رویدادهای مهم این روز در تقویم خورشیدی ( ۱۴ آذر ۱۳۹۱ ) • رحلت فقیه بزرگوار و مدرس کبیر آیت ‏اللَّه “سیدمحمدباقر درچه‏ای اصفهانی” (۱۳۰۲ش) آیت‏اللَّه سیدمحمدباقر بن مرتضی درچه‏ای در حدود سال ۱۲۲۶ش (۱۲۶۴ق) در اصفهان به دنیا آمد و مقدمات و سطوح را در زادگاه خود سپری کرد. وی از آن پس برای ...

رویدادهای مهم این روز در تقویم خورشیدی ( ۱۴ آذر ۱۳۹۱ )

تقویم تاریخ 14 آذر رحلت فقیه بزرگوار و مدرس کبیر آیت ‏اللَّه “سیدمحمدباقر درچه‏ای اصفهانی” (۱۳۰۲ش)
آیت‏اللَّه سیدمحمدباقر بن مرتضی درچه‏ای در حدود سال ۱۲۲۶ش (۱۲۶۴ق) در اصفهان به دنیا آمد و مقدمات و سطوح را در زادگاه خود سپری کرد. وی از آن پس برای تکمیل تحصیلات خود راهی حوزه علمیه نجف شد و با شرکت در درس بزرگان نامداری همچون آیات عظام: میرزامحمد حسن شیرازی معروف به میرزای بزرگ …

تقویم تاریخ 14 آذر درگذشت ریاضی‏دان، فیلسوف و حکیم عالیقدر “میرزا طاهر تنکابنی” (۱۳۲۰ ش)
میرزا طاهر تنکابنی فرزند میرزا فرج‏اللَّه در حدود سال ۱۲۴۲ ش (۱۲۸۰ ق) در کلاردشت مازندران به دنیاآمد. در شانزده سالگی برای تکمیل تحصیلات خود راهی تهران شد و در مدرسه سپهسالار به فراگیری علوم پرداخت. میرزا طاهر در درس میرزا محمد رضا صهبای قمشه‏ای، میرزا ابوالحسن جلوه و آقا علی حکیم، …

تقویم تاریخ 14 آذر بمباران نیروگاه برق “نکا” در مازندران در جریان جنگ تحمیلی توسط عراق (۱۳۶۵ ش)

تقویم تاریخ 14 آذر درگذشت “غلامحسین یوسفی” محقق و ادیب (۱۳۶۹ ش)
استاد غلامحسین یوسفی در سال ۱۳۰۶ ش در مشهد به دنیا آمد. پس از اتمام دوران متوسطه، وارد دانشگاه شد و در ۱۳۳۰ دکترای ادبیات فارسی و نیز لیسانس حقوق قضایی و علوم سیاسی گرفت. دکتر یوسفی پس از دبیری دبیرستان‏های مشهد و استادی ادبیات فارسی دانشگاه مشهد به مطالعه و تحقیق در کشورهای فرانسه …

تقویم تاریخ 14 آذر آغاز به کار رادیو پیام (۱۳۷۳ش)
رادیو پیام با هدف اطلاع رسانی در قالب اخبار ترافیکی و اخبار سراسری‌، هم زمان با شبکه تهران از سال ۱۳۷۳ ، شروع به کار کرد. و در سال ۱۳۷۵ ، به عنوان شبکه‌ای مستقل به کار خود ادامه داد. این شبکه با ۸۰ بخش خبری همراه پخش موسیقی فعالیت خود را انجام می‌دهد.

تقویم تاریخ 14 آذر به تصویب رسیدن طرح تشکیل کمیسیون زن و خانواده در مجلس شورای اسلامی (۱۳۷۵ش)
کلیات طرح الحاق یک تبصره به ماده ۴۲ آیین نامه داخلی مجلس شورای اسلامی به تصویب رسید. بر اساس این طرح کمیسیون ویژه ای جهت رسیدگی به مسایل مربوط به زنان تحت عنوان کمیسیون امور زنان و خانواده در مجلس شورای اسلامی تشکیل می شود. این کمیسیون ۱۳ نفر عضو خواهد داشت که با اکثریت نمایندگان …

