در آستانه برگزاری یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری، هر روز فضای عمومی کشور انتخاباتی تر شده و شاهد بحث های داغی درمورد نقاط قوت و ضعف کاندیداها در بین مردم و کارشناسان هستیم. فضای رسانه ای نیز نه تنها از این قاعده کلی مستثنی نبوده بلکه به یکی از جنجالی ترین عرصه ها در این ...

در آستانه برگزاری یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری، هر روز فضای عمومی کشور انتخاباتی تر شده و شاهد بحث های داغی درمورد نقاط قوت و ضعف کاندیداها در بین مردم و کارشناسان هستیم.

فضای رسانه ای نیز نه تنها از این قاعده کلی مستثنی نبوده بلکه به یکی از جنجالی ترین عرصه ها در این زمینه تبدیل شده است.

 

 

در همین راستا، سایت جام نیوز هم به یکی از پایگاه های اصلی برای تبادل آراء انتخاباتی طرفداران کاندیداها تبدیل شده و در بسیاری از اخبار و گزارش های منتشر شده، شاهد بحث های داغی از سوی کاربران بوده ایم.

جام نیوز در راستای احترام به سلیقه و خواست مخاطبان محترم، بر آن شد فضای مستقلی را برای بیان نظرات طرفداران ۸ کاندیدای احراز صلاحیت شده اختصاص دهد تا حامیان کاندیداها در فضایی آزاد نظرات و انتقادات خود را ابراز کنند.

 

برخی از انتقاداتی که درمورد کاندیداها به صورت مکرر در رسانه ها و شبکه های اجتماعی مطرح می شود را برای مقدمه و شروع بحث، می آوریم.

حامیان کاندیداها می توانند به انتقادات زیر پاسخ داده و نظرات خود را با ما در میان بگذارند.

 

 

سعید جلیلی

* گفته می شود، آقای جلیلی در یک دوره معاون وزیر خارجه در حوزه اروپا و آمریکا و در دوره دیگر دبیر شورای عالی امنتیت ملی بوده و سابقه اجرایی کمی در مقایسه با دیگر کاندیدها دارد.

* گفته می شود، آقای جلیلی خود را نماینده گفتمان انقلاب معرفی کرده اما سابقه عملی از نمایندگی این گفتمان توسط آقای جلیلی در دست نیست.

 

* گفته می شود، آقای جلیلی دو سال قبل از فتنه ۸۸، دبیر شواری امنیت ملی بوده اما مطلبی دال بر پیش بینی این فتنه از سوی ایشان به عنوان بالاترین مقام امنیتی کشور مشاهده نشده است. از سوی دیگر در حین فتنه ۸۸ و پس از آن نیز با توجه به جایگاه ایشان، موضعی در برابر فتنه مشاهده نشده است.

 

* گفته می شود، آقای جلیلی در مسائل مختلف کلی گویی می کند و برنامه اقتصادی و فرهنگی ندارد و همچنین تیم اجرایی ایشان مشخص نیست.

* گفته می شود، آقای جلیلی جانباز شمیایی است و توانایی کار کردن بیش از ۷ ساعت در روز را ندارد.

 

 

 

غلامعلی حداد عادل

* گفته می شود، آقای حداد عادل مدیر اجرایی نیست و با توجه به سرعت زیاد پیشرفت طرح های اجرایی در سال های گذشته، ایشان توانایی ادامه و سرعت بخشیدن بیشتر به این روند را ندارد.

* گفته می شود، ایشان یک انسان فرهنگی است اما در زمینه اقتصادی و سیاست خارجی برنامه ندارد.

 

* گفته می شود، پیرامون سوابق ایشان پیش از انقلاب شایعاتی وجود دارد.

* گفته می شود، آقای حداد عادل رقابت انتخاباتی را جدی نگرفته و برنامه تبلیغاتی میدانی چشمگیری نداشته است.

 

* گفته می شود، با توجه به روحیه محافظه کاری آقای حداد عادل، ایشان قدرت ریسک پذیری ندارد و ممکن است در اداره ریاست جمهوری دیگران برای او تصمیم سازی کنند.

 

 

محسن رضایی

* گفته می شود، آقای رضایی در جریان خروج از سپاه، مخالف نظر مقام معظم رهبری عمل کرده است.

