بندرعباس- معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل بنادر ودریانوردی کشور ظرفیت بنادر کشور را ۱۷۲میلیون تن عنوان و گفت: این رقم تا پایان برنامه پنجم توسعه به ۲۱۰ میلیون تن در سال افزایش می یابد. سید عطاالله صدر  اظهار کرد: طبق پیش بینی های بعمل آمده در برنامه پنجم توسعه ، ظرفیت کانتینری نیز ...

بندرعباس- معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل بنادر ودریانوردی کشور ظرفیت بنادر کشور را ۱۷۲میلیون تن عنوان و گفت: این رقم تا پایان برنامه پنجم توسعه به ۲۱۰ میلیون تن در سال افزایش می یابد.

سید عطاالله صدر  اظهار کرد: طبق پیش بینی های بعمل آمده در برنامه پنجم توسعه ، ظرفیت کانتینری نیز از پنج به هشت میلیون TEU افزایش می یابد.

وی خاطرنشان کرد: طرح های زیادی در زمینه توسعه توان بندری کشور درهشت سال گذشته تاکنون صورت گرفته و یا در دست اقدام است که ازجمله آنها می توان به فاز دوم بندرکانتینری شهید رجایی، بندر بوشهر، بندرانزلی، بندر امیرآباد و بندر شهید بهشتی چابهار اشاره کرد.

به گفته مدیر عامل سازمان بنادر و دریانوردی با بهره برداری از طرح های تکمیلی در دست انجام ظرفیت بنادر یاد شده به دو برابر و شهید بهشتی چابهار نیز به سه برابر افزایش می یابد.

این مقام مسئول با بیان اینکه مجتمع بندری شهید رجایی از لحاظ جغرافیایی از شرایط بسیار ویژه ای (کلیدر شمال جنوب) برخورداراست افزود: هم اکنون۶۰ درصد از مجموع ظرفیت صادرات و واردات بنادر کشور از طریق این بندر انجام می شود.

مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی از اختصاص بندر نفتی خلیج فارس برای سوخت رسانی به کشتی های عبوری(بانکرینگ) و همچنین ایجاد ظرفیت برای ترانزیت و سوآپ صادرات فرآرده های نفتی و سوخت بعنوان یکی از فعالیت های صورت گرفته با مشارکت با بخش خصوصی نام برد.

مهندس صدر اضافه کرد: دراین زمینه تعدادی مخزن به ظرفیت یک میلیون و۵۰۰ هزار متر مکعب ایجاد شده که در نتیجه آن ظرفیت های لازم برای ترانزیت و سوآپ صادرات فرآورده های نفتی و سوخت رسانی به کشتی های عبوری در تنگه هرمز به میزان دو میلیون و۵۰۰ هزارتن ازطریق بندر خلیج فارس ایجاد شده است.

وی گفت: با توجه به عبور سالانه ۶۰هزار شناور اقیانوس پیما از تنگه هرمز، موقعیت خوبی برای سوخت رسانی به این شناورها داریم که هم اکنون ۲۵درصد بازار منطقه دراختیار ایران است.

مدیرعامل سازمان بنادر ودریانوردی ابراز امیداری کرد که بتوانیم با کمک بخش خصوصی تا پایان برنامه پنج ساله پنجم توسعه این ظرفیت را به ۵۰درصد بازار منطقه برسانیم.

دراطلاعات منتشره سازمان بنادر و دریانوردی سهم وزنی حمل و نقل دریایی از صادرات ۸۸ درصد و واردات کشور نیز ۹۳ درصد عنوان شده و آمده است: به لحاظ ارزشی ۸۲ درصد صادرات و ۷۷ درصد واردات کشور از طریق حمل و نقل دریایی انجام می گیرد.

این درحالی است که گفته شده نزدیک به ۴۷ درصد تولید ناخالص داخلی کشور وابسته به حمل و نقل دریایی است.ک/۳

برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

لینک کوتاه :http://www.piyarom.ir/?p=2488

به نکات زیر توجه کنید

  • نظرات شما پس از بررسی و تایید نمایش داده می شود.
  • لطفا نظرات خود را فقط در مورد مطلب بالا ارسال کنید.