قرار ساعت ۱۰صبح در خبرگزاری فارس و موضوع صحبت مطالبات دانشجویان از کابینه یازدهم و به خصوص وزیر علوم بود. در این نشست مباحث مختلفی از جمله جایگاه وزارت علوم و درخواست تشکلهای دانشجویی از کابینه یازدهم مطرح شد. به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری فارس، مجتبی ثابتی مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه تربیت مدرس، محمدجواد ...
قرار ساعت ۱۰صبح در خبرگزاری فارس و موضوع صحبت مطالبات دانشجویان از کابینه یازدهم و به خصوص وزیر علوم بود. در این نشست مباحث مختلفی از جمله جایگاه وزارت علوم و درخواست تشکلهای دانشجویی از کابینه یازدهم مطرح شد.
به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری فارس، مجتبی ثابتی مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه تربیت مدرس، محمدجواد خضرایی دبیر شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی تهران بزرگ، عابد گلکرمی معاون بسیج دانشجویی دانشگاه شهید بهشتی و زینب افراخته مسئول سیاسی خواهران بسیج دانشجویی دانشگاه علامه طباطبایی دانشجویانی بودند که در نشست «مطالبات تشکلهای دانشجویی از کابینه یازدهم» حضور داشتند.
در اتاق سربیری دور هم جمع میشویم، مجتبی ثابتی مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه تربیت مدرس آغازگر بحث شد و تأکید کرد که وزارت علوم؛ شاهرگ ترسیمکننده نقشه سیاسی و اجرایی دولت آینده است.
* ثابتی: وزارت علوم؛ شاهرگ ترسیمکننده نقشه سیاسی و اجرایی دولت آینده است

وی گفت: بسیج دانشجویی بعد از حماسه سیاسی اخیر چندین تبریک بهصورت شفاف اعلام کرد در اول به رهبر انقلاب این تبریک را عرض کرد. البته باید متذکر شوم دلیل این تبریک این است که در نظام مادی جهانی، نظام مبنی بر ولایت فقیه بود که پیروز شد. همچنین تبریک به ملت و روحانی که توانست اعتماد اکثریت را جذب کند. تبریک دیگر ما نیز به نامزدها بود که نشان دادند جنبه چنین کاری را دارند. اگر نامزدها سال ۸۸ نیز همین منوال را دنبال میکردند آن فتنه سیاسی بوجود نمیآمد و آنان به این سرنوشت منفور مبتلا نمیشدند.
مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه تربیت مدرس افزود: چند وزارتخانه اساسا میتواند مشی سیاسی و اجرایی و تبیینی دولتها را مشخص کند که اولین آن وزارت علوم است. در ورطه فکری جامعه، حوزههای علمیه و وزارت علوم را داریم بحثهای تئوریک در وزارت علوم است با انتخاب وزیر مطروحه میتوان سیاستگذاری را تشخیص داد.
عضو شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی کشور با اشاره به اینکه چند گروه میخواهند انتخابات را مصادره کنند، گفت: روحانی نباید اجازه دهد افراد رادیکال به کابینهاش ورود پیدا کنند. خاتمی هم در اول رادیکال نبود و قابل احترام بود اما در دام رادیکالها افتاد و در آخر هم اصلاحطلبان و هم اصولگرایان از وی در سال ۸۴ عبور کردند.
ثابتی با تاکید بر اینکه وزارت علوم شاهرگ ترسیم کننده نقشه سیاسی و اجرایی دولت آینده خواهد بود، تصریح کرد: حسن روحانی با شعار اعتدال به میدان آمد و استفاده از عناصر رادیکال میتواند سهم مهلکی باشد که به جامعه دانشگاهی و سیاسی ما وارد شود.
وی افزود: آنکه تعریف اعتدال چه باشد نیز مهم است چون چند نوع اعتدال وجود دارد که بیشتر در اذهان عمومی، اعتدال محافظهکاری معنی میدهد که این تعریف درستی نخواهد بود. اعتدالی که در نظام ولی فقیه وجود دارد، اعتدالی است که در آن اعتقاد به ولایت وجود داشته باشد. تعهد همراه با تخصص ملکه اول ذهن آنان باشد، کسانی نباشند که کوچکترین انگی از لحاظ فکری و سابقهای داشته باشند.