* گفته می شود، در شرایطی که امام راحل بر ادامه جنگ تا رفع کامل فتنه تاکید داشتند، آقای رضایی در نامه ای از نبود امکانات برای ادامه جنگ سخن گفتنه اند که در کنار نظر نخست وزیر و فرمانده جنگ دوران دفاع مقدس این نامه مکمل دلیل قبول قطعنامه ۵۹۸ از سوی امام راحل (ره) بوده است.

 

* گفته می شود، آقای رضایی در جریان تبلیغات انتخاباتی، به جای تبلیغ عملکرد خود به سیاه نمایی اوضاع کشور می پردازد.

* گفته می شود، آقای رضایی پس از اعتراض به نتایج انتخابات در سال ۸۸ و بررسی آن از سوی شورای نگهبان به جای تمکین به نظر این شورا، در نامه ای گفته است که ادامه پیگری را در شرایط فعلی صلاح نمی دهد.

 

* گفته می شود، برخی از وعده های انتخاباتی آقای رضایی از جمله اختیاری  کردن خدمت سربازی، در حیطه اخیارات رئیس جمهور نیست.

 

 

حسن روحانی

* گفته می شود، آقای روحانی نقاط ضعف آقای هاشمی رفسنجانی را دارد اما نقاط قوت وی را ندارد به گونه ای که به پشتوانه فرزندان آقای هاشمی و عضویت در جامعه روحانیت مبارز، وارد صحنه شده است.

* گفته می شود، آقای روحانی در پرونده هسته ای و جریان تعلیق دو ساله فعالیت های هسته ای ایران عملکرد مناسبی نداشته و کار را به جایی رسانده اند که رهبری شخصا در این قضیه ورود پیدا کنند.

 

* گفته می شود، مواضع آقای روحانی در فتنه ۸۸ به گونه ای بود که از سوی هر دو جریان (فتنه گران و نیروهای انقلابی) مورد انتقاد شدید قرار گرفت.

* گفته می شود، آقای روحانی قصد دارد در سیاست خارجی رویه تعامل را در پیش بگیرد ولی با توجه به سابقه ایشان در دولت اصلاحات معلوم نیست که این رویه، همان سازش و عقب نشینی خواهد بود یا رویه دیگری است.

 

* گفته می شود، آقای روحانی در زمینه های فرهنگی و اقتصادی بیشتر کلی گویی کرده و برنامه مشخصی ارائه نداده است و ادامه دهنده کارگزارنی است که ثمره آن تورم ۵۰ درصدی بود.

 

 

سید محمد غرضی

* گفته می شود، آقای غرضی مدت ۱۶ سال از مسئولیت های اجرایی دور بوده، در حالی که طی این سال ها تحوالات زیاد سیاسی، اقتصادی و… در عرصه بین المللی و داخلی صورت گرفته و شرایط به کلی تغییر کرده است.

 

* گفته می شود، آقای غرضی برنامه سیاسی، اقتصادی و… مشخصی ارائه نکرده است و فقط رفع مشکل تورم را به عنوان شعار و هدف اصلی خود مطرح نموده است.

* گفته می شود، آقای غرضی درباره تعداد آرا خود و برخی مطالب دیگر مواضع متناقضی داشته است.

 

* گفته می شود، چهره ها و جریانات سیاسی مطرح کشور از آقای غرضی حمایتی نمی کنند.

* گفته می شود، برخی وعده های آقای غرضی تخیلی بوده و امکان اجرا ندارد.

 

 

محمدرضا عارف

* گفته می شود، آقای عارف در ایام فتنه ۸۸ سکوت کرده که باعث اعتراض هر دو جریان (فتنه گران و نیروهای انقلابی) شد و پس از آن مدعی شده، این سکوت ایشان در راستای منافع ملی بوده است. در حالی که منافع ملی ایران در جریان فتنه آسیب دید.

 

* گفته می شود، آقای عارف در تبلیغات انتخاباتی از احساس خطر و شرایط بحرانی کشور سخن گفته و به بزرگنمایی مشکلات پرداخته اند. در حالی که برنامه اقتصادی مشخصی نیز از سوی ایشان ارائه نشده است.

 

* گفته می شود، عملکرد آقای عارف در دوران معاون اولی، عملکرد قابل قبولی نبوده به طوری که بسیاری از اصلاح طلبان خواستار تغییر وی بوده اند. از سوی دیگر، آقای عارف نقاط ضعف آقای خاتمی را دارد، اما نقاط قوت وی را ندارد به گونه ای که در جریان اصلاحات نیز توان ایجاد اجماع را ندارد.

