پیارم حاجی آباد: مردانی که در باتلاق چشم و هم‌چشمی همسرانشان گرفتار شده اند به خوبی می دانند که این پدیده شوم اجتماعی برای خانواده ها بلایی خانمان سوز بوده و زندگی با چشم و هم‌چشمی ‌روی خط‌های لرزان و شکننده‌ای است که هر لحظه فرو می‌ریزند. ایام، ایام عید و خرید و جشن و ...

پیارم حاجی آباد: مردانی که در باتلاق چشم و هم‌چشمی همسرانشان گرفتار شده اند به خوبی می دانند که این پدیده شوم اجتماعی برای خانواده ها بلایی خانمان سوز بوده و زندگی با چشم و هم‌چشمی ‌روی خط‌های لرزان و شکننده‌ای است که هر لحظه فرو می‌ریزند.


ایام، ایام عید و خرید و جشن و پایکوبی و عروسی و … و باز نوبت خانم های محترم است که میدان را در دست گرفته و اسب خود را بتازانند.

 

چه روزگار بدی شده است و عجب رفتار خوبی دارند این خانم ها! لباس ۸۰۰ هزار تومانی می خرند برای شرکت در یک مجلس عروسی! با این وضع گرانی و … این همه آقایان خون جگر می خورند و پول در میاورند تا شاید بتوانند رفاه نسبی خانواده را تامین کنند اما بانوان عزیز سر پدیده شوم چشم و هم چشمی با یک چوب کبریت به همه چیز آتش می زنند.

 

نه نمیشه! این لباسمو که قبلاً دیدن! این یکی هم که دیگه از مد افتاده!! اینم که اصلا بهم نمیاد!!! پس من چی بپوشم آخهههه؟

البته خانم ها از هوش سرشاری برخوردارند جدیدا بعضی از بانوان برای اینکه بتوانند در هر مجلس لباس نو و دیده ناشده ای!! به تن کنند دست به یک ابتکار جدید زده اند و لباس قبلی خود را می فروشند به در و همسایه تا بتوانند برای مجلس بعدی لباسی گران تر و مد روز تر داشته باشند.

 

متأسفانه بسیاری از خانواده‌ها بدون توجه به نیازهای واقعی زندگی خود دچار اشتباهی به نام چشم و هم چشمی می‌شوند و این بدین معنی است که آنها احتمالاً مسیر واقعی زندگی خود را گم کرده‌اند.

 

بسیاری از مشکلات خانواده‌ها به خاطر چشم و هم چشمی در خرید وسایل و لوازم خانه در طول زندگی است. بعضی از زنان به منظور تعویض وسایل خانه و به دنبال تشریفات و ظواهر زندگی به خصوص در نزدیکی ایام نوروز،‌ همسران خود را به هر زحمت و مشقتی می‌اندازند تا لوازم قدیمی خانه را عوض کنند.

 

چشم و هم چشمی از نظر قرآن

 

‌اکثر زنان جامعه ما زنان قانعی هستند و در مقابله با مشکلات و مسائل سخت زندگی، شوهران خود را همراهی می‌کنند، ولی تعدادی ‌هم هستند که در برابر خواسته‌های خود گذشت نمی‌کنند.

 

چشم و هم‌چشمی،‌ زندگی‌های فراوانی را ویران کرده است. به جای اینکه باعث پیشرفت و تغییر شود، اختلاف‌ها را بیشتر می‌کند. زندگی با چشم و هم‌چشمی ‌روی خط‌های لرزان و شکننده‌ای است که هر لحظه فرو می‌ریزند؛ البته نگاه کردن به زندگی دیگران گاهی می‌تواند انگیزه‌بخش بوده و حرکت ایجاد کند.

 

خیلی از افراد حرکت‌های مهم زندگی‌شان را با احساس غبطه به مسیر رو به جلوی دیگران، آغاز کرده‌اند، اما کمتر کسی پیدا می‌شود که فرق بین چشم و هم‌چشمی‌ و انگیزه گرفتن را نداند.

