حاجی آباد از جمله شهرستان‌های مذهبی است که مردم آن به دین‌داری، ولایت‌مداری و عشق به اهل بیت(ع) شهره هستند تا جایی که مراسم تاسوعا و عاشورا در حاجی آباد از شبکه های سراسری به طور زنده پخش می شود. به گزارش پیارم حاجی آباد،در این شهرستان بقاع متبرکه، آستانه و زیارتگاه‌های فراوانی وجود دارد ...

حاجی آباد از جمله شهرستان‌های مذهبی است که مردم آن به دین‌داری، ولایت‌مداری و عشق به اهل بیت(ع) شهره هستند تا جایی که مراسم تاسوعا و عاشورا در حاجی آباد از شبکه های سراسری به طور زنده پخش می شود.

به گزارش پیارم حاجی آباد،در این شهرستان بقاع متبرکه، آستانه و زیارتگاه‌های فراوانی وجود دارد که هر یک به نوعی محلی برای عشق‌ورزی مردم منطقه نسبت به ائمه اطهار(ع) است. یکی از این امامزادگان و قبور متبرک که همه ساله در روز نهم ذی‌الحجه «روز عرفه» پذیرای هزاران زائر است حرم مطهر و بارگاه منور امام زاده سید محمد(ع) و سید نظام الدین (ع) در حاجی آباد است.

حاجی آبادی ها به خاطر وجود با برکت امام زاده سید محمد(ع) و سید نظام الدین (ع) در این منطقه در روز عرفه با حضور در این مکان مقدس دعای پر فیض روز عرفه را می خوانند.

مردم حاجی آباد و روستاهای اطراف در روز عرفه با حضور در مکان های مذهبی و بقه های متبرکه منطقه به نیایش و دعا و زیارت و شب را با ذکر دعا، اقامه نمازهای مستحبی و ذکر مراثی در رثای امام حسین(ع) به صبح می‌رسانند.

آداب و رسوم مردم حاجی آباد و روستاهای اطراف, مراسم روز عرفه

استحمام در صبح زود ، درست کردن شیر برنج و حضور در قبرستان شهر و روستای ، خواندن فاتحه برای امواتشان وبعد از ظهر نیز با حضور در بقه های متبرکه نزدیک روستا دعای روز عرفه را می خوانند.

مردم در شب عید قربان به عیادت مریض و دیدار بزرگتر های فامیل می روند و اگر کسی یا طایفه ای با هم قعر باشند در این شب به واسطه ریش سفید محل با هم آشتی می کنند.

یکی دیگر از رسوم مردم حاجی آباد حرکت در غروب روز عرفه به سمت بقه های متبرکه و بردن گوسفندان قربانی و در شب عید قربان همه خانواده هایی که نذری دارند کمک می کنند برای پخت غذا برای روز عید و مردم روستا همه در امامزاده ها جمع و نهار روز عید را همانجا میل می کنند.

مردم روستای آبگرم لایبشه روز عرفه را با رفتن به بهشت زهرای این روستا شروع و بعد بانوان روستا شروع به پخت نان برای روز عید قربان و همه مردم روستا حرکت می کنند به سمت قدمگاه حضرت علی(ع) که سه ساعت از روستا فاصله دارد و باید پیاده این مسافت را طی کنند و شب را هم هم آنجا می مانند و روز عید بعد از خواندن نماز روز عید، گوسفندان قربانی را سر می برند و یک آبگوشت درست می کنند و همه مردم نهار روز عید را در قدمگاه می خورند.

همه مردم حاجی آباد در روز عید قربان با پوشیدن لباسهای نو با حضور در امامزادگان سید محمد(ع) و سید نظام الدین(ع) نماز عید را به جماعت می خوانند و بعد از نماز به دیدار بزرگترهای فامیل می روند.

 

 

 

برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

لینک کوتاه :http://www.piyarom.ir/?p=64942

به نکات زیر توجه کنید

  • نظرات شما پس از بررسی و تایید نمایش داده می شود.
  • لطفا نظرات خود را فقط در مورد مطلب بالا ارسال کنید.