روستای بخوان یکی از روستاهای زیبا و بکر شهرفارغان  است که در شمالی ترین نقطه استان واقع شده است . ایـن روستا از جنوب شرقی به کوه بنه خوان، از شمال و شمال شرقی به کوه بستو و از جنوب به کوه کم‌پل محدود می‌شود. این روستا از سطح دریا در حدود ۱۶۰۰ مترارتفاع دارد ...

روستای بخوان یکی از روستاهای زیبا و بکر شهرفارغان  است که در شمالی ترین نقطه استان واقع شده است .

ایـن روستا از جنوب شرقی به کوه بنه خوان، از شمال و شمال شرقی به کوه بستو و از جنوب به کوه کم‌پل محدود می‌شود. این روستا از سطح دریا در حدود ۱۶۰۰ مترارتفاع دارد و آب و هوای آن، تحت تأثیر اقلیم معتدل کوهستانی، در بهار و تابستان مطبوع و خنک و در زمستان سرد است.

تنگه بخوان، در شمال روستا واقع شده است. درپیرامون و داخل روستای ییلاقی بخوان چندین امامزاده و زیارتگاه وجود دارد که قدمت بنای برخی از آن‌ها به بیش از چند سده می‌رسد. برخی از منابع محلی، قدمت این روستا را، حدود ۷ قرن ذکر کرده‌اند.

مردم روستای بخوان به زبان فارسی و با گویش بندری سخن می‌گویند، مسلمان و پیرو مذهب شیعه جعفری هستند. بر اساس نتایج سرشماری سال ۱۳۷۵ روستای بخوان در حدود ۴۵ نفر جمعیت داشته است که در سال ۱۳۹۵ به ۳۵۰ نفر افزایش یافته است.

جمعیت این روستا فصلی است، به طوری که در فصل زمستان، معدودی از کهنسالان در روستا می‌مانند، ولی در فصل تابستان، جمعیت آن به چند برابر افزایش می‌یابد. اقتصاد روستای بخوان بر اساس دامداری و باغداری شکل گرفته است. گروهی از مردم در فعالیت‌های زراعی، امور خدماتی وتولید صنایع دستی اشتغال دارند.

از مهم‌ترین محصولات باغی این روستا می‌توان به پرتقال، نارنگی، لیمو ترش، لیمو شیرین، زردآلو، آلوچه، سیب‌، گردو، انگور، خرما و انار اشاره کرد. اقلیم منحصر به فرد این روستا، سبب کاشت و تولید انواع میوه‌ها شده است.

روستای بخوان بافت مسکونی متراکمی دارد و بر شیب تند دامنه و کوهپایه، استقراریافته است. این روستا ازیک سو به ارتفاعات بلند و از سوی دیگر به باغ‌های گسترده و رودخانه محدود شده است. خانه‌های روستای بخوان،یک طبقه با سقف مسطح و با حیاط‌های وسیع است. اکثر خانه‌های روستا کمی بالاتر از سطح زمین و با ایوان ساخته شده‌اند. روستای بخوان، با آب و هوای معتدل و مطبوع به خصوص در فصل بهار و تابستان،یکی از نواحی تفرجگاهی استان هرمزگان به شمار می‌رود.استقرار روستا در دامنه کوه و محدود شدن آن به ارتفاعات بلند موجب محدودیت ساعت آفتابی و زمان روشنایی روزانه آن شده است.

اقلیم مساعد و منحصر به فرد، شرایط به عمل آمدن انواع میوه‌های گرمسیری و سردسیری را در آن فراهم آورده است.

چشم‌انداز ارتفاعات صخره‌ای نیمه جنگلی، باغ‌های انبوه و پربار میوه در مسیر و در پیرامون حواشی سرسبز رودخانه پرآب و بقایای آسیاب آبی، از جلوه‌ها و جاذبه‌های گردشگری روستای بخوان محسوب می‌شوند.جاده دسترسی به روستا بسیار باریک است و از میان ارتفاعات بلند عبور می‌کند. عبور از مسیر کوچه باغ‌های پر بار و چندین روستای کوچک از دیگر مزیت‌های نسبی گردشگری این روستا است.

روستای تیدر و بخوان شهر فارغان  از شهرهای استان هرمزگان در جنوب ایران است. این روستاها از توابع بخش فارغان شهرستان حاجی‌آباد است.

فرماندار حاجی آباد در خصوص روستای گردشگری بخوان و آبشار تزرج در گفتگو با خبرنگار پیارم اظهار کرد: روستای گردشگری بخوان و تزرج ازجمله روستاهای شهرستان حاجی آباد هستند که بیشترین گردشگر را در فصل بهار و تابستان به خود اختصاص می دهند.

حمید جهانگیری افزود: این دو روستا امسال با همکاری سازمان گردشگری به روستاهای هدف گردشگری تبدیل شده اند و یک اعتبار برای هر دو روستا پیشبینی شده است که در بحث گردشگری برای این دو روستا امکانات و ظرفیت های گردشگری انها تقویت شود.

برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

لینک کوتاه :http://www.piyarom.ir/?p=62386

به نکات زیر توجه کنید

  • نظرات شما پس از بررسی و تایید نمایش داده می شود.
  • لطفا نظرات خود را فقط در مورد مطلب بالا ارسال کنید.