 

چشم و همچشمی‌ در واقع زمانی اتفاق می‌افتد که فردی نتواند بین تلاش برای پیشرفت زندگی‌اش و تقلید از دیگران فرق بگذارد و این اتفاق زن و مرد هم ندارد، هر چند بعضی نشانه‌ها بر این دلالت می‌کنند که زن‌ها بیشتر اهل چشم و هم‌چشمی‌ می‌باشند و حتی آماری وجود دارد که نشان می‌دهد بر اساس تحقیقات انجام شده، ۱۵ درصد از زن‌ها دچار چشم و هم‌چشمی هستند که ۵ درصد این افراد به دلیل مشکلات روانی و کمبودهای دوران کودکی و‌۱۰ درصد نیز به دلیل حسادت و رقابت منفی، چشم و هم‌چشمی می‌کنند.

 

 

اگر نقطه شروع یک زندگی را مراسم عقد و عروسی بدانیم، بیشتر چشم و هم‌چشمی‌ها از همین جا شروع می‌شود. اگر واقع بین باشیم، باید بگوییم که چشم و هم‌چشمی،‌ این روزها دامن بیشتر افراد را گرفته و خیلی‌ها بدون این‌که خودشان باور کنند و قبول داشته باشند، چشمی ‌به زندگی دیگران دارند.

 

 

مراسم عروسی آدم‌های دور و بر ما، یکی از بهترین جاهایی است که می‌شود مصداق‌های مختلفی از چشم و هم‌چشمی‌ را آنجا دید. نسلی از خانواده که می‌خواهند بچه‌هایشان را به خانه بخت بفرستند، در رقابت با هم، دوست دارند نتیجه تمام چشم و هم‌چشمی‌هایشان در مراسم عروسی نمود پیدا کند.

 

 

چشم و هم‌چشمی،‌ پولدار و فقیر ندارد. حتی آدم‌هایی با درآمد متوسط هم گاهی زندگی‌شان را بر اساس مقایسه با دیگران می‌چینند و اتفاقاً چون امکانات مادی‌شان کمتر است، برای این چشم و هم‌چشمی‌ها بیشتر به زحمت می‌افتند. مردان این خانواده‌ها باید ساعت‌های طولانی کار کنند و حتی به کار دوم و سوم رو بیاورند تا بتوانند هزینه این رقابت‌ها را تامین کنند.

 

 

 

چشم و هم‌چشمی بیشترین اسراف را در خانواده‌ها در پی دارد. به اعتقاد آسیب‌شناسان اجتماعی، نقش زنان در مصرف خانواده بسیار حائز اهمیت می‌باشد، چرا که زنان بیشترین هزینه‌ها را در خانواده مدیریت می‌کنند، نقش مؤثری در خرید لوازم خانه و اسراف در این زمینه دارند. بسیاری از زن‌ها فقط به خاطر اینکه از اطرافیان خود کم نیاورند، از هیچ تلاشی در نو کردن وسایل زندگی دریغ نمی‌کنند و گاهی زندگی را هم برای خود و فرزندانشان تلخ می‌کنند.

 

در بسیاری از خانواده‌ها خیلی از وسایل فقط به خاطر این که از مد افتاده است با وسایل جدید تعویض می‌شود، در حالی که این وسایل هنوز کارایی سابق را دارند.

 

زنان ما به عنوان مهم‌ترین عناصر در خرج و مخارج و هزینه‌های زندگی در خانه باید با الگوسازی برای خود و فرزندانشان از ترویج اسراف جلوگیری کنند. اگر اسراف به صورت یک امر عادی تلقی شود خسارات زیادی در آینده نزدیک به سرمایه‌های ملی ما وارد خواهد آمد.

 

به هر حال در این میان مسوولان باید فضای جامعه را از رقابت های ناسالم سطحی و مادی خارج کنند و شاخص های موفقیت را با تمام شخصیت ها و عوامل موجود در جامعه از طریق رسانه های جمعی و ابزارهای تبلیغی در جامعه رواج دهند تا آحاد جامعه بویژه نسل جوان ارزش را در مسایل سطحی نبینند و درگیر چشم و هم چشمی، تجمل پرستی و رقابت های ناسالم نشوند.

برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

لینک کوتاه :http://www.piyarom.ir/?p=11255

به نکات زیر توجه کنید

  • نظرات شما پس از بررسی و تایید نمایش داده می شود.
  • لطفا نظرات خود را فقط در مورد مطلب بالا ارسال کنید.