بیمارستان جدید قشم از آن دست پروژه‌هایی است که نه تنها عدم بهره‌برداری از آنها مردم را با مشکلات عدیده‌ای روبرو کرده است، که عملیاتی شدن آنها برای مردم نیز بیشتر شبیه به یک رویا شده است.     به گزارش پیارم حاجی آباد به نقل از خبرگزاری فارس از قشم،قشم طی سا‌ل‌های اخیر، به طور عمده ...

بیمارستان جدید قشم از آن دست پروژه‌هایی است که نه تنها عدم بهره‌برداری از آنها مردم را با مشکلات عدیده‌ای روبرو کرده است، که عملیاتی شدن آنها برای مردم نیز بیشتر شبیه به یک رویا شده است.

خبرگزاری فارس: «نفْسِ نفَس‌های» مردم قشم در گرو «خس و خس‌های» تأمین بودجه

 

 

به گزارش پیارم حاجی آباد به نقل از خبرگزاری فارس از قشم،قشم طی سا‌ل‌های اخیر، به طور عمده با مشکلات درمانی و بهداشتی در حوزه سلامت روبرو بوده است، به نحوی که این امر علاوه بر ایجاد مشکلات عدیده برای شهروندان، انتقادات گسترده‌ای را نیز در پی داشته است.

تنها درمانگاه شهر قشم که با تغییر کاربری از آن به عنوان بیمارستان یاد می‌شود، همه روزه پذیرای شمار زیادی از مردم و گردشگرانی است که از روی ناچاری و برای رفع مشکلات درمانی خود به این مرکز مراجعه می‌کنند، این در حالی است که با وجود حجم بالای مراجعه‌کنندگان به این بیمارستان، امکانات و فضای بیمارستان پاسخگوی رسیدگی به بیماران نیست.

مردم قشم به ویژه بومیان و افراد بی بضاعت طی سال‌های گذشته با درد و رنجِ مرگ و میر مادرانی مواجه شده‌اند که به هنگام زایمان جان خود را به دلیل مشکلات انتقال بیماران از جزیره به بیمارستان‌های بندرعباس از دست داده‌اند.

در حالی این دست از نگرانی‌ها امروز نیز پا برجاست که از گوشه و کنار شنیده می‌شود برخی از مسئولان و مدیران سازمان منطقه آزاد و شهرستان قشم حاضر نیستند عمل وضع حمل همسران و نزدیکانشان در بیمارستان قشم انجام شود که این خود نکته مهمی است که هیچ وقت مورد توجه متولیان امر بهداشت و درمان شهرستان و استان قرار نگرفته است.

به جرات می‌توان گفت نامناسب‌ترین فضا و ساختمان در بین بیمارستان‌های استان متعلق به قشمی است که هر ساله درآمدهای بسیاری از این جزیره وصول می‌شود.

در توصیف بیشتر بیمارستان قشم باید گفت که این بیمارستان در واقع زایشگاهی قدیمی بوده که با توسعه جانبی تبدیل به بیمارستان شده است.

در صورتی که سایر شهرستان‌های هرمزگان در سال‌های گذشته صاحب بیمارستان جدید شده‌اند، اما بیمارستان جدید قشم هنوز در حال ساخت است و فضای کم و نامناسب بیمارستان کنونی مشکلات مهمی را برای ساکنان جزیره، گردشگران و کارکنان بیمارستان ایجاد کرده است.

تسریع در ساخت و تجهیز بیمارستان در حال ساخت و همچنین جذب نیروی انسانی کافی، پانسیون مناسب جهت اسکان پزشکان و ارائه خدمات با تعرفه دولتی، یکی از اولویت‌ها و درخواست‌های مردم جزیره است که همواره مورد تاکید بوده و به گوش می‌رسد.

لازم به ذکر است بیمارستان موجود در قشم به دلیل وجود حجم بالای مراجعه‌کنندگان و کمبود امکانات و فضای بیمارستانی پاسخگوی رسیدگی به بیماران نیست.

انتظار همواره بر این بوده است که با توجه به درآمدهای کلان اقتصادی این منطقه، ارائه خدمات بهداشتی و درمانی باید در حد مطلوبی به ساکنان قشم بهبود یابد به نحوی که دغدغه مردم در این راستا رفع و مردم مجبور به تحمل رنج سفر و گذار از دریا برای دستیابی به بیمارستان‌های مرکز استان نشوند.

