دبیر شورای عالی امنیت ملی: «مردم ما بر خلاف تصور غرب، بسیار مقاومند و قوی تر از گذشته ایستادگی خواهند کرد. البته اگر غربی ها رویکردشان را عوض کنند، همانگونه که رهبر انقلاب فرمودند، می توانیم درباره سایر مسائل گفتگو کنیم.» پیارم به نقل از جام بین الملل: سرپرست هیأت مذاکره کننده ایران در پرونده ...

دبیر شورای عالی امنیت ملی: «مردم ما بر خلاف تصور غرب، بسیار مقاومند و قوی تر از گذشته ایستادگی خواهند کرد. البته اگر غربی ها رویکردشان را عوض کنند، همانگونه که رهبر انقلاب فرمودند، می توانیم درباره سایر مسائل گفتگو کنیم.»

پیارم به نقل از جام بین الملل: سرپرست هیأت مذاکره کننده ایران در پرونده هسته ای، امروز با شبکه امریکایی سی.ان.ان (CNN) در خصوص نشست آلماتی و نتایج آن گفتگو کرد.

“کریستین امانپور” خبرنگار معروف سی.ان.ان، مصاحبه را با این جمله آغاز کرد: «نمایندگان ۱+۵ جلسه گفتگو با ایران را بسیار تکنیکی و قابل استفاده توصیف کرده اند. آقای جلیلی! لطفا بفرمایید پیشنهادات حول چه محورهایی مطرح شده اند؟»

دکتر “سعید جلیلی” دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران، پاسخ داد: «پیشنهاداتی که از سوی غرب و ما مطرح شد، بر اساس احترام به حقوق یکدیگر و برطرف کردن نگرانی های هر دو طرف بود. پاسخی که نمایندگان غرب به پیشنهادات ما ارائه کردند، حاکی از نگاه واقع بینانه تر آن ها به مسأله هسته ای ایران بود.»

 

آقای جلیلی سپس در مورد شایعه تعطیلی سایت فردو و تعلیق غنی سازی به سی.ان.ان گفت: «سایت فردو زیر نظر آژانس فعالیت می کند و موجب بروز نگرانی نمی شود که بخواهد تعطیل شود. ما در خصوص توقف غنی سازی صحبتی نداشتیم چراکه غنی سازی از حقوق طبیعی ما محسوب می شود و طرف غربی هم چنین مطلبی را مطرح نکرد.»

 

نماینده مقام معظم رهبری در شورای عالی امنیت ملی، با اشاره به فتوای معظم له مبنی بر حرمت تولید و به کار گیری سلاح هسته ای، گفتگوی خود با کریستین امانپور را ادامه داد و عنوان نمود: «راه با سخنان رهبری روشن شد و نیت ما را به طرف مقابل نشان داد. ما حتی در مذاکرات مسکو حاضر شدیم گام هایی برای برطرف شدن نگرانی برداریم. ما صریحا اعلام کردیم که حاضریم در عرصه های مختلف با شما مذاکره کنیم؛ چه در مسائل هسته ای و چه غیرهسته ای؛ ولی طرف مقابل هم باید راهبرد خود را عوض کند. راهبردی که بر مبنای فشار بر طرف دیگر باشد، یقینا بی نتیجه خواهد بود. ما صریحا اعلام کردیم ادامه مسیر فشار نتیجه معکوس خواهد داد.»

 

امانپور از دکتر جلیلی پرسید: «نماینده ایران در سازمان ملل گفت غنی سازی ۲۰ درصدی خط قرمز ایران نیست. حاضرید غنی سازی را در همین سطح متوقف کنید؟»

 

جلیلی جواب داد: «باید توجه داشت که غنی سازی حق مشروع ماست و آن را کاملا صلح آمیز و برای تأمین نیازهای طبیعی خود انجام می دهیم؛ چه ۵ درصد باشد و چه ۲۰ درصد. ما سه سال پیش آمادگی خود را برای خرید اورانیوم ۲۰ درصدی برای مصارف دارویی اعلام کردیم، ولی آن ها قبول نکردند. غنی سازی ۲۰ درصدی ما در جهت برطرف کردن نیازهای طبیعی مان است و جز این مفهوم دیگری ندارد.»

 

امانپور: «با توجه به اظهارات اخیر آقای اوباما و جو بایدن (معاون اوباما) آیا ممکن است مذاکره بین امریکا و ایران صورت بپذیرد؟»

 

 

جلیلی: «در این زمینه مقام معظم رهبری چندین بار نظرشان را فرموده اند، ولی ما فکر می کنیم که نتیجه گفتگوهای ۱+۵ می تواند زمینه ساز این مهم شود؛ که البته نیاز به اقدام عملی طرف مقابل دارد و تنها گفتگو کفایت نمی کند. مسأله ای که برای مردم ما اهمیت دارد این است که رفتار امریکا در قبال تحریم های -به اصطلاح- فلج کننده چیست؟ البته اگر فلج کننده بود مردم ما حضور پررنگ تری در ۲۲ بهمن از خود نشان نمی دادند.»

 

خبرنگار سی.ان.ان: «حسین موسویان، سخنگوی تیم مذاکره کننده سابق ایران، در روزنامه “فایننشال تایمز” گفته است که هر دو طرف برای به نتیجه رسیدن باید همکاری کنند و ایران باید متوجه باشد که اگر این راه نتیجه ندهد، ممکن است تنها گزینه نظامی برای دولت امریکا باقی بماند.»

 

دکتر جلیلی: «مهم این است که ایران بر اساس حقوق بین المللی می تواند به خوبی از حقوق خود دفاع کند. اگر امریکا بخواهد خلاف قواعد بین المللی حرکت کند، نتیجه ای نمی گیرد. تمام دنیا شاهد تحریم های هسته ای بود که ایران علاوه بر مقاومت در برابر آن، به پیشرفت هایی قابل ملاحظه در تمام عرصه ها نائل شد. مردم ما بر خلاف تصور غرب، بسیار مقاومند و  قوی تر از گذشته ایستادگی خواهند کرد. البته اگر غربی ها رویکردشان را عوض کنند، همانگونه که رهبر انقلاب فرمودند، می توانیم درباره سایر مسائل گفتگو کنیم.»

 

کریستین امانپور: «نزاع رؤسای قوای مجریه و مقننه، سبب عکس العمل آیت الله خامنه ای در مذمت آن ها شد. آیا این جریان حاکی از آن نیست که یک توافق کلی در درون ایران در قبال مسائل هسته ای وجود ندارد؟»

 

سرپرست هیأت مذاکره کننده ایرانی در گفتگوهای هسته ای با گروه ۱+۵: «آن مسأله هیچ ربطی به مباحث هسته ای ندارد، بلکه نشان دهنده دموکراسی در ایران است. در مواردی که اختلاف بالا بگیرد، مقام رهبری وارد می شوند و روابط قوا را تنظیم می کنند. مسأله هسته ای از مسائلی است که تمامی مقامات و قدرت ها و گروه های سیاسی و مردم در مورد آن اتفاق نظر دارند و ۲۵۰ نماینده مجلس ایران با تفکرات مختلف در بیانیه ای اعلام کردند که از پیشرفت های هسته ای حمایت کرده و از حقوق مردم کوتاه نخواهند آمد.»

برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

لینک کوتاه :http://www.piyarom.ir/?p=3106

به نکات زیر توجه کنید

  • نظرات شما پس از بررسی و تایید نمایش داده می شود.
  • لطفا نظرات خود را فقط در مورد مطلب بالا ارسال کنید.