عضو شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی کشور با اشاره به اینکه روحانی مدعی حقوقدان بودن است، افزود: وی باید از حقوق دینی و سیاسی ما دفاع کند همچنین ما منتظریم روحانی نسبت به حقوق سیاسی ما قیام کند و موضعشان را نسبت به موسوی و اصحاب فتنه مشخص کند.

این فعال دانشجویی در ادامه نشست اشارهای به پیشرفتهای علمی کشور داشت و گفت: در تولید علم کشور ما در سطح ۱۰ کشور برتر قرار دارد و در بحث آموزشی و پژوهشی دست بالا را دارد اما با این وجود پیوند فناوری با صنعت را شاهد نیستیم. مهم آن است که حلقه مفقوده بین آن دو را دولت آینده پیدا کند.
ثابتی پیرامون تلاش دانشجویان برای ثبت مقاله در مجلات علمی جهان متذکر شد: مورد دیگر این است که ما نباید اعتنایی به مجلات علمی خارجی کنیم تا مقالهمان در آن چاپ شود چرا که خود این مجلات برای سرقت علمی به وجود آمدهاند و این موضوع باید در دولت آینده پیگیری شود.
وی پیرامون جنبش نرمافزاری نیز گفت: جنبش نرمافزاری در دورههای گذشته مغفول مانده و افرادی که مسئولیت را به عهده میگیرند باید برای فعال شدن جنبش نرمافزاری اقدامات مثمر ثمری انجام دهند. همچنین وزارت علوم باید عدالتپژوهشی را نیز به حداکثر برساند ما باید امکانات آموزشی و پژوهشی را به سمت استانهای کمدرآمد ببریم. وزارت علوم به عنوان مادر کارهای آموزشی هنوز جایگاه خودش را پیدا نکرده است و توازن پذیرش دانشجو در دانشگاه آزاد نیز وجود ندارد و کاربردی کردن رشتهها نیز مشکل دیگری است که باید دولت آینده به آن رسیدگی کند.
مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه تربیت مدرس پیرامون مباحث فرهنگی نیز خاطرنشان کرد: برای ما نوع رویکرد وزارت علوم نسبت به تعریف فرهنگ مهم است که آیا مفهوم ایثار و شهادت در تعریف این وزارتخانه جای میگیرد یا فرهنگی که در دوره وزارت معین بود، مجدد حاکم بر وزارتخانه خواهد شد.
وی در موضوع کرسیهای آزاداندیشی که دغدغه دانشجویان است، تاکید کرد: نگاه ما در این مورد باید عمقی باشد و از نگاه سطحی به موارد عبور کنیم، در حال حاضر فرصت مناسبی برای دولت روحانی به وجود آمده است تا وی بتواند نگاه فرصت محور به کرسیهای آزاد اندیشی داشته باشد. اگر در کرسیهای آزاداندیشی حتی استقبال کمی پایین باشد من معتقدم استقبال کیفی آن بالا خواهد بود.
ثابتی ادامه داد: بعضی از رؤسای دانشگاهها خودشان را همعرض وزیر میدانند که این باعث میشود کارها به خوبی پیش نرود و نگاه قیمومیتی حاکم شود. جایگاه رؤسای دانشگاهها با افراد مافوق و دانشجویان باید مشخص شود.
* پیگیری صدور انقلاب در حوزه سیاسیت خارجی
مجتبی ثابتی در ادامه سخنان خود در نشست « مطالبه جنبش دانشجویی از کابینه یازدهم» در حوزه سیاست خارجه اظهار داشت: صدور انقلاب به صورت جدی در حوزه سیاست خارجی باید پیگیری شود. دولت نهم این موضوع را خیلی خوب و با ادبیات انقلابی دنبال کرد اما ما شاهد بودیم این موضوع در دولت دهم به حاشیه رفت.
وی با اشاره به حقوقدانی روحانی، خاطرنشان کرد: اصل ۳ قانون اساسی عنوان میکند که سیاستهای جمهوری اسلامی ایران، حمایت بیدریغ از ملتهای مستضعف جهان است و من معتقدم ما نباید خجالت بکشیم که با کشورهای کمتر مطرح رابطه برقرار کنیم. انتظارمان از روحانی این است که هم از منظر حقوقی و هم از منظر سیاسی توقعات و نیازهای ما را دنبال کند. ما منتظریم نسبت به ادبیات کدخدایی واکنشی از روحانی شاهد باشیم چرا که همین لفظ یک نوع امپراطوری را نمایان میکند و ما با اصل کدخدایی مخالفیم.