تقویم تاریخ 14 آذر شهادت شهید سیدمهدی اسلامی‌ خواه سبزواری (۱۳۶۰ش)
شهید سیدمهدی اسلامی‌خواه سبزواری در تاریخ ۱ شهریورماه ۱۳۳۶ش در خانواده‌ای متدین و مذهبی چشم به جهان هستی گشود. در اوایل عمر به امراض متعددی مبتلا شد؛ به‌طوری‌که چندین‌بار تا آستانه‌ مرگ پیش رفت. او را نذر سیدالشهدا (ع) کردند و بدین‌واسطه از مرگ نجات یافت. دو ساله بود که با خانواده …

رویدادهای مهم این روز در تقویم هجری ( ۱۹ محرم ۱۴۳۴ )

تقویم تاریخ 14 آذر حرکت کاروان اسیران کربلا از کوفه به طرف شام (۶۱ ق)
پس از‌ قضایاى دلخراش کربلا، بنى اُمیه جنایتکار اُسراى اهل بیت را‌ به‌ عجله تمام به‌ طرف کوفه حرکت دادند. پس‌ از‌ توقّف اسرا در‌ کوفه ‌و‌ گزارش ابن زیاد به‌ یزید ‌و‌ صدور فرمان وى مبنى بر‌ حرکت دادن اسرا به‌ سوى شام ، اسباب سفر شام را‌ تهیه دیدند ‌و‌ اهل بیت سیدالشهدا علیه السلام از‌ …

تقویم تاریخ 14 آذر درگذشت حسن بن بویه دیلمی،از امرای آل‏بویه (۳۶۶ ق)
حسن بن بویه ملقب به رکن الدوله دیلمی از امرای آل بویه بود. وی بر جنوب و غرب ایران حکومت می‏کرد. آل‏بویه از مشهورترین خاندان‏های مسلمان ایران بودند که از سال ۳۲۰ ق بر بخش وسیعی از سرزمین ایران و عراق تا مرزهای شمالی شام حکومت می‏کردند. آل بویه اولین حکومت شیعی در ایران است. برخی از …

تقویم تاریخ 14 آذر آغاز جنگ و محاصره‏ ی بغداد توسط هلاکوخان مغول (۶۵۶ ق)
هلاکوخان مغول در اوایل ذی‏حجه‏ی سال ۶۵۵ ق از راه کرمانشاهان عازم بغداد شد و پس از شکست طلایه داران لشکر خلیفه‏ی عباسی از دجله گذشت و بغداد را به محاصره‏ی خود درآورد. لشکریان خلیفه در ابتدا از ظاهر بی‏اهمیت مغولان که هیچ سلاح سنگینی بر تن نداشتند و سوار اسب‏های کوچک بودند خوشحال شدند. …

رویدادهای مهم این روز در تقویم میلادی ( ۴ دسامبر ۲۰۱۲ )

تقویم تاریخ 14 آذر کشف جزیره “ماداگاسکار” در جنوب شرقی افریقا توسط مکتشفان پرتغالی (۱۵۰۰م)
کشور ماداگاسکار با ۵۸۷/۰۴۱ کیلومتر مربع مساحت، یکی از بزرگ‏ترین جزایر جهان است که در سواحل جنوب شرقی افریقا و در اقیانوس هند واقع شده است. این منطقه از دو هزار سال پیش مسکونی بود. ماداگاسکار در قرون اول بعد از میلاد، محل تردد برخی بازرگانان بود که شهرها و بنادری نیز در آنجا بنا نمودند. …

تقویم تاریخ 14 آذر مرگ “توماس هابْزْ” فیلسوف و نظرپرداز برجسته انگلیسی (۱۶۷۹م)
توماس هابْزْ، فیلسوف معروف انگلیسی در پنجم آوریل ۱۵۸۸م در این کشور به دنیا آمد. وی از نوجوانی به نگارش کتاب پرداخت و پس از آن برای ادامه تحصیلات خود وارد آکسفورد شد. هابز از آن پس با مطالعات فلسفی خود، از ماکیاولی، فیلسوف ایتالیایى تاثیر پذیرفت و به نشر افکار خود پرداخت. فلسفه هابز …

