رهبرمعظم انقلاب اسلامی همواره به این موضوع تاکید کرده اند که دستاوردها و پیشرفت های علمی ایران به رغم ایجاد موانع علمی و تبلیغات گسترده بدخواهان ملت ایران، بسیار چشمگیر و قابل توجه است. جام علمی: ایشان علاوه بر برشمردن افتخارات علمی ایران در عرصه های ملی و بین المللی همواره به جوانان و ...

 

رهبرمعظم انقلاب اسلامی همواره به این موضوع تاکید کرده اند که دستاوردها و پیشرفت های علمی ایران به رغم ایجاد موانع علمی و تبلیغات گسترده بدخواهان ملت ایران، بسیار چشمگیر و قابل توجه است.

جام علمی: ایشان علاوه بر برشمردن افتخارات علمی ایران در عرصه های ملی و بین المللی همواره به جوانان و مسوولان توصیه کرده اند که از موضوع دستیابی هرچه بیشتر به مباحث علمی روز دنیا غافل نشوند و از دستاوردهای علمی برای پیشبرد اهداف نظام و انقلاب بهره برند.
** رهبر معظم انقلاب در دیدار با اساتید و رییسان دانشگاه ها در نهم مهرماه سال ۱۳۸۶فرمودند: اگر چه خدمت رسانی کار کم اهمیتی نیست اما در کنار خدمت رسانی، کارهای دقیق پژوهشی لازم است زیرا بدون آن، حتی خدمت رسانی هم ممکن است به درستی انجام نشود. عنصر تحقیق و پژوهش در همه جا به صورت یک اصل در مجموعه کارها و فعالیتهای حوزه باید مورد توجه قرار گیرد.

تحقیق منبع تغذیه آموزش است ما اگر تحقیق را جدی نگیریم باز سالهای متمادی بایستی چشم به منابع خارجی بدوزیم و منتظر بمانیم که یک نفر در یک گوشه‏ دنیا تحقیقی بکند و ما از او یا از آثار تالیفی بر اساس تحقیق او استفاده کنیم و اینجا آموزش بدهیم این نمی شود این وابستگی است این همان ترجمه‏گرایی و عدم استقلال شخصیت علمی برای یک کشور و برای یک مجموعه دانشگاهی است. دانشگاه یک کشور محیط علمی یک کشور ضمن اینکه ارتباطات علمی خودش را با دنیا حفظ می کند از تبادل علمی از گرفتن علمی هیچ ابائی ندارد.

** رهبر معظم انقلاب همچنین در سوم مهرماه سال ۱۳۸۱ در دیدار جمعی‌ از برگزیدگان‌ المپیادها‌‌ و ممتازان آزمونهای‌ سراسری فرمودند: انجام چنین کار بزرگی، یعنی تولید علم و نظریه‌پردازی علمی متناسب با نیازها و فرهنگ ایرانی و اسلامی، باید توسط پژوهشگران ایرانی انجام شود و طبیعتاً نمی‌توان انتظار داشت فلان پژوهشگر خارجی بیاید و این کار را برای ما انجام دهد.

امروز خوشبختانه ما دانشمندان جوان مؤمن و تحصیل‏کرده‏های با ایمان داریم که می‏توانند یک حرکت علمی فراگیر و به معنای واقعی کلمه، در عرصه‌ علوم انسانی به وجود آورند؛ از این‌ها باید استفاده بشود.

سرمایه‌گذاری برای انجام پژوهش‌های بنیادین، ساماندهی پژوهش‌ها، جذب و تربیت پژوهشگران ویژه و… از جمله اموری است که اجتناب‌ناپذیر است.

بی‏اعتنایی و غفلت از علم و ناامیدی از پیشرفت علمی از نتایج حضور و تاثیرگذاری قدرتهای غربی در تاریخ معاصر ایران بوده است اما امروز باید در همه رشته‏های علمی عزت و اعتماد به نفس احساس توانایی تولید علم و باور به فتوحات علمی را در ملت خوش استعداد ایران ایجاد کنیم که دانشگاهها یکی از مهمترین ارکان تحقق این اهداف بشمار می‏روند.

نکته‏ای را که بعضی از دوستان در اینجا گفتند، مورد تاکید بنده است، که پژوهش اولًا مورد اهتمام قرار بگیرد، ثانیاً سمت و سوی پرداختن به نیازهای کشور را پیدا کند. یعنی حقیقتاً پژوهشهایی بکنیم که مورد نیاز ماست.

خدا را سپاسگزاریم‌ که‌ دغدغه‌هایی‌ که‌ در سالهای‌ اخیر بارها مورد تاکید قرار گرفته‌ است‌ همچون‌ لزوم‌ اهمیت‌ دادن‌ به‌ علوم‌ محض‌ فراهم‌ آوردن‌ بستر مناسب‌ برای‌ رشد فکری‌ و علمی‌ و توجه‌ مستمر به‌ پژوهش‌ و تحقیق‌ به‌ مطالبات‌ عمومی‌ جوانان‌ هوشمند جامعه‌ تبدیل‌ شده‌ است.

برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

لینک کوتاه :http://www.piyarom.ir/?p=4780

به نکات زیر توجه کنید

  • نظرات شما پس از بررسی و تایید نمایش داده می شود.
  • لطفا نظرات خود را فقط در مورد مطلب بالا ارسال کنید.