عضو شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی کشور با اشاره به نوع رابطه ما با غرب گفت: اعتماد به غرب از چند منظر سادهلوحی است. اینکه ما به شیطان اعتماد کنیم، عین سادهلوحی اخلاقی و سیاسی است. کسانی که دم از رابطه با آمریکا میزنند یا سادهلوح هستند یا بویی از سیاست نبردهاند. جنگ ما با استکبار جهانی جنگ ایدئولوژیک است نه مادی.
ثابتی تصریح کرد: محصول سیاست خارجی دولت کارگزاران افرادی مثل موسویان و سیروس ناصری بودند که ما وضعیت خوبی در سیاست خارجیمان در آن دوران شاهد نبودیم و اطلاعات سری جمهوری اسلامی در آن دوران به وسیله آنان لو رفت، اما اعتماد و میدان دادن به دیپلماتهای انقلابی خواسته ما از دولت روحانی است. چرا که این افراد سفیران فرهنگی ما خواهند بود.
* خضرایی: مبارزه با هجمههای سیاسی غرب نیازمند سه اصل حکمت، عزت و مصلحت
محمدجواد خضرایی دبیر شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی تهران بزرگ در این نشست تأکید دارد که مبارزه با هجمههای سیاسی غرب نیازمند سه اصل حکمت، عزت و مصلحت است.

وی با بیان اینکه بحث انتخابات بیش از اینکه سیاسی باشد بحث اجتماعی فرهنگی است، گفت: ملت ایران مردم فهیمی هستند، مردمی که حتی به نظام اسلامی اعتقاد نداشتند نیز طبق صحبت مقام معظم رهبری در انتخابات شرکت کردند.
خضرایی با بیان اینکه سرویسهای غربی سعی کردند مردم را نسبت به انتخابات و نظام دلسرد کنند، گفت: نظام نشان داد که به رأی مردم به عنوان حق الناس نگاه میکند.
دبیر شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی تهران بزرگ با بیان اینکه غالباً در بحث کابینه دو رویکرد استفاده از ظرفیتهای مردم و رویکرد باندی و حزبی میتواند وجود داشته باشد، افزود: این دو رویکرد نتایج مختلفی دارد و در تاریخ انقلاب اسلامی میتوان مشاهده کرد کدام دولتها باندی یا مردمی حرکت کردهاند.
وی با اشاره به وزیر علوم در کابینه یازدهم تأکید کرد: پیشنها میشود فردی که برای سمت وزارت علوم در کابینه یازدهم انتخاب میشود فردی از خانواده این وزارتخانه و آشنا به مسائل آن باشد. توقع از وزارت علوم این است که به معنای حقیقی آزاداندیشی را در یک فضای دوستانه در دانشگاه به وجود بیاورد.
* سه رکن اصلی کرسیهای آزاداندیشی منطق، عقلانیت و اخلاق
به گفته خضرایی، وزیر علوم باید اجازه دهد کرسیهای آزاداندیشی که منطق، عقلانیت و اخلاق سه رکن اصلی آنها باشد برگزار شود چراکه اگر این سه رکن در کرسیهای آزاداندیشی لحاظ شود میتواند حرکتی بزرگ در جهت آزاداندیشی در دانشگاه فراهم کند.
وی دلایل عدم شکلگیری کرسیهای آزاداندیشی را مختلف بیان کرد و گفت: یکی از دلایل عدم اجرایی شدن کرسیهای آزاداندیشی در دانشگاهها فتنه ۸۸ بود که باعث شکلگیری فضای ملتهب در دانشگاهها شد و این ترس وجود دارد که دوباره دانشگاهها ملتهب شوند.
دبیر شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی تهران بزرگ تأکید کرد که پس از انتخابات اخیر در فضای جامعه و دانشگاه شور و نشاط خوبی ایجاد شده است و این مسئله بستر را برای شکلگیری کرسیهای آزاداندیشی در دولت بعدی فراهم کرده است.