 

* گفته می شود، آقای عارف در دولت اصلاحات، معاون اول بوده و رشد اقتصادی کشوردر این دوره متوقف شده و دولت از انجام کارهای بزرگ اقتصادی به شدت پرهیز کرده است.

* گفته می شود، سیاست خارجی در دوران اصلاحات سیاست منفعلی بود و تهدیدهای زیادی از سوی غربی ها به خصوص آمریکا علیه کشورمان صورت گرفت. با توجه به پست مهم ایشان در دولت اصلاحات احتمال می رود که در صورت پیروزی آقای عارف در انتخابات، چنین سیاست خارجه ای بار دیگر به جریان بیفتد.

 

 

محمد باقر قالیباف

* گفته می شود، یکی از انتقادات مطرح شده، درباره نوع فعالیت ها، برنامه ها و عملکرد فرهنگی ایشان است.

* گفته می شود، آقای قالیباف در جریان تبلیغات انتخاباتی چند بار تغییر تاکتیک داشته است؛ انتقاد از آقای هاشمی بعد   از کاندیداتوری و دفاع از او بعد از عدم احراز صلاحیت، از جمله این موارد می باشد.

 

* گفته می شود، برای تبلیغات آقای قالیباف در ستادهای انتخاباتی هزینه های سنگینی در حال خرج شدن است.

* گفته می شود، آقای قالیباف در فتنه سال ۸۸ مواضع شفافی نداشته است.

 

* گفته می شود، آقای قالیباف برنامه مشخصی برای سیاست خارجی نداشته و بیشتر بر توسعه اقتصادی تاکید می کنند. درحالی که تحریم ها و محدودیت های ایجاد شده از سوی غرب علیه کشورمان همگی مبانی سیاسی دارند.

 

 

علی اکبر ولایتی

* گفته می شود، آقای ولایتی یک دیپلمات خبره هستند اما سخنی از انقلابی بودن ایشان شنیده نشده، درحالی که کشور ما در شرایط کنونی بیشتر به یک انقلابی احتیاج دارد تا یک دیپلمات.

 

* گفته می شود، آقای ولایتی ۱۶ سال در راس دستگاه دیپلماسی بوده اما در این دوران کشورمان شرایط خوبی را از لحاظ بین المللی تجربه نکرده و تعامل مناسبی با دیگر کشورها نداشته است و از طرفی سکان داران دیپلماسی ۱۶ سالِ بعد نیز شاگردان آقای ولایتی بوده اند و خود ایشان به عملکرد این ۱۶ ساله انتقادات زیادی را وارد می کنند.

 

* گفته می شود، تمرکز آقای ولایتی بر روی مساله سیاست خارجی است و به همین دلیل برنامه قابل قبولی در عرصه اقتصادی ارائه نداده است. به عنوان مثال ایشان می گویند، در یک دوره ۱۰۰ روزه قادر به اصلاح امور اقتصادی کشور هستند و از سوی دیگر در برابر حل مشکل ارز اظهار ناتوانی کرده است.

 

* گفته می شود، آقای ولایتی برنامه فرهنگی مشخصی ارائه نکرده است.

* گفته می شود، اولین وعده انتخاباتی ائتلاف پیشرفت کنار کشیدن دو نامزد به نفع دیگر بود، اما آقای ولایتی به حامیان خود وعده می دهد که تا آخر می ایستد.

 

***

مطالب فوق، انتقاداتی است که در رسانه های مختلف مطرح شده و جام نیوز صحت آن ها را تایید نمی کند. کاربران می توانند، پاسخ های خود به این انتقادات و یا حتی انتقادات دیگری که به کاندیداها وارد است را برای جام نیوز ارسال کنند. علاوه بر این، مخاطبان محترم می توانند نقاط قوت کاندیدای مورد نظر خود را با دیگران در میان بگذارند.

 

نظرات کاربران در کمترین زمان ممکن در معرض دید عموم قرار خواهد گرفت.

برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

لینک کوتاه :http://www.piyarom.ir/?p=4471

به نکات زیر توجه کنید

  • نظرات شما پس از بررسی و تایید نمایش داده می شود.
  • لطفا نظرات خود را فقط در مورد مطلب بالا ارسال کنید.