تقویم تاریخ 14 آذر مرگ “گوتْهولْدْ لِسینْگْ” نویسنده و مورخ معروف آلمانی (۱۷۸۱م)
گوتْهولْدْ اِفْرائیم لِسینْگْ، نویسنده، منتقد و مورخ آلمانی در ۳۰ ژوئن ۱۷۲۹م در منطقه ساکْسْ آلمان به دنیا آمد. وی در هفده سالگی برای تحصیل در رشته الهیات، زبان‏شناسی و علوم طبیعی وارد دانشگاه لایْپْزیک شد اما پس از چندی آن را رها کرد و پس از گرایش به تئاتر، کوشید که مانند نویسنده‏ای …

تقویم تاریخ 14 آذر حمله نیروهای انگلیسی به خارک و بوشهر در پی تصرف هرات توسط ایران (۱۸۵۶م)
هنگامی که انگلستان در سال ۱۸۵۶م درگیر جنگ کریمه در اروپا بود، ناصرالدین شاه قاجار، به تحریک و تشویق روس‏ها که در جنگ کریمه با انگلیسی‏ها درگیر شده بودند به هرات لشکرکشی کرد و با استفاده از گرفتاری انگلیس در جنگ کریمه، هرات را در اول نوامبر ۱۸۵۶م به تصرف خود در آورد. دولت انگلیس در …

تقویم تاریخ 14 آذر مرگ “والْتْ ویتْمَن” ادیب معروف امریکایی (۱۸۹۲م)
والْتْ ویتمن، ادیب معروف امریکایى در سیزدهم مه ۱۸۱۹م در نزدیکی نیویورک به دنیا آمد. وی مدت کوتاهی به تحصیل پرداخت و از آن پس به امرار معاش مشغول شد تا اینکه با اشتغال در چاپ‏خانه و سپس در یک روزنامه، به سردبیری آن دست یافت. در این دوره، ویتمن، مقاله‏های بسیار در موضوع‏های میهنی و …

تقویم تاریخ 14 آذر استفاده از واکسن حصبه برای اولین‏ بار (۱۸۹۹م)
در چهارم دسامبر ۱۸۹۹م، برای اولین بار واکسن حصبه به منظور پیشگیری از این بیماری در انسان، مورد استفاده قرار گرفت. واکسنِ حصبه، ابتدا توسط دو محقق فرانسوی کشف شد و سپس “هاوتن” پزشک انگلیسی آن را کامل نمود و سرانجام یک محقق دیگر استفاده از این واکسن را برای عموم مردم میسر ساخت.

تقویم تاریخ 14 آذر برگزاری کنفرانس سه جانبه “برمودا” با حضور امریکا، انگلیس و فرانسه (۱۹۵۲م)
در ۴ دسامبر ۱۹۵۲م کنفرانس سه جانبه امریکا، انگلیس و فرانسه در جزیره برمودا که در شمال امریکای جنوبی در اقیانوس اطلس قرار دارد، آغاز به کار کرد. این سه کشور علاوه بر بررسی مناسبات سه جانبه خود، در مورد هماهنگی برای مقابله با سیاست شوروی در برلین، تصمیمات مهمی اتخاذ کردند. در آن زمان، …

برای نخستین بارخرید گندم از آمریکا پنجم دسامبر ۱۹۶۰ (۱۴ آذر ۱۳۳۹) آغاز شد. قرارداد مربوط، اوایل نوامبر بر پایه خرید دویست و پنجاه هزار تن گندم امضاء و اجرای آن موکول به دریافت وام خارجی شده بود که چند روز پس از آن صندوق بین المللی پول با دادن وامی به مبلغ ۳۵ میلیون دلار به ایران موافقت کرد. ایران در همان ایام (دوره اول نخست وزیری شریف امامی) برای نخستین بار دارای بانک مرکزی (ناشر اسکناس) شده و سیاست پولی کشور به آن محول گردیده بود. درآمد ایران از نفت در آن زمان به دلیل ارزان بودن بهای بین المللی نفت خام، کمی مصرف جهانی آن، و اندک بودن میزان صدور به آمریکا که خود دارای نفت کافی بود و نیز پرداخت غرامت به انگلستان و همچنین نرخ هفت تومان در برابر یک دلار؛ مبلغ قابل ملاحظه ای نبود، و به همین سبب هم کمتر فردی پیدا می شد که زیر بار مقام بالای دولتی برود و مقامات تراز اول و نمایندگان پارلمان ایران همچنان از خانواده های اعیان بودند که درآمد ملکی (زراعی) داشتند. نفت ایران در آن زمان در دست کنسرسیومی از کمپانی های نفتی غرب بود.