وی در ادامه با اشاره به مباحث اقتصادی در کشور، خاطرنشان کرد: ما مباحث اقتصادی را از زاویه فرهنگی نگاه میکنیم و در این موضوع بحث اصلی اقتصاد مقاومتی است. باید محتوای آن تبیین شود تا به وسیله آن بتوانیم نقش وزیر اقتصاد و دولت آینده را مشخص کنیم.
خضرایی افزود: اقتصاد مقاومتی زمانی معنا دارد که در زمان تحریم کشوری در عین مقاومت بخواهد اقتصادش شکوفا شود، یکی از مولفههای اقتصاد مقاومتی مردمی کردن آن است و توجه به این مطلب میتواند تحولی در اقتصاد کشور به وجود آورد. معمولا اقتصاد دست باند ثروتی است که ظرفیت مردمی و تعاونیها توان ورود به بازارهای اقتصادی را پیدا نمیکنند. نکته دیگر اصلاح الگوی مصرف است که جا دارد در این زمینه فرهنگسازی شود و فرهنگ مصرف بهینه را در کشور تفهیم کنیم.
به گفته وی، اتکاء کشور به ظرفیتهای تولیدی داخلی از اول انقلاب تا به امروز مورد غفلت قرار گرفته است و در این باره ما شاهد آن هستیم که در ذهن مردم کالاهای خارجی اهمیت بیشتری پیدا میکند.
* مبارزه با مفاسد اقتصادی نیازمند حرکت جهادی بین سه قوه است
دبیر شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی تهران بزرگ با تأکید بر اینکه در مبارزه با مفاسد اقتصادی و تبعیض باید یک حرکت جهادی بین سه قوه انجام شود، گفت: باید جلوی فعالیت افرادی که حجم زیادی از ثروت کشور را به دست دارند و به دنبال انحصاری کردن فعالیتهای اقتصادی هستند گرفته شود. این انتظار است که وزارتخانههایی که به بخش اقتصادی مرتبط میشوند باید برای برطرف کردن این معضل یک حرکت جدی و جهادی داشته باشند.
به گفته وی، فرهنگ تلاش و کار باید در بین مردم به وجود بیاید چرا که مردم ایران بیشتر زندگی خود را به آسایش سپری میکنند. نکته دیگر داشتن روحیه خودباوری است که بدون وابستگی به غرب بتوانیم کشورمان را اداره کنیم.
خضرایی تأکید کرد: ما باید مردمی بودن و مردمگرایی دولت گذشته را مدنظر قرار دهیم که یکی از نقاط قوت آن دولت بود و این ویژگی باید در دولتهای آینده نیز در نظر گرفته شود.
وی با بیان اینکه تشکلهای دانشجویی درباره تجدد و ارتجاع موضعگیری میکنند، تصریح کرد: در برابر تجدد عدالت را مطرح میکنیم و در مورد ارتجاع به بحث پیشرفت میپردازیم.
* مبارزه با هجمههای سیاسی غرب نیازمند سه اصل حکمت، عزت و مصلحت است
وی با بیان اینکه باید متوجه باشیم که در مواجهه با غرب یک بحث سیاسی و یک بحث فرهنگی داریم، گفت: در مواجهه با غرب سیاسی باید بر اساس سه اصل حکمت، عزت و مصلحت اقدام کنیم و در برابر غرب فرهنگی نیز کشور باید بر اساس آموزههای اسلامی اداره شود تا در مقابل هجمه فرهنگی غرب، کشور ضربه نخورد.
* گلکرمی: اعتدال به معنای کوتاه آمدن از اصول انقلابی نیست
عابد گلکرمی معاون بسیج دانشجویی دانشگاه شهید بهشتی تأکید کرد که نباید برای اجرای مسئله اعتدال در جامعه از اصول انقلابی خود کوتاه بیاییم.

وی در نشست «مطالبات تشکلهای دانشجویی از کابینه یازدهم» خبرگزاری فارس، یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری کشور را تو دهنی به دشمنان نظام برشمرد و گفت: در انتخابات ۹۲، نتیجهای که مطلوب و مدنظر مقام معظم رهبری و نظام جمهوری اسلامی بود رقم خورد که آن هم حضور حماسی مردم در صحنه انتخابات بود.
