تهران- ساخت ناوشکن پیشرفته ˈجماران ۲ˈ و به آب اندازی آن در دریای خزر در شمال کشور در روزهای پایانی سال ۱۳۹۱ بار دیگر توانمندی های گسترده متخصصان متعهد ایرانی در عرصه طراحی و ساخت انواع تجهیزات مورد نیاز نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران از جمله ناوشکن ها را به اثبات رساند. ساخت ناوشکن جماران ...

تهران- ساخت ناوشکن پیشرفته ˈجماران ۲ˈ و به آب اندازی آن در دریای خزر در شمال کشور در روزهای پایانی سال ۱۳۹۱ بار دیگر توانمندی های گسترده متخصصان متعهد ایرانی در عرصه طراحی و ساخت انواع تجهیزات مورد نیاز نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران از جمله ناوشکن ها را به اثبات رساند.

ساخت ناوشکن جماران ۲ همچنین تحقق شعار ˈما می توانیمˈ حضرت امام خمینی (ره) بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران است و نشان داد که جوان ایرانی هر گاه اراده کند، می تواند هر گونه تحریم و فشار دشمنان را با موفقیت پشت سر بگذارد و پیروز میدان باشد.

با پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی در ایران و خروج مستشاران نظامی خارجی از جمله کشورهای غربی نظیر آمریکا و انگلیس و پس از آن که غرب آرمان های انقلاب را با منافع خود در منطقه در تضاد دید، شدید ترین تحریم ها را با هدف به زانو درآوردن ملت ما بکار گرفت.

تحریم های اعمال شده غرب علیه جمهوری اسلامی ایران نه تنها در زمینه سیاسی و اقتصادی، بلکه عرصه های علمی را نیز دربر می گرفت به طوری که آنها سعی کردند همواره با افزایش فشارها ما را از دستیابی به دانش های نوین بازدارند، اما امروز با رهنمودهای حضرت امام خمینی (ره) و تدابیر حضرت آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی، متخصصان و دانشمندان ایرانی پله های پیشرفت و ترقی را یکی پس از دیگری طی می کنند.

امروز جمهوری اسلامی ایران در عرصه های علمی بویژه در بخش هایی نظیر هسته ای ، نانوتکنولوژی و بیوتکنولوژی و از جمله طراحی و ساخت تجهیزات مورد نیاز نیروهای مسلح خود بی نیاز از کشورهای خارجی و بویژه غربی شده و پیشرفت های آن در سطحی قرار دارد که توانایی صدور دانش فنی در این زمینه ها را نیز دارا است.

ناوشکن جماران ۲ در حالی در واپسین روزهای سال ۱۳۹۱ در دریای خزر به آب انداخته شد که پیش از این شناورهایی نظیر جماران ۱ در کشور طراحی و ساخته و ماموریت های محوله خود را در آبهای داخلی و آزاد با موفقیت به انجام رسانده بود.

جماران یک که در مراسمی با حضور فرمانده معظم کل قوا به آب انداخته شده بود امروز در ماموریت حراست از خطوط مواصلاتی دریایی و مقابله با دزدان دریایی در آبهای آزاد و بین المللی شرکت دارد و با عبور از دریای عمان، دریای سرخ، کانال سوئز و ورود به آبهای دریای مدیترانه توانست با به اهتزاز درآوردن پرچم مقدس جمهوری اسلامی ایران، اقتدار کشورمان را به ویژه در عرصه دریایی به گوش جهانیان برساند و لرزه بر اندام دشمنان نظام اسلامی بیندازد.

ناوشکن جماران یک در جریان پهلوگیری در کشورهای دوست و همسایه در منطقه و خارج از منطقه، توانمندی علمی، دریایی، فنی و ایستادگی جمهوری اسلامی ایران در برابر نظام سلطه را به معرض نمایش جهانیان گذاشته و می گذارد.

امروز نیز ناوشکن جمهوری اسلامی ایران ˈجماران ۲ˈ که به دست توانمند متخصصان ایرانی طراحی و ساخته شده، در مقایسه با ناوشکن جماران ۱ از تجهیزات و فناوری های نوین و به مراتب پیشرفته تری در بخش های مختلف از جمله راداری برخوردار است.

وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح در مراسم به آب انداختن ناوشکن پیشرفته جماران ۲ که با حضور دکتر ˈمحمود احمدی نژادˈ رییس جمهوری، سردار سرلشگر بسیجی ˈسیدحسن فیروز آبادیˈ رییس ستادکل نیروهای مسلح، امیر دریادار ˈحبیب الله سیاریˈ فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران و جمعی از مسوولان لشگری و کشور برگزار شد، از طراحی و ساخت ناوشکن جماران ۲ به عنوان یکی از موفقیت ها و دستاوردهای ارزشمند و خیره کننده ای یاد کرد که با تلاش خستگی ناپذیر مدیران و متخصصان پرتوان و افتخارآفرین وزارت دفاع و با همکاری ده ها شرکت و مرکز علمی و دانشگاهی به منصه ظهور رسید.

سردار وحیدی جماران ۲ را نماد اقتدار و پیشرفت صنایع دفاعی وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح بویژه صنایع دریایی این وزارتخانه دانست و افزود: این ناوشکن از مصادیق بارز و برجسته تولید ملی و حمایت از کار و سرمایه ایرانی است که در سالی که به همین نام نامگذاری شد، ساخت آن به اتمام رسید.

وی گفت: در اجرای تدابیر فرمانده معظم کل قوا که مسئله دفاع از مرزهای دریایی را در درجه اول اهمیت تعیین فرمودند، وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح راهبرد ارتقاء توان دریایی نیروهای مسلح را با جدیت در دستور کار قرار داد.

