هشتمین مقاله شفاهی رحیم‌پور ازغدی با عنوان «نسبت شهرسازی و معماری با عقلانیت و عدالت» منتشر شد.   به گزارش خبرگزاری فارس، هشتمین مقاله از مجموعه مقالات شفاهی حسن رحیم‌پور ازغدی به بررسی نسبت شهرسازی و معماری با عقلانیت، عدالت و ارزش‌های اخلاقی در نگاه اسلامی می‌پردازد. این مجموعه پرسش و پاسخ که مروری بر مهم‌ترین پرسش‌ها در ...

هشتمین مقاله شفاهی رحیم‌پور ازغدی با عنوان «نسبت شهرسازی و معماری با عقلانیت و عدالت» منتشر شد.

خبرگزاری فارس: نسبت میان شهرسازی و عقلانیت از زبان «رحیم‌پور ازغدی»+صوت

 

به گزارش خبرگزاری فارس، هشتمین مقاله از مجموعه مقالات شفاهی حسن رحیم‌پور ازغدی به بررسی نسبت شهرسازی و معماری با عقلانیت، عدالت و ارزش‌های اخلاقی در نگاه اسلامی می‌پردازد. این مجموعه پرسش و پاسخ که مروری بر مهم‌ترین پرسش‌ها در باب معنای شهر اسلامی و شهرسازی اسلامی است، به بررسی موارد ذیل پرداخته است:

– سبک‌های شهرسازی و صیانت از عفت عمومی و حریم شخصی

– تأثیر سبک و سیاق شهرسازی بر آسایش و آرامش یا تنش و فرسایش روانی شهروندان

– رفتارشناسی شهروندان و ضروت شهرسازی برای رفتارسازی (از بین بردن و دگرگون کردن رفتارهای ناسالم و پیدایش رفتارهای سالم)

– بررسی نسبت شهرسازی با عدالت: معیارها و ملاک‌های توزیع امکانات و خدمات شهری در شهر اسلامی

– مدیریت «تمرکززایی و تمرکززدایی»، تراکم شهری و حاشیه‌نشینی در شهر اسلامی

– بررسی نسبت شهرسازی و قشربندی اجتماعی در شهر اسلامی

– شهرسازی اسلامی و مدیریت شکاف‌های اجتماعی و اقتصادی

هشتمین مقاله شفاهی رحیم‌پور ازغدی درباره شهرسازی و معماری؛ عقلانیت، عدالت، معنویت

در این مقاله شفاهی که با توجه به برگزاری چهارمین دوره انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا در ۲۴ خرداد ۱۳۹۲ منتشر شد، شوراهای اسلامی شهر و روستا را در مقام مرجع تصمیم‌گیر و ناظر به موازات خدمت‌رسانی به مردم، به مسائل بنیادی در شهرسازی توجه می‌دهد و ضمن طرح شماری از پرسش‌های اساسی در باب بایدها و نبایدهای شهر اسلامی تاکید می‌کند اگر به جای مجادلات بیهوده شخصی و باندی، یک هم‌اندیشی وسیع جدی در دستور کار بگذاریم، خواهیم دید چه قدر موضوع برای اندیشیدن در مسیر تمدن‌سازی اسلامی معاصر و ساختن جامعه‌ای بر اساس عقلانیت و معنویت و عدالت و در سایه توحید وجود دارد.

این موضوع باید در بورس گفت‌وگوهای حوزوی و دانشگاهی، مدیریت‌های شهری و شوراهای شهر و روستا و رسانه‌ها قرار گیرد و به گونه‌ای دنبال شود که به جمع‌بندی‌های دقیق‌تر و جمعی‌تر و عملی‌تر منجر شود تا با استفاده از معارف ناب دینی و دانش و تجربه‌های تاریخی و جهانی، کارهای ضروری و وظایف سترگی که پیش روست را به سرانجام رسانده و نمونه‎ای از شهر اسلامی را شکل دهیم.

برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

لینک کوتاه :http://www.piyarom.ir/?p=5380

به نکات زیر توجه کنید

  • نظرات شما پس از بررسی و تایید نمایش داده می شود.
  • لطفا نظرات خود را فقط در مورد مطلب بالا ارسال کنید.