وی با بیان اینکه برخی دشمنان نظام میخواستند انتخابات ریاست جمهوری کشورمان را مهندسی شده قلمداد کنند، اظهار داشت: مردم با خلق حماسه در انتخابات ۹۲ تودهنی محکمی به دشمنانی زدند که میخواستند این انتخابات را مهندسی شده قلمداد کنند.
گلکرمی افزود: دشمنان نظام و مردم ایران حتی در زمینه انتخابات ایران گزینهسازی نیز کرده بودند اما شاهد بودیم که هم مردم و هم کاندیداهای ریاست جمهوری ایران به بلوغ سیاسی رسیدهاند.
* تشریح برخی اهداف انقلاب اسلامی و چگونگی رعایت اعتدال در جامعه
معاون بسیج دانشجویی دانشگاه شهید بهشتی به نیاز سنج بودن و بررسی آسیبها از سوی جنبش دانشجویی اشاره کرد و ادامه داد: جنبش دانشجویی نه برنامهریز است و نه تئوریسین، اما دیدهبان خوبی است. یک نیازسنج قوی است و در حال حاضر نیز به سمت آسیبشناسی در حرکت است.
وی با تشریح برخی از اهداف انقلاب اسلامی، خاطرنشان کرد: انقلاب آمد که جریانهای مادیگرایانه را کنار بگذارد، جمهوری اسلامی برای اعتدال آمد و نماد آن نیز ولایت فقیه است که از افراط و تفریط و استرداد جلوگیری میکند.
گلکرمی با بیان اینکه نباید برای اجرای مسئله اعتدال در جامعه از اصول خود کوتاه بیاییم، عنوان کرد: جامعهای که بر مدار ولایت فقیه باشد معتدل است و بحث اعتدال نباید به این صورت مطرح شود که ما از اصول انقلابی خود کوتاه بیاییم.
* وظیفه جنبش دانشجویی در برابر انقلاب اسلامی
معاون بسیج دانشجویی دانشگاه شهید بهشتی اضافه کرد: انقلاب ما قبل از آنکه سیاسی باشد فرهنگی است و جنبش دانشجویی باید به دنبال این باشد که کدام یک از اصول انقلاب دچار فراموشی شده است و آنان را یادآوری کند.
وی تبیین فرهنگی اسلامی از نظر محتوایی در دانشگاهها را از جمله وظایف جنبش دانشجویی دانست و افزود: فرهنگ اسلامی تنها از طریق افرادی مانند روحانی شکل نمیگیرد بلکه باید از نظر محتوا فرهنگ اسلامی را در دانشگاهها و حوزهها تبیین کنیم که مهمترین آن بحث تحول علوم انسانی است.
به گفته گلکرمی، تحول در علوم انسانی به اقتصاد اسلامی نیز مربوط میشود که باید در این روند اقدامات جدی صورت بگیرد زیرا ما در اقتصاد اسلامی کسب هر نوع سودی را نمیپسندیم.
* وابستگی به نفت پاشنه آشیل انقلاب اسلامی
معاون بسیج دانشجویی دانشگاه شهید بهشتی با اشاره به اهمیت عنوان حماسه اقتصادی در نام سال ۹۲ اظهار داشت: برای تحقق حماسه اقتصادی بحث خروج از اقتصاد تک محصولی مطرح میشود، تا زمانی که وابسته به نفت باشیم مشکلات ما باقی میماند و دیگر مدیریت اقتصادی نیز معنا پیدا نمیکند و در این مورد ما شاهد فساد اداری خواهیم بود.
وی با بیان اینکه در حال حاضر وابستگی به نفت به پاشنه آشیل انقلاب اسلامی تبدیل شده است، عنوان کرد: ما باید دانشبنیان شدن اقتصادمان را دنبال کنیم و آن هم باید برگرفته از فرهنگ دینی ما باشد که مصداقش اقتصاد مقاومتی است و در اقتصاد هدف ما نباید فقط تولید سود باشد.