 

۱۹۶۱م:دکتر علی امینی نخست وزیر وقت در نطقی که مهم توصیف شده بود در پنجم دسامبر ۱۹۶۱ (نیمه آذرماه ۱۳۴۰) در اجتماع معلمان تهران گفت که برای انجام هرگونه اصلاحات در ایران، راهی جز نوعی انقلاب نیست و او ناگزیر است که برای اجرای برنامه های اصلاحی خود به نوعی انقلاب متوسل شود. امینی قبلا تحدید مالکیت اراضی مزروعی (روستاها)، تشکیل شوراهای شهر و استان ، اصلاح ضوابط اداری ــ استخدامی و تجدید سازمان تشکیلات فرهنگی و آموزش و پرورش را هدفهای عمده برنامه اصلاحات خود اعلام کرده بود. دکتر امینی در این نطق ضمن مروری بر تجربه های ایران در قرون ۱۹ و ۲۰ (تاریخ ۱۵۰ ساله) ثابت کرد که بدون انقلاب (دگرگونی زیر و رو کننده ساختار) هیچ اصلاحاتی در ایران شدنی نیست.

وی برای تسهیل اجرای برنامه های خود که مورد حمایت مفسران مطبوعات اروپای غربی و آمریکا قرار گرفته بود دوره بیستم تقنینیه را منحل کرده بود و گروهی از سیاستمداران را که به زمزمه مخالفت پرداخته بودند از جمله فتح الله فرود و ابوالحسن ابتهاج به اتهامات اداری مربوط به کارهای گذشته شان بازداشت کرده بود و از شورای دانشگاه تهران خواسته بود که به دانشجویان اخطار کند که دانشگاه جای درس خواندن است، نه تظاهرات سیاسی به تحریک این و آن.

تقویم تاریخ 14 آذر

 

۱۹۷۴م:پنجم دسامبر سال ۱۹۷۴ (۱۴ آذر ماه ۱۳۵۳ ) سقف سالن استقبال و بدرقه ترمینال فرودگاه مهرآباد (تهران) که در زمان مدیر عاملی ابوالحسن ابتهاج، توسط سازمان برنامه ساخته شده بود بر سر مسافران و بدرقه کنندگانشان فرود آمد و باعث مرگ دست کم ۱۷ تن و جرح دهها نفر دیگر شد و بر اتهامات قبلی ابتهاج یک پرونده دیگر اضافه کرد. گفته شد که نشستن برف سنگین باعث ریزش سقف شده بود!.

تقویم تاریخ 14 آذر

۱۸۰۴م:توماس جفرسون اندیشمند و دولتمرد آمریکایی پنجم دسامبر سال ۱۸۰۴ میلادی برای دومین بار یه ریاست جمهوری ایالات متحده انتخاب شد. به این مناسبت نگاهی کوتاه به فرضیه او درباره دمکراسی، موسوم به «جفرسونین دمکراسی» یا مردمسالاری جفرسونی و بعضی از عقاید دیگر او می افکنیم.

توماس جفرسون که اعلامیه استقلال به قلم اوست و هشت سال بر فدراسیون آمریکا ریاست کرده است فرضیه دمکراسی خود را با توجه به جمهوری افلاتون، لیبرالیسم لاک، مسئولیت اجتماعی رای دهندگان در قبال انتخاب خود (فرضیه اسپینوزا)، اندیشه های روشنگران قرون ۱۶، ۱۷، و ۱۸ اروپا و اخلاق مسیحیت تنظیم و بیان داشته است.

او حقوق سیاسی ــ اجتماعی برابر مردم، لیبراسم، و مشارکت کامل در دمکراسی را سه عامل اصلی مردمسالاری اعلام داشته است.