سردار وحیدی با بیان این که ناوشکن جماران، جلوه درخشان دیگری از خودباوری، خردمندی و خلاقیت جوانان برنادل این مرز و بوم است، افزود: این ناوشکن با هدف حراست و پاسداری از مرزهای دریایی جمهوری اسلامی ایران و پشتیبانی از مأموریت های مقابله با قاچاق انسان، کالا و مواد مخدر در شمال کشور ساخته شده است.

معاون امور صنعتی و تحقیقات وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح نیز با بیان این که ناوشکن جماران۲ قبل از پایان نیمه اول سال ۹۲ در نیروی دریایی ارتش استفاده خواهد شد، گفت: مهندسان ایرانی در طراحی نقشه و مشخصات مبانی تکنولوژیکی، ناوشکن جماران ۲ را بسیار بهتر از جماران ۱ ساختند به طوری که از نظر قابلیت تحرک، قدرت تهاجمی، تدافعی، سیستم های راداری و ناوبری از پیشرفته ترین شناورها در نوع خود است.

ˈمحمد اسلامیˈ با بیان این که برای ساخت ناوشکن جماران ۲ زمان بسیار کمتر از جماران ۱ صرف شد که می تواند رکوردی در ساخت، تولید و آماده سازی ناوشکن ها باشد، اظهارداشت: سعی می کنیم تا پایان امسال ناوشکن ˈجماران ۳ˈ را به بهره برداری برسانیم.

اسلامی با بیان این که تمامی تجهیزات بکار گرفته شده در ناوشکن جماران ۲ ساخته متخصصان توانمند ایرانی است، گفت: سیستم های ناوبری، مخابراتی، الکترونیک اعم از پدافندی و آفندی شامل سونار، سیستم مخابراتی، رادار و سامانه های موشکی مجهز به آخرین تکنولوژی های روز، به طور کامل در ایران ساخته شده است.

وی در ادامه با یادآوری این که سامانه ای روی ناوشکن جماران ۲ نصب شده که از یک سامانه مرکزی مدیریت نبرد بهره می برد، توضیح داد: در این سامانه نرم افزار و سخت افزاری را طراحی کرده ایم که پس از کشف و شناسایی اهداف توسط رادار،

داده های اطلاعاتی ضبط می شوند که به فرمانده کمک می کند تا بتواند سلاح مورد نیاز برای استفاده علیه اهداف را انتخاب کند.

اسلامی سال ۹۱ را سال بسیار خوبی برای وزارت دفاع دانست، افزود: در این سال دستاوردهای تکنولوژیکی این وزارتخانه، با تعداد روزهای سال برابری می کند که این موضوع نشان می دهد، وزارت دفاع توانسته فرامین و تدابیر رهبر معظم انقلاب برای تولید ملی، کار و حمایت از سرمایه ایرانی را محقق کند.

طراحی و ساخت ناوشکن پیشرفته جماران ۲ و به آب اندازی آن بازتاب های گسترده ای بویژه در بین رسانه های غربی و بالاخص کشورهای حاشیه دریای خزر به دنبال داشت.

ˈیوری بوندارˈ کارشناس نظامی روس در این زمینه گفت که پیوستن ناوشکن جماران ۲ به ناوگان نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران در دریای خزر، موقعیت این کشور را در این پهنه آبی را تقویت می کند ضمن این که آغاز بهره برداری از این ناوشکن از اهمیت سیاسی و نظامی بالایی در منطقه خزر برخوردار است.

بوندار افزود: این ناوشکن ایرانی از نظر مشخصات فنی به ناوهای روسی داغستان و تاتارستان و سرگروه ناوگان روسیه در دریای خزر شباهت هایی دارد.

گفتنی است سال ۱۳۹۱ سالی همراه با موفقیت برای نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران در عرصه های مختلف بود که از جمله نیروی دریایی ارتش به دستاوردهای بزرگی در عرصه طراحی و تولید تجهیزات مورد نیاز از جمله ساخت شناورهای سطحی و زیرسطحی دست یافت.

نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران در این سال شناورهای متعددی از جمله زیردریایی های سبک و نیمه سنگین و سایر شناورهای مورد نیاز خود را با همکاری متخصصان بخش صنعت دفاعی و از جمله همکاری با دانشگاه های مختلف کشور ، طراحی و تولید کرد و ناوشکن پیشرفته جماران ۲ پس از ناوشکن جمهوری اسلامی ایران ˈسهندˈ که سازه اصلی آن به آب انداخته شده و در حال تجهیز است، نمونه ای از این دستاوردها و پیشرفت های بزرگ است.

سردار سرتیپ پاسدار ˈاحمد وحیدیˈ وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح و امیر دریادار ˈحبیب الله سیاریˈ فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران نیز در روزهای پایانی سال ۱۳۹۱ اعلام کردند که خبرهای خوشی نیز از دستاوردهای جدید نیروهای مسلح در آینده به اطلاع مردم همیشه در صحنه ایران خواهد رسید.

ارایه دستاوردهای نوین متخصصان متعهد ایرانی در عرصه های مختلف از جمله در صنعت دفاعی علاوه بر آن که به دشمنان ما اثبات می کند که تحریم ها خللی در عزم و اراده ملت ایران برای طی کردن پله های پیشرفت و ترقی ایجاد نمی کند، نشان می دهد که ایرانیان در دفاع از نظام اسلامی همواره هوشیار و در صحنه هستند و شعار ˈما می توانیمˈ را در عمل به اثبات می رسانند.

برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

لینک کوتاه :http://www.piyarom.ir/?p=3372

به نکات زیر توجه کنید

  • نظرات شما پس از بررسی و تایید نمایش داده می شود.
  • لطفا نظرات خود را فقط در مورد مطلب بالا ارسال کنید.