گلکرمی در ادامه بررسی مطالبات تشکلهای دانشجویی از دولت یازدهم، گفت: سوال ما از وزیر اقتصاد آینده این است که با وجود تأکید مقام معظم رهبری بر اینکه ما باید به سمت دریایی شدن پیش برویم و کشوری که خودش را محصور در خشکی کند پیشرفت نخواهد کرد، وزیر اقتصاد آینده چقدر میخواهد از ظرفیتهای موجود کشور استفاده کند؟ ما چقدر توانستهایم از ظرفیت دریایی کشور استفاده کنیم؟
معاون بسیج دانشجویی دانشگاه شهید بهشتی افزود: نکته دیگر در اقتصاد بحث رانتخواری است که سبب ناامیدی مردم از نظام میشود، چرا باید در کشور ما بحث مفاسد اقتصادی وجود داشته باشد تا تمام مسائل کشور را تحتالشعاع خود قرار دهد؟
گلکرمی با بیان اینکه رئیس جمهور منتخب باید خود را مجری قانون بداند، اظهار داشت: روحانی نگاهش نباید به قانون انتخابات سال ۶۵ باشد، وی باید خودش را مجری قانون بداند و نه یک نظریهپرداز و نباید کار به جایی برسد که تفکیک قوا به تقسیم قوا منجر شود.
* افراخته: اصحاب فتنه ۸۸ نباید جایگاهی در کابینه یازدهم داشته باشند
زینب افراخته مسئول سیاسی خواهران بسیج دانشجویی دانشگاه علامه طباطبایی مطالبه تشکلهای دانشجویی از رئیسجمهور منتخب را عدم حضور فتنهگران و ساکتین فتنه ۸۸ در کابینه دولت یازدهم اعلام کرد.

وی در این نشست گفت: به لطف الهی شاهد مشارکت بالای مردم در انتخابات ریاست جمهوری بودیم و این انتخابات نشان داد مردم به نظام اعتماد دارند و پرونده شبهه تقلب سال ۸۸ برای همیشه بسته شد.
* تعریف نامشخص اعتدال در صحبتهای روحانی
وی با اشاره به اینکه آنچه از حسن روحانی پررنگ است، عقبه کارگزارانی وی است، گفت: دو کلید واژهای که حسن روحانی در روند انتخابات مدنظر داشت اعتدال و دولت فراگیر بود. ولی متاسفانه اعتدال در صحبتهای ایشان به طور واضح مشخص نشد و سؤال ما از ایشان این است که آیا ایشان امام را معتدل میدانند یا نه؟!
مسئول سیاسی بسیج دانشجویی دانشگاه علامه طباطبایی افزود: امام معنای حقیقی اعتدال انقلابی است اعتدالی که یک سرش، حکم اعدام سلمان رشدی و سر دیگر آن صدور فرمان ۸ مادهای برای پیگیری حقوق ملت بود.
افراخته با بیان اینکه بدین منظور حسن روحانی باید تعریف درستی از اعتدال بیان کند، تأکید کرد که ما اعتدال لیبرالی نمیخواهیم.
* مطالبه دانشجویی؛ عدم حضور فتنهگران ۸۸ در کابینه دولت یازدهم
وی خاطرنشان کرد: در بحث دولت فراگیر نیز مطالبه ما این است که در کابینه دولت حسن روحانی افرادی که انتخاب میشوند در فتنه سال ۸۸ دست نداشته و موضعگیری مشخصی نسبت به فتنه داشته باشند.
* نقش مدیریت سلیقهای دانشگاهها در برگزاری کرسیهای آزاداندیشی
مسئول سیاسی بسیج دانشجویی دانشگاه علامه طباطبایی با بیان اینکه اولویت کار وزارت علوم باید فراهم کردن زمینه حرکت علمی کشور باشد، گفت: در بحث کرسیهای آزاداندیشی که حضرت آقا مطرح کردند، تشکلهای دانشجویی و مسئولین دانشگاهها کمکاری کردند و این مبحث در دانشگاهها به نحو احسن اجرایی نشد.
افراخته با بیان اینکه نظر مقام معظم رهبری این است که به دانشجویان میدان داده شود، خاطرنشان کرد: یکی از موانع عدم برگزاری کرسیهای آزاداندیشی عدم صدور مجوز و فرایند بروکراتیک دریافت مجوز برای این برنامهها است، مدیریتهای سلیقهای رؤسای دانشگاهها در عدم برگزاری کرسیهای آزاداندیشی نقش دارد.
* نیاز تحول علوم انسانی به برنامهریزی جدی
وی با اشاره به اینکه در علوم انسانی باید یک تحول اساسی ایجاد شود، گفت: من به عنوان فردی که در دانشگاه علامه طباطبایی با عنوان بزرگترین دانشگاه علوم انسانی خاورمیانه درس میخوانم، میبینم که کار جدی در زمینه تحول در علوم انسانی انجام نشده است و این مقوله نیازمند یک برنامهریزی اساسی است.