جفرسون که از شاهدان عینی انقلاب فرانسه بود در مورد منتخبان (نماینگان برای هر سطح) تاکید بر شرایط فرد داشته از جمله تحصیلات و تجربیات، شناخت او از مدیریت ها و جامعه، شناخت منافع عمومی وعلاقمندی کامل به حفظ و تامین آنها، ترس از اشتباه و خطا کردن در امور عمومی، و بالاخره عزم جزم به خدمت داشتن.

تقویم تاریخ 14 آذر

 

۱۹۶۰م:دسامبر ۱۹۶۰ (آذرماه ۱۳۳۹) سازمان خبرگزاری پارس (ایرنای امروز) یک دوره آموزش روش ترجمه خبر و تنظیم اخبار ترجمه شده از آژانس های خبر رسانی معروف به «بیگ فور» و چند آژانس کوچکتر را برای دبیران خبر و مترجمان خود تشکیل داده بود که از چهاردهم آذرماه آغاز بکار کرده بود. هدف اعلام شده از تشکیل این دوره آموزشی این بود که عوامل خبرگزاری ملی ابزار روابط عمومی دولت های دیگر نشوند و تبلیغات آنها را به مخاطبان خود انتقال ندهند. در آن زمان آژانس پارس (و اینک ۷۵ ساله) تنها خبرگزاری ایران بود و رادیو دولتی، تلویزیون غیر دولتی وقت و روزنامه ها را تغذیه می کرد و برای مقامات بالای کشور هم بولتن «اخبار ویژه» معروف بولتن اخبار غیر منتشره و نیز بولتن حاوی اخبار رادیوهای عرب و بخش پارسی رادیوهای خارجی را تهیه می کرد و می فرستاد. در این دوره آموزشی ضمن تشریح تاریخچه هر خبرگزاری اصطلاحا جهانی و منابع درآمد و وابستگی های آن، شرکت کنندگان در کلاس را روشن می ساختند که چگونه تبلیغ را از خبر تشخیص دهند، مطالب اضافی خبر را کشف کنند، تفسیر و اعمال نظرهایش را بیابند و سپس به صورت خبر مطلق دوباره نویسی کنند و برای استفاده بفرستند و برای این کار توصیه می شد که مترجم خبر، هر رویداد را از همه آژانس هایی که آن خبر را داده بودند ترجمه کند و دبیر خبر پس از سنجش متون آنها باهم و با گزارش دفتر نمایندگی پارس در کشور مربوط (اگر در آن کشور دفتری وجود داشت و گزارش ارسال شده بود)؛ اضافی ها، نظرها ها و تبلیغ را بیرون ریزد و اطلاعات قطعی آن را که همانا عناصر ششگانه خبر هستند یادداشت کند و سپس متن خبر را از رادیو رسمی کشور صاحب خبر که در «پارس» مانیتور می شد به دست آورد، مقایسه کند و آنگاه خودرا در جای خبرنگار قراردهد و از مجموع این اطلاعات خبری را تهیه و تنظیم کند که برای مخاطب ارزش داشته باشد زیرا که دستمزد او را ملت ایران می داد نه خبرگزاری خارجی.

 

۲۰۰۲م:«نه وین Ne – win» انقلابی و بعدا دیکتاتور کشور میانمار (برمه) پنجم دسامبر ۲۰۰۲ در ۹۱ سالگی در حالی که در خانه اش تحت نظر بود در گذشت.

وی در جوانی در آن روزگار که میانمار از مستعمرات انگلستان بود یک انقلابی چپگرا بشمار می رفت که آرزو داشت بتواند به استقلال میهنش و سوسیالیست کردن آن کمک کند.

وی برای تحقق آرزوی خود به ژاپن که دشمن انگلستان بود رفت و با فنون نطامی و انقلاب مسلحانه آشنا شد. اشغال نظامی میانمار (برمه از سوی ژاپن و بیرون رانده شدن انگلیسی ها از این کشور برنج خیز به «نه وین» کمک کرد که تجربه نظامی و شهرت و نفوذ سیاسی خود را افزایش دهد و پس از جنگ جهانی دوم با انگلیسی ها که دوباره به برمه باز گشته بودند وارد مبارزه مسلحانه شود و ظرف سه سال (در سال ۱۹۴۸ ) با کمک دیگران استقلال برمه را به دست آورد و درجه ژنرالی بگیرد. «نه وین» تحت عنوان نجات وطن از فساد اداری و بوروکراسی بد در سال ۱۹۵۸ برضد دولت وقت کودتا کرد و دولت دیگری روی کار آمد.

