مشاور مدیرکل بنادر و دریانوردی هرمزگان در امور عمرانی از احیای سریع فاز دو لایروبی خور و حوضچه تیاب به منظور احیای این بندر تاریخی خبر داد. به گزارش پیارم به نقل از خبرگزاری فارس از بندرعباس، رحیم ناصریفخر ظهر امروز در جریان بازدید از بنادر شرقی هرمزگان با اعلام این خبر گفت: بندر تیاب ...
مشاور مدیرکل بنادر و دریانوردی هرمزگان در امور عمرانی از احیای سریع فاز دو لایروبی خور و حوضچه تیاب به منظور احیای این بندر تاریخی خبر داد.
به گزارش پیارم به نقل از خبرگزاری فارس از بندرعباس، رحیم ناصریفخر ظهر امروز در جریان بازدید از بنادر شرقی هرمزگان با اعلام این خبر گفت: بندر تیاب طی قرون گذشته کانون فعالیتهای صیادی و تجاری بوده و منطقهای تاریخی در شهرستان میناب محسوب میشود که طی دو سه دهه اخیر به دلیل بروز مشکلات ناوبری استفاده از ظرفیتهای آن دچار موانعی شده بود.
وی ادامه داد: طرح ایجاد بندر چند منظوره تیاب بهار سال ۱۳۸۹ به تصویب هیئت وزیران رسید اما پس از گذشت یک سال به دلیل تخصیص نیافتن اعتبارات مالی لازم برای انجام مطالعات امکان سنجی و عملیات اجرایی آن از سوی دولت گذشته، خوشبختانه طرح تبدیل این بندر کوچک به یک بندر مدرن چند منظوره در سال ۹۰ با تامین اعتبار از منابع داخلی سازمان بنادر در دستور کار اداره کل بنادر و دریانوردی هرمزگان قرار گرفت.
ناصریفخر با اشاره به بندهای مصوبه مذکور مبنی بر انجام لایروبی دهانه، مسیر خور و پای اسکلهها و همچنین احداث دو بازوی رسوبگیر در مقابل دهانه ورودی خور، خاطرنشان کرد: طی سه سال اخیر پس از اتمام مطالعات مربوط به توسعه این بندر، طرح لایروبی خور و حوضچه آن در دو فاز اجرایی کلید خورد؛ بهگونهای که فاز نخست این طرح سال ۹۱ با اعتباری بالغ بر ۱۱ میلیارد ریال از محل اعتبارات داخلی سازمان بنادر آغاز و با انجام عملیات لایروبی حوضچه و استحصال دریا به حجم ۶۰ هزار متر مکعب به پایان رسید.
وی اضافه کرد: بلافاصله پس از اتمام فاز یک طرح توسعه بندر تیاب، مطالعات مربوط به فاز دو آن توسط مشاور و تشریفات قانونی به منظور تعیین پیمانکار به انجام رسید و در حال حاضر، پیمانکار این پروژه در مرحله تجهیز کارگاه است.
به گفته مشاور مدیرکل بنادر و دریانوردی هرمزگان در امور عمرانی، فاز دو طرح توسعه بندر چند منظوره تیاب شامل ۴۲۰ هزار متر مکعب لایروبی خور و حوضچه قرار است با اعتباری بالغ بر ۶۷ میلیارد ریال طی مدت ۱۵ ماه به سرانجام برسد.
وی بیان داشت: تمام مراحل مربوط به انجام عملیات اجرایی طرح توسعه بندر تیاب و لایروبی خور آن به دلیل نزدیکی به رویشگاه جنگلهای دریایی مانگرو، با رعایت مقررات و ضوابط زیست محیطی انجام میشود و بر همین اساس، با انجام ارزیابیهای زیست محیطی، حساسیتهای کار در این منطقه مدنظر دستاندرکاران فعالیتهای عمرانی پروژه قرار دارد.
ناصریفخر همچنین به نتایج بازدید مدیرکل بنادر استان از بندر سیریک نیز اشاره کرد و افزود: این بندر با وسعتی به مساحت ۳۴ هکتار از فضای مطلوبی به منظور رونق فعالیتهای تجاری و صیادی برخوردار است و اهالی این منطقه نیز در دیدار با مهندس دلبری خواستار احداث تاسیسات زیربنایی همچون آب و برق در پسکرانه این بندر هستند.
مشاور مدیرکل بنادر و دریانوردی هرمزگان در امور عمرانی، مشکل اصلی عدم تحقق این امر را محدودیتهای اعتباری عنوان کرد و گفت: برای خروج از این تنگنا، سازمان بنادر مشارکت دادن بخش خصوصی و واگذاری امور مربوط به تکمیل و بهرهبرداری از بنادر چند منظوره به مردم ساکن در آن منطقه را در اولویت فعالیتهای خود قرار داده است تا هم گره رکود طرحهای عمرانی باز شود و هم اینکه با جذب سرمایههای مردمی شاهد سرعت گرفتن روند رونق گرفتن بنادر واقع شده در مناطق کمتر توسعه یافته و شکوفایی اقتصادی در این مناطق باشیم.
بندر تاریخی تیاب مهمترین منطقه ساحلی شهرستان میناب است که گمرک آن طی دهههای اخیر از جمله فعالترین گمرکات جنوب کشور بوده است.
این بندر در گذشته یکی از بنادر مهم خطه جنوب ایران از لحاظ فعالیتهای تجاری، توریستی، ماهیگیری و فعالیتهای وابسته به دریا محسوب میشده و همچنین فعالترین مرز دریایی برای صادرات و واردات کالاها در منطقه شرق استان به شمار میرفته است.
گفتنی است، جاذبههای توریستی این بندر مانند وجود انواع پرندگان دریایی، ۴ هزار هکتار جنگلهای مانگرو (حرا) و تالاب بینالمللی ۴۵ هزار هکتاری از جاذبههای گردشگری بندر تاریخی تیاب است.
یادآور میشود، با بهرهبرداری از این بندر موتور لنجهایی با ظرفیت ۳۰۰ تن و شناورهای مسافری و لندیگرافت با آبخور سه متر میتوانند در این بندر تردد کنند.
به نکات زیر توجه کنید