوناگون دارای آداب و رسوم مختلفی هستند.

در این شهرستان ماه شعبان که از راه می‌رسد میناب و حوالی آن حال و هوایی دیگر به خود می‌گیرد، عده‌ای به فکر خرید و یا دوختن لباس‌های رنگارنگ و زیبا و برخی با تهیه شیرینی‌های متنوع آماده برپایی جشن میلاد آخرین معصوم بازمانده از نسل محمد (ص) می‌شوند و آن آیینی است به نام «آردگیز گردانی».

روز چهاردهم ماه شعبان‌المعظم نشاط عجیبی محله‌ها و کوچه‌های میناب به ویژه مرکز این شهرستان را فرا می‌گیرد، خیابان‌های میناب مملو از خیل مشتاقان و ارادتمندان به اهل بیت عصمت و طهارت (ع) می‌شود که همه برای تهیه شیرینی مخصوص شب میلاد منجی عالم بشریت در مسیر بازار تردد می‌کنند.

غروب روز چهاردهم پس از اقامه نماز مغرب و عشا زن و مرد، پیر و جوان به صورت گروهی و یا فردی با در دست داشتن آردگیز (الک) که امروزه دیگر جای خود را به کیسه‌های پلاستیکی داده است، به منازل و خانه‌های همسایه‌ها مراجعه می‌کنند و با خواندن عبارت «حق لیلی که وقتیشن/ کیک هاده که وقتیشن» ضمن خبر دادن به اهل خانه، از صاحبخانه درخواست می‌کنند که پذیرایی ویژه این شب را برایشان بیاورد و صاحبخانه نیز با در دست داشتن شیرینی، شربت، سکه و یا کلوچه محلی از آنان پذیرایی می‌کند.

این گردش و مراسم تا نیمه‌های شب ادامه دارد و کوچه‌ها و محله‌ها تا پاسی از شب شلوغ و پس از آن همگی با رفتن به حسینیه‌ها و مساجد، جشن مولودخوانی را برگزار می‌کنند.

برخی بر این عقیده هستند که در این شب سکه‌هایی بر روی زمین افتاده که متبرک به دستان امام زمان (عج) است و هرکس که لیاقت داشته باشد، آن را پیدا می‌کند و زندگی‌اش رونق می‌گیرد.

باور مردم منطقه این است که با نیت سلامتی امام دوازدهم حداقل درب هفت خانه را در این شب مبارک بزنند و از آن «حق لیلی» (حق شب) دریافت کنند.

برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

لینک کوتاه :http://www.piyarom.ir/?p=5154

به نکات زیر توجه کنید

  • نظرات شما پس از بررسی و تایید نمایش داده می شود.
  • لطفا نظرات خود را فقط در مورد مطلب بالا ارسال کنید.