وعده‌های مکرر مسئولان منطقه آزاد برای افتتاح بیمارستان جدید ۹۶ تختخوابی و شروع نشدن روند بهره‌برداری از آن نگرانی‌هایی را به وجود آورده است. مسئولان تا به حال چندین بار قول افتتاح این مرکز را داده‌اند که آخرین وعده آنها به دهه فجر سال جاری بر می‌گردد.

در سه ماه گذشته وزیر بهداشت و درمان در جریان بازدید از بیمارستان حضرت فاطمه الزهرا (س) شهر قشم و پروژه در حال ساخت بیمارستان ۱۲۱ تختخوابی پیامبر اعظم (ص)، گفت: سازمان منطقه آزاد موظف است امکانات اولیه بهداشت و درمان مردم را با توجه به توسعه‌ای که در این جزیره مشاهده می‌شود، فراهم کند این در حالی است که مشیری دست نیاز به سوی رئیس جمهور دراز می‌کند و می‌گوید که این سازمان به خاطر مشکلات مالی توانایی تکمیل این بیمارستان را ندارد.

مشیری مدیر عامل سازمان منطقه آزاد قشم در مورد بیمارستان جدید صحبت و سخنرانی زیادی داشته است که آخرین بار آن در همایش نشست ائمه جمعه و جماعات اهل سنت قشم با حضور حجت الاسلام علی یونسی دستیار ویژه رئیس جمهور در امور اقوام و اقلیت‌های دینی و مذهبی که در مرکز بین الملل قشم برگزار شد، بود، گفت: متاسفانه دولت نهم و دهم به تعهدات خود در زمینه تامین سهم ۶۰ درصدی برای ساخت بیمارستان پیامبر اعظم (ص) در شهر قشم عمل نکرده است.

وی ادامه داد: این بیمارستان با صرف هزینه سازمان منطقه آزاد به مرحله‌ای رسیده که نیاز اساسی به حمایت دولت تدبیر و امید دارد تا ۱۳۰ هزار نفر جمعیت این شهرستان و میلیون‌ها مسافری که در طول سال به این جزیره سفر می‌کنند از خدمات بهداشتی و درمانی آن استفاده کنند.

به گفته رئیس هیئت مدیره و مدیر عامل سازمان منطقه آزاد قشم، مردم این جزیره از حیث دسترسی به امکانات درمانی در تنگنا قرار دارند و آنچه که امروز به نام بیمارستان در قشم دیده می‌شود درمانگاهی بیش نیست که فاقد سردخانه نگهداری جنازه است.

مشیری با اشاره به کاهش درآمدهای سازمان منطقه آزاد قشم از دستیار ویژه رئیس جمهور در امور اقوام و اقلیت‌های دینی و مذهبی درخواست کرد با انتقال درخواست‌های وی به روحانی ریاست جمهوری کشورمان، امکان دریافت کمک‌های دولتی برای تکمیل و راه اندازی این پروژه را فراهم کند.

شاید به دلیل همین وعده‌های مکرر عمل نشده و حقیقت نیافته بود که مردم قشم در روزهای گذشته با چشمی منتظر از همیشه حضور ریاست جمهوری را انتظار می‌کشیدند.

در بعدی دیگر مسئولان مربوطه باید توجه داشته باشند که حتی بهره‌برداری از بیمارستان جدید قشم نیز با توجه به توسعه این جزیره و برنامه هدف توسعه آن در سال‌های آینده نیازهای درمانی و بهداشتی در قشم با تقاضای چندین برابری روبرو خواهد شد که از همین رو باید به فکر تغییر ساختار کنونی سلامت و تعریفی جدید از بهداشت و درمان در این جزیره بود که شایسته ساکنان آن باشد.

هر چند که گفته می‌شود طی روزهای گذشته بیمارستان جدید قشم به مرحله نهایی برای بهره‌برداری نزدیک شده است، اما باید گفت که بدقولی‌ها از طرف مسئولان سازمان منطقه آزاد و علوم پزشکی هرمزگان در سال‌های اخیر به حدی بوده است که حتی کمتر کسی در قشم باور می‌کند که این بیمارستان سرانجام عملیاتی و مورد بهره‌برداری قرار می‌گیرد.

برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

لینک کوتاه :http://www.piyarom.ir/?p=11298

به نکات زیر توجه کنید

  • نظرات شما پس از بررسی و تایید نمایش داده می شود.
  • لطفا نظرات خود را فقط در مورد مطلب بالا ارسال کنید.