استاندار هرمزگان با بیان اینکه این استان در برنامه حذف مالاریا در برخی از بخش‌ها جلوتر است، از کاهش موارد مثبت مالاریا در هرمزگان به ۴۰ مورد خبر داد.   به گزارش  پیارم به نقل از خبرگزاری فارس از بندرعباس، ابراهیم عزیزی امروز در مراسم روز جهانی مالاریا با بیان اینکه مشارکت مردمی در برنامه حذف مالاریا ضروری ...

استاندار هرمزگان با بیان اینکه این استان در برنامه حذف مالاریا در برخی از بخش‌ها جلوتر است، از کاهش موارد مثبت مالاریا در هرمزگان به ۴۰ مورد خبر داد.

خبرگزاری فارس: موفقیت ایران ‌در پیشروی حذف مالاریا/‌ وجود 40 مورد مثبت مالاریا در هرمزگان‌

 

به گزارش  پیارم به نقل از خبرگزاری فارس از بندرعباس، ابراهیم عزیزی امروز در مراسم روز جهانی مالاریا با بیان اینکه مشارکت مردمی در برنامه حذف مالاریا ضروری است، اظهار داشت: بیماری مالاریا توسط یک واحد سازمانی حذف نمی‌شود بنابراین باید با یک نگاه و رویکرد سیستماتیک به اثربحشی چشمگیری نائل شد.

استاندار هرمزگان با اشاره به هدف‌گذاری ایران به عنوان رتبه نخست اقتصادی در منطقه در چشم‌انداز ۲۰ ساله افزود: جمهوری اسلامی ایران به فضل الهی و نگاه عمیق راهبردی که بر آن حاکم است با نتظیم سند چشم‌انداز حرکتی با برنامه‌های توسعه یافته و مبتنی بر تحولات همه جانبه را مورد توجه قرار داده است.

وی ابراز داشت: دولت دهم در راستای برنامه‌های توسعه اقتصادی خود در سال ۸۸ برنامه ملی حذف مالاریا در جمهوری اسلامی ایران در افق ۱۴۰۴ را به تصویب رساند و این برنامه بلافاصله از ابتدای سال ۸۹ با هدف توقف انتقال محلی بیماری و به صفر رساندن موارد بومی این بیماری در کشور آغاز شد.

عزیزی با بیان اینکه مالاریا یک بیماری است که می‌تواند سرمایه بسیاری از هر جامعه‌ای را به خود اختصاص دهد و هزینه سنگینی را به جوامع تحمیل کند؛ تصریح کرد: در این راستا باید به سمتی حرکت کرد که در چشم‌انداز ۱۴۰۴ به حذف نهایی مالاریا در کشور دست یافت و بی شک مقابله با این بیماری و تلاش جدی تمام دست‌اندرکاران ما را به این هدف بزرگ می‌رساند.

نماینده عالی دولت در استان هرمزگان ادامه داد: در سال‌های گذشته با نظارت‌های دقیق و منظم، تلاش همگانی و پشتیبانی تمام اجزا اقدامات خوبی در راستای حذف بیماری مالاریا انجام شده و کنترل خوبی روی این بیماری صورت گرفته است.

وی افزود: با کنترل مطلوبی که در سال‌های اخیر بر روی بیماری مالاریا صورت گرفته است روند رو به جلویی را شاهدیم و حتی در بخش‌هایی نیز از برنامه جلوتر هستیم.

عالی‌ترین مقام اجرایی استان هرمزگان در ادامه با اشاره به آمار بیماری مالاریا در استان خاطر نشان کرد: طبق اعلام وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی آمار موارد انتقال محلی مالاریا در استان هرمزگان در سال ۸۸ یعنی قبل از شروع برنامه حذف بیماری مالاریا ۳۷۱ مورد بوده که این آمار در سال ۹۱ به ۴۰ مورد بیماری مالاریای بومی کاهش یافته، این امر بیانگر موفقیت چشمگیر استان هرمزگان در راستای اجرای برنامه حذف بیماری مالاریاست.

وی با یادآوری اینکه حذف بیماری مالاریا نیاز به بسیج جدی و عزم همگانی دارد؛ ابراز داشت: بدون شک با برنامه‌ریزی‌های انجام شده و در صورت اجرای برنامه با همین سرعت، زودتر از ۱۰ سال به هدف مورد نظر یعنی حذف مالاریا در کشور دست می‌یابیم.

عزیزی شناسایی سریع مخازن انسانی بیماری و درمان آن را نخستین و مهمترین راهکار برای حذف بیماری مالاریا دانست و متذکر شد: مقابله با کانون‌های بیماری و نقش سازمان جهانی در این راستا بسیار مهم است.

وی گفت: ایران اسلامی به دلیل اینکه از یک نگاه اعتقادی برخوردار است در طول سالیان طولانی پناهگاه آسیب دیدگان کشورهای همسایه بوده که از برخی کانون‌های بیماری رنج می‌برده‌اند بنابراین حذف کامل این بیماری در کانون‌های بیماری بسیار ضروری است.

استاندار هرمزگان تاکید کرد: سازمان‌های جهانی در این راستا باید به وظایف خود بیشتر توجه کنند تا همزمان با حذف بیماری مالاریا ریشه کانون‌های این بیماری نیز خشکانده شود.

وی ارتقا سیستم مراقبتی شیوع مالاریا و ارتقای اطلاع رسانی و آنالیز اطلاعات مربوط به بیماری، را راهکارهای دیگری برای مبارزه با این بیماری عنوان کرد و گفت: آگاه سازی آحاد جامعه با بهره‌گیری از روش‌های نوین باید مورد توجه قرار گیرد.

عزیزی ادامه داد: به منظور کسب موفقیت و اثربخشی در اجرای برنامه حذف مالاریا باید بهترین و اثر بخش‌ترین اقدامات را در زمینه کاهش یا ریشه کن کردن این بیماری انجام داد.

وی با بیان اینکه مجموعه مدیریت استان خود را مکلف به حمایت از برنامه حذف بیماری مالاریا می‌داند، گفت: هر ساله روز جهانی مالاریا فرصتی است برای آگاه سازی افراد تا بتوان در راستای برنامه‌های کنترل وحذف مالاریا اقداماتی را انجام داد و در این راستا اطلاع‌رسانی کرد.

عزیزی در پایان با اشاره به شعار روز جهانی مالاریا در سال جاری با عنوان حذف مالاریا سرمایه‌ای برای آینده؛ اظهار کرد: این شعار قطعا اجرایی و تاثیرگذار است و یقینا حذف بیماری مالاریا سرمایه‌ای ارزشمند برای تمام جوامع و انسانیت است.

گفتنی است برنامه روز جهانی مالاریا با حضور استاندار هرمزگان، دکتر گری لویس هماهنگ کننده مقیم سازمان ملل متحد و نماینده مقیم برنامه توسعه ملل متحد در جمهوری اسلامی ایران، دکتر تویلا نماینده مقیم سازمان بهداشت جهانی، نمایندگان مجلس و جمعی از میهمانان خارجی و داخلی در بندرعباس برگزار شد.

برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

لینک کوتاه :http://www.piyarom.ir/?p=3884

به نکات زیر توجه کنید

  • نظرات شما پس از بررسی و تایید نمایش داده می شود.
  • لطفا نظرات خود را فقط در مورد مطلب بالا ارسال کنید.