وی درسال ۱۹۶۲ بر ضد این دولت هم کودتا کرد و این بار خود زمام امور کشور را به دست گرفت و به مردم وعده بر قراری سوسیالیسم و تامین رفاه عمومی و عدالت اقتصادی داد و به ملی کردن منابع تولید دست زد. «نه وین» به تدریج با مخالفت هایی که با او شد و کار شکنی های دیگر و نیز شکست برنامه هایش به صورت یک دیکتاتور در آمد و تا سال ۱۹۸۸ به مدت ۲۶ سال به همین صورت بر برمه حکومت کرد و دراین سال ظاهرا خود را باز نشسته کرد ولی در پشت پرده همچنان قدرت با او بود که این نفود به تدریج افول کرد به گونه ای که بعدا، دولت نظامی میانمار پس از کشف توطئه بستگانش، وی را در خانه اش تحت نظر قرار داده بود.

«نه وین» که در ۱۴ ماه مه سال ۱۹۱۴ به دنیا آمده بود کارشکنی خارجیان و عوامل انها و ضدیت استعمار گران سابق را مانع موفقیت طرحهای داخلی خود معرفی می کرد.

تقویم تاریخ 14 آذر

 

۱۹۳۶م:پنجم دسامبر ۱۹۳۶ کزاخستان، قرقیزستان، گرجستان، آذربایجان و ارمنستان در چارچوب اتحاد جماهیر شوروی سوسیالیستی عنوان «جمهوری» یافتند که تفسیر شده بود اقدامی صوری است و اتحاد شوروی تا ابدیت فروپاشی نخواهد شد که این جمهوری ها از مسکو جدا شوند!. پیش از انقلاب بلشویکی اکتبر ۱۹۱۷، این سرزمینها مناطقی از امپراتوری روسیه بشمار می رفتند که بخشی از انها را روسیه ضمن جنگ از ایران گرفته بود. استقلال جمهوری های شوروی تا آغاز آخرین دهه قرن ۲۰ اسمی و تنها روی کاغذ بود. هدف سران وقت کرملین از ایجاد این جمهوری ها، تبدیل جهان به یک اتحادیه از این دست بود که دیدیم نتیجه معکوس داشت و نه تنها امید سران شوروی بلکه مساعی تزارهای روسیه در طول چند قرن هم از میان رفت و اینک برخی از همین جمهوری های تا سال ۱۹۹۱ اسمی معارض دولت مسکو شده اند. گورباچف دو سال پیش از فروپاشی (در سوم دسامبر ۱۹۸۹ و در مذاکرات مالت با جورج بوش ـ پدر) جنگ سرد را پایان یافته اعلام کرد و از خون ۲۷ میلیون تبعه شوروی که در جنگ جهانی دوم کشته شدند گذشت و اروپای مرکزی و شرقی را عملا به غرب سپرد و بعدا به روسیه فدراتیو بسنده کرد که اینک در جنگ سرد دیگری با غرب درگیر است.

اتحاد شوروی مرکب از ۱۵ جمهوری در آخرین روز سال ۱۹۹۱ به گونه ای که هنوز روشن نیست منحل شد و بسیاری هستند که انحلال آن را به آن صورت (بدون انجام یک رفراندم سراسری) مطابق عرف قانون نمی دانند. دومای روسیه هم بعدا ضمن مصوبه ای این فروپاشی را غیر قانونی اعلام کرد.

 

۲۰۰۲م:آماری که پنجم دسامبر سال ۲۰۰۲ انتشار یافته بود شمار یهودیان جهان را در آن زمان ۱۲ میلیون و۸۰۰ هزار تن نشان می داد . از این عده پنج میلیون و۶۰۰ هزار در آمریکای شمالی، حدود پنج میلیون در کشور اسرائیل و بقیه در نقاط دیگر جهان زندگی می کردند.

