کارشناس آسیب های اجتماعی عدم مسئولیت پذیری را از عامل مهم تاخیر در ازدواج جوانان دانست و افزود:در خانواده های جوامع شهرنشین فرزندان و جوانان از پذیرش مسئولیت های بزرگ زندگی مثل ازدواج خودداری می کنند. به گزارش پیارم حاجی اباد ،دکتر ابولفضل موسوی کارشناس اسیبهای اجتماعی در این کارگاه اظهار کرد: پیامبر اکرم (ص) ...

کارشناس آسیب های اجتماعی عدم مسئولیت پذیری را از عامل مهم تاخیر در ازدواج جوانان دانست و افزود:در خانواده های جوامع شهرنشین فرزندان و جوانان از پذیرش مسئولیت های بزرگ زندگی مثل ازدواج خودداری می کنند.

به گزارش پیارم حاجی اباد ،دکتر ابولفضل موسوی کارشناس اسیبهای اجتماعی در این کارگاه اظهار کرد: پیامبر اکرم (ص) احیاگر هویت واقعی زنان در جامعه بود زیرا در زمان جاهلیت دختران را زنده به گور کردند اما پیامبر اکرم (ص) با احترام گذاشتن به حضرت خدیجه و بوسه بر دستان فاطمه حرمت زنان را حفظ و این بیانگر سبک زندگی در اسلام است.

وی گفت: خانواده عبارت از زندگ مشترک یک زن و مرد که با پیمان شرع آغاز و بر پایه ی ولادت شرعی گسترش می یابد که تخالف جنسی، پیمان شرعی، تولد شرعی و اختصاصی بودن زن برای شوهر تعریف دین از خانواده است.

موسوی با اشاره به اینکه یکی از هدف های تشکیل خانواده از دیدگاه اسلام گسترش افراد از لحاظ توحیدی است گفت: از دیدگاه اسلام خانواده باعث تسکین و آرامش و تداوم نسل و تربیت توحیدی خواهد شد .

وی عدم مسئولیت پذیری را از عامل مهم تاخیر در ازدواج جوانان دانست و خاطر نشان کرد: ازدواج به عنوان فرضیه ای الهی باعث سلامت جسم و روان جامعه است و آرامش روحی و روانی افراد جامعه را به همراه دارد اما متاسفانه با پیشرفت جوامع و تغییرات ایجاد شده در سبک زندگی افراد جامعه ما شاهد به تاخیر افتادن ازدواج در جوانان هستیم که علل و عوامل متعددی در به تاخیر افتادن این فرضیه الهی می تواند موثر باشد.

موسوی گفت: خانواده ها در مسئولیت پذیری جوانان نقش اصلی و اساسی دارند و چون خانواده ها به فرزندان خود مسئولیت پذیری را آموزش نداده و وظایفی را در خانه به فرزندان خود محول نمی‌کنند به خصوص در خانواده های جوامع شهرنشین فرزندان و جوانان از پذیرش مسئولیت های بزرگ زندگی مثل ازدواج سرباز زده و خودداری می کنند.

وی تصریح کرد: وقتی ازدواج در افراد به تاخیر افتد و صورت نگیرد انواع آسیب های اجتماعی شکل می گیرد در حالی که تنظیم رفتار جنسی، تولید مثل، مشروعیت، مشارکت و همیاری، حمایت و مراقبت، انس، عاطفه و آرامش و بهداشت روانی از کارکردهای تشکیل خانواده در دین اسلام است.

موسوی ۵ ویژگی را برای افرادی که آماده ی ازدواج هستند بیان کرد و گفت: انگیزه، تعهد، توانایی، ابزار و دانش و همچنین شفاف سازی، اعتماد سازی، تصمیم سازی، رفتار سازی و مشارکت سازی رمز موفقیت در ازدواج جوانان است.

وی عادت های ناپسند را نمونه ای از آسیب های خانواده های امروزی دانست و بیان کرد: این عادت ها همچون سدی در برابر ایجاد صمیمیت میان همسران است که نشانه ی وجود ناهنجاری های عمیق شخصیتی است.

