«هفته‌ای که گذشت، رقابت میان محافظه‌کاران و تغییرطلبان غیرقابل پیش بینی شد. ارزیابی موقعیت محافظه‌کاران و تغییرطلبان نشان می‌هد که رقابت تنگاتنگی بین دو اردو جریان دارد. تبلیغات انتخاباتی آغاز شده و نامزدها چهره‌های ملموس‌تری برای رأی دهندگان ارائه می‌دهند.» در فاصله دو هفته تا برگزاری انتخابات ریاست جمهوری ایران، وب سایت بی بی سی ...
«هفته‌ای که گذشت، رقابت میان محافظه‌کاران و تغییرطلبان غیرقابل پیش بینی شد. ارزیابی موقعیت محافظه‌کاران و تغییرطلبان نشان می‌هد که رقابت تنگاتنگی بین دو اردو جریان دارد. تبلیغات انتخاباتی آغاز شده و نامزدها چهره‌های ملموس‌تری برای رأی دهندگان ارائه می‌دهند.»

در فاصله دو هفته تا برگزاری انتخابات ریاست جمهوری ایران، وب سایت بی بی سی فارسی (BBCPersian) گزارش هفتگی خود از وضعیت سیاسی جناح ها و فضای کلی رقابت را منتشر کرد.

“سعید برزین” مفسر سیاسی رسانه دولتی انگلیس، در مقدمه -یا بهتر است بگوییم خلاصه- این گزارش نوشته است:

 

«هفته‌ای که گذشت، رقابت میان محافظه‌کاران و تغییرطلبان غیرقابل پیش بینی شد. ارزیابی موقعیت محافظه‌کاران و تغییرطلبان نشان می‌هد که رقابت تنگاتنگی بین دو اردو جریان دارد.

تبلیغات انتخاباتی آغاز شده و نامزدها چهره‌های ملموس‌تری برای رأی دهندگان ارائه می‌دهند.

رهبر جمهوری اسلامی به سپاه پاسداران توصیه کرده که رأی دادن سازمانی ضرورتا کار مطلوبی نیست.

در جبهه اصولگرا، محمدباقر قالیباف موقعیت برتری دارد.

هردو نامزد ائتلاف خط میانه و اصلاح‌طلب، حسن روحانی و محمدرضا عارف، فرصت‌های قابل ذکری برای خود کسب کرده‌اند.

سعید جلیلی، نماینده جناح راست، ضعیف‌تر از گذشته به نظر می‌رسد و جناح حامیان دولت کاملا از بازی حذف شده‌ است.»

 

 

مفسر سیاسی بی بی سی در ادامه، برداشت خود از شرایط کنونی حاکم بر فضای انتخاباتی ایران را به قرار زیر تشریح کرده است:

 

 

 

حکومت// رهبر به سپاه گفت سازمانی رأی ندهید

آیت الله علی خامنه‌ای در هفته گذشته دو بار پیرامون انتخابات صحبت کرد و هر دو بار به سپاه توصیه کرد که رأی دادن یکدست و همگون، ضرورتا کار درستی نیست. سخنانش با اهمیت بود چون این توصیه، خلاف رأی سازمانی سپاه و بسیج است.

آقای خامنه‌ای گفت: «هیچ مانعی ندارد که شما به یکی علاقمند باشید، بنده به دیگری علاقمند باشم؛ شما به او رأی بدهید، من به دیگری رأی می دهم.» و بعدا افزود: «من در جمع برادران دانشجوی پاسدار این را گفتم. ممکن است نظر شما به یک نفر باشد، نظر من نفر دیگر؛ چه اشکال دارد؟ شما یک نفر را می‌پسندید؛ هیچ اشکال ندارد.»

 

 

 

 

اینکه رهبر جمهوری اسلامی موضوع را دو بار طی سه روز عنوان کند، اشاره به این دارد که می‌خواهد مسأله مورد توجه قرار بگیرد و برای همه مفهوم شود.

 

تاکنون فرض عمومی بر این بود که سپاه و بسیج وظیفه دارند از شواهد و قرائن استنباط کنند که نامزد اصلح مورد نظر رهبر کیست و بر این مبنا یکدست و سازمانی به او رأی دهند. سخنان آقای خامنه‌ای، قضیه را برعکس می‌کند. حرف‌هایش به معنی طبیعی بودن تفاوت سلیقه‌هاست.

فرماندهان سپاه و بسیج دیگر نمی‌توانند به نیروهای زیردست خود دستور دهند و یا حتی توصیه کنند که به شخص خاصی رأی بدهند.

 

در هم ریختن رأی سازمانی سپاه و بسیچ به این معناست که رده‌های این نیرو حداقل در انتخابات پیش‌رو وظیفه شرعی، اخلاقی، رسمی و سازمانی ندارند که به دنبال کشف رأی رهبر باشند و بر مبنای آن یکپارچه رأی بدهند.

 

چنانچه سپاه به این موضوع گوش فرا دهد، رأی سپاه چند پاره خواهد شد؛ اما پس از سخنان آقای خامنه‌ای، روزنامه‌های منسوب به سپاه این نکته را تیتر و یا تفسیر نکردند.

برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

لینک کوتاه :http://www.piyarom.ir/?p=4512

به نکات زیر توجه کنید

  • نظرات شما پس از بررسی و تایید نمایش داده می شود.
  • لطفا نظرات خود را فقط در مورد مطلب بالا ارسال کنید.