۲۰۰۳م:بازپرس مامور رسیدگی به پرونده «خودورکوفسکی» میلیاردر نوخاسته روسیه چهارم دسامبر ۲۰۰۳ اعلام کرد یکی از مواردی که او رسیدگی می کند کشف سوء استفاده در حراج یک موسسه یک میلیارد دلاری شوروی سابق است که «خودورکوفسکی» آن را به ۲۱۰ هزار دلار خریداری کرده یعنی به یک پنجهزارم بهای آن!. این موسسه با گرسنگی دادن هفتاد ساله روسها که نتیجه اش مرگ زودرس آنان بود ساخته شده و در حقیقت شیشه خون آنان است. «خودورکوفسکی» که بزرگترین کمپانی نفت روسیه را هم در حراج اموال عمومی شوروی سابق خریداری کرده به زندان محکوم شده است.

ولادیمیر پوتین در طول حکومت خود تا حدی موفق به پایان دادن به این نوع سوءاستفاده ها شده و بسیاری از این اولیگارش ها را به غرب و عمدتا اسرائیل فراری داده است.

 

۲۰۰۳م:چهارم دسامبر ۲۰۰۳ ، دو سال و هشت ماه پس از تظاهرات صدها هزار نفری بر ضد جهانی سازی اقتصاد که در بندر «جنوا» در ایتالیا روی داد، قاضی رسیدگی به پرونده که در روزهای اول ۳۰۰ بازداشتی داشت اعلام کرد که برای ۲۵ تن از دستگیر شدگان کیفرخواست صادر شده است! و بعدا محاکمه خواهند شد.

در این تظاهرات یک معترض به جهانی شدن اقتصاد که نوعی استثمار مردم فقیر تلقی شده است به دست پلیس ایتالیا کشته شد و دولت وقت ایتالیا عمل پلیس را که خشونت غیر ضروری اعمال کرده بود محکوم کرد، ولی قاضی پرونده برای مامور پلیس (متهم به قتل) قرار منع تعقیب صادر کرد!. در این مدت دولت ایتالیا تغییر کرده و راستگراها به قدرت رسیده اند.

۲۰۰۳م:ژنرال کولن پاول وزیر امورخارجه وقت امریکا ضمن دیدارهایش از تونس و الجزایر که در چهار روز اول دسامبر ۲۰۰۳ انجام شد مکررا اعلام می داشت که دولت آمریکا در اجرای سیاست تازه خود مبنی بر کمک به استقرار دمکراسی واقعی در خاورمیانه و حمایت از جنبش های مربوط که منطقا در افکار عمومی جهان نمی تواند مخالف و معارض داشته باشد جدی و پابرجاست زیرا که جز با استقرار دمکراسی نمی توان انتظار داشت که مسائل این منطقه حل شود.

 

۲۰۰۳م:محاکمه یک آدمخوار آلمانی در دادگاه جنایی «کاسل» خبر اول سوم و چهارم دسامبر ۲۰۰۳ رسانه ها در سراسر جهان بود. «ارمین مایوز» ۴۲ ساله تعمیرگر رایانه اعتراف کرده است که به خواست «برند ژورگن» ۴۳ ساله مهندس کامپیوتر ساکن برلن وی را در خانه خود کشته و گوشتش را در طول چند هفته پخته و خورده است!.

تقویم تاریخ 14 آذر

 

۲۰۰۳م:روانشناسان از دیرزمان تایید کرده اند که تکرار هرگونه عمل جنسی ناسالم ـ از خودفروشی، تجاوز به عنف تا همجنس بازی و خیانت به همسر ـ عادت می شود، عادتی نظیر اعتیاد به سیگار و مواد مخدر که درمان آن نیاز به اندرز پیگیر، شرکت در کلاسهای ویژه و احیانا جداسازی موقت فرد از جامعه دارد. این تجربه روانشناسی در پی دستگیری مردی ۵۰ ساله به نام «آلفونسو رودریگز» بار دیگر موضوع روز شده بود. «آلفونسو» یکم دسامبر ۲۰۰۳ در ایالت مینه سوتای آمریکا به اتهام ربودن و سر به نیست کردن یک دختر دانشجو دستگیر شد.

آلفونسو که قبلا به جرم تجاوز به عنف ۲۳ سال از عمر خود را در زندان گذرانیده بود پس از رهایی از زندان به ایالت داکوتای شمالی (همسایه دیوار به دیوار ایالت مینه سوتا) رفت، یک دختر ۲۲ ساله دانشجو به نام «درو ژودین» را ربود و ….