کارشناس اسیبهای اجتماعی به تفاوت بهداشت روانی در بین افراد مجرد و متاهل اشاره کرد و گفت: طبق آمارهای خودکشی در سال ۱۸۹۰، در سنین ۲۰ تا ۷۰ سالگی، دربرابر هر ۱۰۰ خودکشی در زنان متاهل ۱۶۷ زن مجرد و ۱۷۸ زن بیوه خودکشی می کنند.

وی در ادامه گفت: دولت ها و خانواده ها باید تمهیدات و راهکارهایی را برای جلوگیری از تاخیر ازدواج در جوانان بیاندیشند و باید اصلی مثل ساده زیستی، دوری از چشم و هم چشمی، از بین بردن بیکاری، حل مسئله مسکن، بالا بردن نشاط و شادی در جامعه را در اولویت برنامه های خود قرار دهند.

وی در بخش دیگر از سخنان خود به بحث تغذیه در زندگی الامی اشاره کرد و بیان داشت:آداب مناسب تغذیه یکی از اصول مهم در سبک زندگی اسلامی-ایرانی است که باید از سوی کارشناسان این حوزه در جامعه ترویج شود.

موسوی تصریح کرد: بکارگیری الگوی مناسب برای تغذیه و توجه به فرهنگ صحیح غذاخوردن به یکی از بحث‌های اساسی و بنیادین در عصر حاضر تبدیل شده که نگاه کارشناسان اجتماعی را به خود معطوف داشته است.

وی، با تأکید بر پیامد‌های مثبت توجه به تغذیه صحیح در سبک زندگی، گفت: تغذیه صحیح در جامعه، می‌تواند سبب پویایی و نشاط جامعه شود و از دیگر سو بی‌توجهی به تغذیه مناسب می‌تواند خطرات زیادی را برای سلامت جسمی وروانی افراد در طول زندگی به‌ویژه در سنین کهنسالی به بار آورد.

وی با بیان اینکه تهاجم فرهنگ غرب حتی به نحوه غذا خوردن ایرانی‌ها نیز سرایت کرده است، گفت: امروزه شیوع گسترده مصرف غذاهای آماده و فست فود، کشور را با مسائل جدی در حوزه سلامت روبرو ساخته که مرتفع ساختن آن‌ها نیاز به هزینه‌های بالایی دارد.

موسوی ادامه داد: توجه به صنایع غذایی نه تنها زمینه تغذیه سالم را فراهم می‌کند بلکه زمینه ایجاد مشاغل مختلفی را در حوزه غذا در کشور ایجاد می‌کند که این امر می‌تواند به رشد و بالندگی جامعه ایرانی کمک شایان‌توجهی کند.

وی بحث آموزش در خوردن غذا را امری حیاتی برای نسل‌های جدید کشور خواند وگفت: ما در فرهنگ اسلامی میراث‌دار نکاتی کلیدی در زمینه آداب غذاخوردن هستیم که بی‌توجهی به این امر می‌تواند ما را بیشتر به دام معضلات اجتماعی به ویژه در حوزه سلامت گرفتار سازد.

دکتر موسوی، تصریح کرد: از بین عوامل دوازده‌ گانه موثر بر شیوه زندگی، تغذیه خوب از اهمیت بسزایی برخوردار است و از دیگر سوتغذیه بد یعنی کم ‌خوری، پرخوری و بدخوری، سالانه میلیون‌ها انسان را به کام مرگ کشانده و افراد زیادی را به بیماری‌‌های صعب‌العلاج نظیر سرطان‌ها و بیماری‌های قلبی‌عروقی، دیابت وافسردگی مبتلا می‌‌کند.

به همت معاونت فرهنگی سپاه ناحیه حاجی اباد و به مناسبت هفته دفاع مقدس کارگاه آموزشی سبک زندگی اسلامی در حاجی اباد برگزار شد.

 

برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

لینک کوتاه :http://www.piyarom.ir/?p=57335

به نکات زیر توجه کنید

  • نظرات شما پس از بررسی و تایید نمایش داده می شود.
  • لطفا نظرات خود را فقط در مورد مطلب بالا ارسال کنید.