مسئول سیاسی بسیج دانشجویی دانشگاه علامه طباطبایی با بیان اینکه در زمینه اسلامی شدن دانشگاهها باید اقدامات اساسی انجام شود، تأکید کرد: برخی از مسئولین چون قدرت لازم را برای اجرای اقدامات اساسی جهت اسلامی کردن دانشگاهها ندارند به کارهای ظاهری روی آوردهاند.
افراخته گفت: حضرت آقا در دیدار با دانشجویان دانشگاه امام صادق (ع) فرمودند که منظور من از اسلامی کردن دانشگاه، چادر خانمها و ریش آقایان نیست بلکه باید اقدامات اساسی در زمینه اسلامی کردن دانشگاهها انجام شود.
وی با اشاره به اینکه ما نسبت به فضای شبه امنیتی دانشگاهها در زمان دولت احمدینژاد و همچنین فضای سیاستزده زمان دولت خاتمی انتقاد داشتیم، خاطرنشان کرد: امید است در دولت حسن روحانی فضای کار برای تمام جریانات دانشجویی به صورت مساوی و با حفظ چارچوبهای انضباطی دانشگاه ایجاد شود.
* باورپذیری اقتصاد مقاومتی
مسئول سیاسی بسیج دانشجویی دانشگاه علامه طباطبایی با اشاره به اینکه تیم اقتصادی دولت آینده باید علاوه بر حل مسائل روزمره اقتصادی، بر روی اصلاح ساختارهای اساسی اقتصادی نیز کار کند، گفت: دولت آینده باید اجرای اقتصاد مقاومتی و ضرورتهای اصلی کشور را باور داشته باشد.
* حرکت کابینه جدید بر ارکان نظام جمهوری اسلامی ایران
افراخته با اشاره به اینکه جمهوری اسلامی یک سری اصول اساسی مثل استکبارستیزی و حمایت از مستضعفین عالم دارد، تأکید کرد: حضرت آقا سه رکن عزت، حکمت و مصلحت را مطرح کردند و هنر وزیر بعدی این است که طبق این سه رکن حرکت کند.
وی افزود: هرجا ما از اصول اساسی خود عقبنشینی کردیم دچار مشکل شدیم مثلاً در زمان هاشمی که گفتگوی انتقادی با غرب مطرح شد تا آنها انتقاداتشان را علیه ما مطرح کنند کار به نتیجه خاصی نرسید و قضیه میکونوس به وجود آمد.
مسئول سیاسی بسیج دانشجویی دانشگاه علامه طباطبایی در ادامه گفت: در زمان اصلاحات نیز که به آمریکاییها گفتند شما به ما محور شرارت نگویید تا ما هم از حزب الله لبنان و مقاومت فلسطین حمایت نکنیم.
* نیاز به شفاف سازی مبحث هستهای در برنامههای روحانی
افراخته خاطرنشان کرد: حسن روحانی در بحث شفافسازی انرژی هستهای باید بگوید که این بحث یعنی چه و توضیحات بیشتری در این زمینه ارائه بدهد. باید دید افرادی که درباره تنشزدایی صحبت میکنند صحبتهای امام خمینی را چگونه تفسیر میکنند.
وی تأکید کرد: در دولت آینده باید با کشورهای اسلامی ارتباط بیشتری برقرار شود که این مسئله باعث ارتقاء جایگاه نظام اسلامی ایران و بیداری بیشتر کشورهای اسلامی خواهد شد.
* الزام حفظ شان و مقام جایگاه ریاست جمهوری
مسئول سیاسی بسیج دانشجویی دانشگاه علامه طباطبایی در پایان با بیان اینکه ما از رئیسجمهور منتخب میخواهم حرمت و عزت جایگاه ریاست جمهوری را حفظ کند، گفت: اینکه آقای هاشمی میآید و به آقای روحانی سر میزند و میگوید آمدهام بینیم که کارها چگونه پیش میرود، اصلاً مناسب نیست و باید شأن آقای روحانی به عنوان رئیس جمهور منتخب ملت ایران حفظ شود و در مقابل این ادبیات حساس باشد.
به نکات زیر توجه کنید