تقویم تاریخ 14 آذر

۲۰۰۸م:چهارم دسامبر ۲۰۰۸، ولادیمیر پوتین رئیس دولت روسیه طبق یک برنامه که از هفت سال پیش اجرا می شود ظرف سه ساعت به ۷۲ پرسش مستقیم مردم این کشور که تلفنی بود، و یا اینکه با ای میل و فاکس ارسال می شد پاسخ گفت و چون از شبکه های رادیو ـ تلویزیونی این کشور پخش می شد مخاطبان این رسانه ها آن را شنیدند. متن این گفت و شنید عینا در سایت کرملین قرار گرفت و تا چندین روز باقی خواهد ماند و سپس در آرشیو سایت قرارگرفت. در پایان ساعت سوم، پوتین وعده داده بود که به باقیمانده پرسش ها با ای میل خود پاسخ دهد که آن هم به صورت آنلاین است و هرکس از هر گوشه دنیا می تواند با او از طریق این ای میل مکاتبه کند.

پاسخ های پوتین بصورت خبر از سوی خبرگزاری ها برای مشتریانشان ارسال شده بود. خبر ارسالی خبرگزاری های اصطلاحا جهانی درباره این موضوع متفاوت تنظیم شده بود. اگر این خبرها را در کنار هم قرار می دادید می دیدید که کاملا متفاوت و هرکدام از «ظن» خود و طبق سیاست دولتشان و … آن را تنظیم، کم و زیاد کرده و نظرات و سوابقی را که بعضا نقض غرض اند وارد آن ساخته بودند که چیزی را عاید مخاطب نمی کرد و منظور پوتین را نمی رساند. در عصر اینترنت، این است یکی از دلایل کاهش مخاطبان روزنامه ها که مطالب را از خبرگزاری ها دریافت و عینا منتشر می کنند. مخاطب امروز اصل مطلب را می خواهد نه اعمال سیاست ها و لفاظی ها را.

مهمترین پاسخ پوتین درباره بحران مالی جهان بود که گفت مسئول این بحران، آمریکاست که اقتصاد کشورها را (بمانند میکرب) آلوده کرده است و تا منشاء آلودگی برطرف نشود کاری نمی شود کرد ولی روسیه با ۴۵۰ میلیارد دلار ذخیره ارزی آسیب چندانی ندیده است و افزود که هم اکنون ۳ میلیون خارجی در روسیه بکار سرگرمند. وی گفت که فرستادن ناوگان به ونزوئلا و عبور دادن یک ناوشکن از آبراه پاناما که در هفت دهه گذشته سابقه نداشت به این معنا نیست که روسیه درصدد یافتن پایگاه دریایی برای خود درکوبا و یا ونزوئلا است. بسیاری از کشورها کشتی های نظامی روسیه را دعوت به دیدار از بنادر خود کرده اند و روسیه می خواهد که با همه کشورها مناسبات دوستانه سیاسی و حتی نظامی داشته باشد.

تقویم تاریخ 14 آذر

 

۱۴۵۶: زلزله شدید ناپل ایتالیا بیش از ۳۵ هزار تن را کشت .

۱۸۷۰: الکساندر دوما داستان نویس شهیر فرانسه در ۶۸ سالگی در گذشت .

۱۹۴۵: یک اسکادران از هواپیماهای نظامی آمریکا هنگام پرواز بر فراز مثلث برمودا (واقع در شرق فلوریدا) ناپدید شد که واقعیت این رویداد که عنوان «اسکادران گمشده» یافته هنوز در پرده اسرار است .

۱۹۵۲: دود و آلودگی هوای لندن ظرف چند ساعت باعث مرگ بیش از ۴۰۰۰ تن شد.

۱۹۷۷: کشورهای عربی و مصر مناسبات سیاسی با یکدیگر به دلیل دیدار انور سادات از اسراییل و… را قطع کردند.

برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

لینک کوتاه :http://www.piyarom.ir/?p=2462

به نکات زیر توجه کنید

  • نظرات شما پس از بررسی و تایید نمایش داده می شود.
  • لطفا نظرات خود را فقط در مورد مطلب بالا ارسال کنید.